Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Karardı benim dünyam feryadımı duysana

Başlıklar

Karardı benim dünyam feryadımı duysana

Korkusuz, Polimetre’nin Başkanı Günal Öçler bir tablo dizisi gönderdi: ”Türkiye’nin yaşadığı gerçek durum budur ancak Sağlık Bakanlığı açıklamaktan çekiniyor” diyor… Bundan 2.5 ay önce kırmızı 4-5 ilde vardı. Karardı benim dünyam feryadımı duysana. Sonraki haftalarda turuncular kırmızı, maviler sar, sarılar turuncu oldu. Derken kırmızı ülkenin tamamını sardı. Bu kez durumu daha vahimleşen illeri anlatmakta kırmızı yetersiz kalmaya başladı. 2.5 ay sonra siyahlaşan bölgeler egemen hale geldi. Lebalep kırmızı ve siyah yaratanlar acaba oturup düşünüyorlar mı ”Biz ne yaptık” diye?

İlaç kötüye gidişi engelliyor

Akşam, Dicle Üniversitesi’nden Prof. Mustafa Kemal Çelen: ”İlaçlar kullanılmayınca klinik seyir kötüleşiyor. Antivirallerin kullanımı, hastalığın kötüye gidişini engeller. Ama sanki bu ilaçlar kullanılınca kötüye gidiş oluyor gibi algılanıyor. İÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tufan Tükek: ”İlacı kullanmayan ya da aksatanlarda süreç daha ağır seyrediyor. Hastalık başta iyi seyredebiliyor, ancak bir hafta içinde durum daha kötüye gidiyor. İlaç kullanmayanlarda pişmanlık görüyoruz.”

Toplam kredi stoku 3,8 trilyon lira oldu

Analiz, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan nakdi krediler şubatta geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 artarak 3 trilyon 775 milyar liraya çıktı. TBB Risk Merkezi şubat ayı bültenine göre, şubatta bankalar 3 trilyon 655 milyar liralık, finansal kiralama şirketleri 56 milyar liralık, finansman şirketleri 34 milyar liralık ve faktoring şirketleri 30 milyar liralık nakdi kredi kullandırdı. Böylece toplam kredi stoku 3 trilyon 775 milyar lira oldu.

Futbolda mafyalaşma bölünmeyi getirdi

Aydınlık, Küresel salgınla birlikte futbol kulüplerinin gelirinin düşmesi, yeni yapılanmaları ve tartışmaları beraberinde getirdi. Kazançları gittikçe düşen Avrupa’nın 12 zengin kulübü, önceki akşam bir açıklama yaparak UEFA turnuvalarından ayrıldığını ve ”Avrupa Süper Ligi” adıyla lig usulü yeni bir turnuva düzenleme kararı aldıklarını duyurdu. 12 kulübe sert karşılık veren UEFA’nın çeşitli yaptırımlarda bulunması bekleniyor. Karardı benim dünyam feryadımı duysana.

Bir gün sonra kapsam dışı

Cumhuriyet, Vaka sayılarının 55 binleri aşması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan önlemlerin bir kısmından vazgeçildiği anlaşıldı. Genelgeye göre kamuda 60 yaş üstü, kronik hasta ve 10 yaşın altında çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli olacaktı. Ancak Cumhurbaşkanlığı, bir gün sonra bazı kurumları kapsam dışına çıkardı. Kanser hastaları bile işe çağrıldı.

Umutlar Türkiye’de

Diriliş Postası, Dünya genelinde koronavirüse karşı bağışıklık sağlamak amacıyla 950 milyon dozdan fazla aşı yapıldı. Aşı üreticileri önceliği Batı’ya veriyor. Fakir ülkelerin neredeyse tem umudu olarak, pandemide 150’den fazla ülkeye solunum cihazı, maske gibi tıbbı malzeme yardımı yapan Türkiye kaldı. 49 ayrı aşı çalışması yürütülen Türkiye’de geliştirilen toplam 17 aşı, Dünya Sağlık Örgütü’nün listesinde. Erciyesi Üniversitesi son aşamaya geldi. ODTÜ faz-1 çalışmalarına bailadı. Aşılar tamamlanınca, dünyaya 20 yıldır merhamet dersi veren Türkiye, hem ticari hem insani olarak kazanacak

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522