Dolar 32,5446
Euro 34,8663
Altın 2.430,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Kaç gün daha aç kalacağız

22 Şubat Pazartesi 2021

Başlıklar

Kaç gün daha aç kalacağız

Korkusuz, Salgın tedbirleri kapsamında kapatılan kafe ve restoran çalışanları 6 ilde eş zamanlı eyleme hazırlanıyor. Kısmi açılmayı kabul etmeyeceklerini söyleyen çalışanlar, ”Eskiden ‘Hayatımızı kaç gün daha işsiz geçiririz?’ diye sayıyorduk, şu an ‘Kaç gün daha aç kalacağız?’ diye saymaya başladık” dedi. Kaç gün daha aç kalacağız. Kafe çalışanı Ilgım Gölpunar da ”10 masalı bir dükkanı 3 masaya mahkum ederek sektörün % 50’den fazlasını hala işsiz bırakıyorsunuz. Hayatımızı aldınız elimizden, bunu 3 masayla 45 dakika gibi sözde önlemlerle bir müjde gibi vermelerini kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Baharın habercisi hes yeşili

Akşam, Türkiye nüfusunun yaklaşık 5’te 1’ini oluşturan İstanbul’da HES haritası yeşile boyandı. Geçen hafta vaka ortalaması 100 bin kişide 60.19’du, aşılananların sayısı da 1 milyon 68 bini buldu. Tedbirler ve aşılamadı artış normalleşme için umutları artırdı. İsrail örneği de moral oldu. Nüfusuna oranla dünyada en çok aşı uygulayan ülke olan İsrail’de 2. doz aşı yaptıranlarda enfeksiyon yüzde 95.8 azaldı. Yeni vaka sayısı sınıflandı.

Kripto paralarda belirsizlik endişesi

Analiz, 1.5 Trilyon dolarlık hacmi geçen kripto para pazarının: sınırlı para arzı, küresel yatırım araçlarındaki düşük kazanca tepki olarak piyasa dinamiklerinin dışında sürü psikolojisiyle hareket etmesi, birçok yatırımcının çağın en büyük balonu olarak tarif ettiği kripto para piyasasında derin hacme karşılık Tesla’nın sahibi Elon Musk gibi zenginlerin veya görünmeyen ellerin müdahalelerine açık olması ve pazarın kendine göre belirlenemeyen bir risk analiziyle hareket etmesi dünya finans çevrelerini korkutuyor.

İktidarın dış ticaret politikası yok

Anayurt, CHP milletvekili Erdoğdu, pandemi sürecinde dış ticaret açığının arttığına dikkat çekerek, ”İktidarın dış ticaret politikası yok, olsaydı 8 8 yılda 500 milyar dolar dış ticaret açığı vermezdi. 2020’de yaklaşık 170 milyar dolarla son 3 yılın en düşük ihracatını gerçekleştirdik. Kaç gün daha aç kalacağız. Pandemiye rağmen ithalat 219 milyar doları buldu, dış ticaret açığı 50 milyar dolara dayandı. İhracat yapmak için çok büyük miktarda ithalat yapıyoruz, bu sürdürülemez” diye konuştu.

FETÖ’nün karar merkezinde

Aydınlık, CIA ile bağlantılı Enver Altaylı’nın yargılandığı davanın mütalaasında çarpıcı ifadeler yer aldı. Mütalaada, Altaylı’nın, devlet sırrını ülke yönetiminin aleyhine siyasal amaçla kullanılmak üzere elde ettiği, bunları zaman zaman muhataplarına üstü kapalı veya açık şekilde ifade ettiği kaydedildi.

Fransa’da kimlikçi nesil ayaklandı

Cumhuriyet, Fransa’da, göçmenlere savaş açtıklarını duyurmalarının ardından haklarında soruşturma başlatılan aşırı sağcı grup Generation Identitaire’in feshedilmesine karar verildi. Karar tepki gösteren grubun destekçileri başkent Paris’te protesto düzenledi. Protestocular, göçmenlerin geldikleri ülkelere gönderilmesi çağrısında bulundu. Aile yardımı için ayrılan fonların göçmenler nedeniyle tükendiğini dile getiren protestocular, ”Biz bu yükü taşımak zorunda değiliz” sloganları attı.

Hepsinin sicili bozuk

Diriliş Postası, HDP’nin PKK elebaşı Öcalan’ın 20 yıllık projesi olduğunu itiraf eden Selahattin Demirtaş başta olmak üzere, kardeşi Nurettin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Gülten Kışanak, Sırrı Süreyya Önder ve Hüda Kaya gibi daha birçok isme, bebek katilleriyle Kandil’de ve farklı yerlerde verdiği pozların hesabı sorulacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522