Dolar 32,3724
Euro 34,9981
Altın 2.325,89
BİST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Kafa Sözlük Nedir?

Türkiye’nin İlk Küfür ve Cinsiyetçilik Barındırmayan Sözlüğü

 

Bu haberimizde, köklü bir geçmişi olan sözlük konseptini inceleyeceğiz. Ülkemizde fazla sayıda insanın talep gösterdiği, gerek gündemlerin yorumlandığı gerek ise insanların bilgi paylaşımı yaparak sosyalleşmelerinin sağlandığı bu konseptler nedir? ne işe yarar? nasıl üyesi olunur? gibi sorulara cevap arayacağız.

 

Ülkemize 1999 yılında tanıtılan ekşi sözlük vasıtası ile, hayatımıza girmiş olan sözlük konsepti 2000’li yılların başında özellikle genç nesil arasında ciddi bir popülariteye kavuştu. Buna bağlı olarak 10’larca benzer site kuruldu.
2010’lu yıllardan sonra ivmesini yavaş yavaş kaybeden bu mecralar, yerlerini global dünyada daha popüler olan Twitter, Instagram vb. uygulamalara bıraktı.
Son dönemlerde de, bu konsept bitti denmekteyken yepyeni bir platform yayına girdi.
Kafa Sözlük olarak bilinen bu konsept, bu zamana kadar açılmış olan diğer konseptlerden oldukça farklı bir politika ve anlayışa sahip. Öncelikle küfürsüz. Aynı zamanda bu platformda cinsiyetçiliğe de müsamaha gösterilmiyor. 

 

Kafa Sözlük Ne Zaman Kuruldu? 

 

7 Kasım 2020 tarihinde yayın hayatına giren bu platform, henüz 5. ayında ve oldukça yeni denebilir. Bu kısa zamana nazaran, belirli çevrelerde oldukça güzel geri dönüşler alan kafa, an itibarı ile 13.000 üye nüfusunu da aşmış bulunuyor. 

Platformda herhangi bir reklam banner ve benzeri görseller bulunmadığını da eklememiz gerekiyor.
Bu platform aynı zamanda, yayınevleri ile yapmış olduğu ikili anlaşmalar neticesinde, belirli sayıda içerik üreten yazarlarına kargo ile kitaplar ulaştırıyor.
Ayın en iyi 10 yazarına da, online alışverişlerde kullanabilecekleri ve kitap satın alabilecekleri hediye çeklerini her ay düzenli olarak ulaştırmakta olduklarının bilgisini de paylaşabiliriz.

Kafa sözlük

En İyi Sözlük Hangisi? 

 

Bunun cevabını bizler, sizin için veremeyiz. İnteraktif ağlarda herkese hitap edebilecek platformlar bulunmakta. Sizler bir sözlük sitesinden ne istediğinize göre pozisyon alabilirsiniz. Örneğin; küfürsüz ve cinsiyetçiliğin olmadığı bir mecrada yazmak istiyorsanız sizlere kafa sözlük adında bu şirin platformu önerebiliriz.
“Küfür de olsun ya, küfürsüz sözlük mü olur?” diyorsanız, bu platform size göre olmayabilir. 

 

Nasıl Yazarı Olurum? 

 

Öncelikle sözlük formatı ve kurallarını net olarak bilmeniz gerekiyor. Bilmiyorsanız platforma girip muhakkak okuyunuz.
Sonrasında ise, kafa sözlük’te yazmaya çaylak olarak başlayabilirsiniz.
Girdiğiniz 5 adet içerikten sonra, ilgili moderasyon görevlileri sizleri çaylak statüsünden yazar statüsüne taşıyacaktır. 

 

Yazar olduktan sonra da sözlüğün genel kurallarına bağlı olmanız gerekiyor. Unutmayın ki, kurallar düzeni sağlamak için oldukça fazla önem taşırlar. 

Kafa platformunda da işleyiş bu şekilde yer almakta. Daha fazla soru olur ise yorum olarak bırakabilirsiniz.

 

 

 

Advertisement

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522