Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,57
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Kadınlara sosyal destek sürüyor

8 Mart Pazartesi 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Kadınlara sosyal destek sürüyor

Analiz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ”Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında 1504 çalışan anneye 1,9 milyon euro, 5 bin 85 sertifikalı bakıcıya ise 640 bin 700 euro destek verdik” dedi. Kadınlara sosyal destek sürüyor. Selçuk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının destek kotasının yüzde 30’unu kadınların hak sahibi olduğu projelere ayırdıklarını vurguladı.

Kadının işi yok

Korkusuz, Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü… Ancak Türk kadın emekçileri, bugünü vahim bir işsizlik tablosunda kutluyor. DİSK Kadın Komisyonu, 8 Mart Kadınlar Komisyonu, 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel bir rapor açıkladı. Raporda kadın işsizliğine parmak basıldı. Pandemide kadınların daha çok iş kaybına uğrağına dikkat çekilen raporda şöyle denildi. ”Bir yıldır dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 salgını tüm ülkelerin ekonomilerini derinden etkiledi: yoksulluk arttı, kadın yoksulluğu daha da arttı.

İşte bu kafa öldürüyor

Akşam, Samsun’da İbrahim Zarap, eski eşi E.M.’yi 5 yaşındaki kızının gözleri önünde feci şekilde dövdü. Dehşeti yaşayan küçük kızın görüntülere yansıyan çığlıkları, tüm Türkiye’nin kulağında yankılandı. Cani Koca, cinayete teşebbüsten tutuklandı. Tanık olunan şiddete tepki sosyal medyayı salladı. Ancak ”Kim bilir kadın ne yaptı” diyen de, saldırganın adına sahte profil hesabı açıp, ”Karımızı da dövemeyeceksek” yazan da oldu. Paylaşımlar caninin nasıl bir iklimden beslendiğinin kanıtı gibiydi.

Kadınlar yaşamak istiyor

Anayurt, Kadınlar bu yıl da 8 Mart’tı şiddet ve cinayet haberleriyle karşıladı. Türkiye önceki geve Samsun’da bir kadının sokak ortasında dövüldüğünü izledi, dün de Ankara’da Reyhan Korkmaz hakkında uzaklaştırma kararı olan Zeynel Korkmaz tarafından öldürüldü. Kadınlara sosyal destek sürüyor. Şikayetlere, uzaklaştırma kararlarına rağmen kadına yönelik şiddetin ce kadın cinayetlerinin son bulmamasına karşı kadınlar bugün ülkenin dört bir yanında sokaklarda olacak.

İlan cezası hak ihlali

Cumhuriyet, Hukukçular, Basın İlan Kurumu’nun Korkusuz gazetesine verdiği ilan kesme cezasını hak ihlali olarak değerlendiren AYM kararını yorumladı. Kararı, basın özgürlüğü açısından önemli bir adım olarak gören hukukçular, kararın emsal teşkil edeceğini belirtti. Kararda, AYM’nin ilan kesme cezasının bir yaptırım aracı olarak kullanılmayacağına vurgu yapıldığını belirten hukukçular, ”BİK bu karardan sonra kendine çekidüzen vermelidir.

İnsana şiddet cezayla çözülmüyor

Diriliş Postası, Türkiye, 24 içinde iki ayrı vahşet örneğiyle sarsıldı. Önce Samsun’da ardından Ankara’da yaşanan kadına karşı şiddet olayları kanımızı dondurdu. Peki İstanbul Sözleşmesi, en ağır şekilde uygulanan uzaklaştırma kararları, hapis cezaları niçin şiddete çare olmuyor? Uzmanlar çözümün aileyi güçlendirmede olduğunu ve acilen daha radikal tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor.

Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir

Doğruhaber, Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından 8-14 Mart günleri arasında Dünya Kudüs Haftası ilan edildi. Filistin Alimler Heyeti Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, bu haftanın ilan edilmesindeki amacın Kudüs için bir hafta ile yetinmek değil, bilakis halkı daha fazla teşvik etmek için olduğunu hatırlattı. Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşmasını ve etkinliklerinin kısa sürmesini temenni ettiğini belirten Dr. Tekruri, ”Bu çalışmalar Kudüs’ün özgürleştirilmesi ile nihayetlenecektir” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522