Dolar 32,3011
Euro 35,1601
Altın 2.279,84
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Katil cinayet mahalline mutlaka geri döner

Başlıklar

Katil cinayet mahalline mutlaka geri döner

Milli, 20 yıl sonra planlanan ancak Irak yıkıldıktan sonra gerçekleştirilen ziyaret esnasında haçlı zihniyetinin temsilcisi Papa, Musul’da Hosh Al-Bayaa Meydanı’nda ülkenin tamamına yakınını yansıtan manzara eşliğinde kilise harabelerinin de bulunduğu yıkıntıların arasında ayin düzenledi. Katil cinayet mahalline mutlaka geri döner.

Eşitlik için mücadele

Evrensel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için siyasi partiler de yayımladıkları mesajlarda eşitlik için birlikte mücadele çağrısı yaptı. EMEP, ”güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve eşitlik için örgütlü mücadele!” derken, CHP, ”Hepimiz birbirimizin sonsuz yansıması, birbirimizin farklılığıyız ve birlikteyiz” ifadelerini kullandı. HDP ise Meclise 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

Gücümüz dayanışma

BirGün, Kocaeli Çayırova’daki Migros Deposunda çalışırken Kod29’la işten atılan kadın işçiler 8 Mart’a direnişle giriyor. ”Direnişimiz tüm kadınlar için” diyen kadın emekçilerden Sevim Göneş, ”Migros ilk direnişim. Tüm zorluklara rağmen ayakta kaldık dimdik durduk. Birlikte daha güçlüyüz. Tüm sömürülen işçi kadınların sesi olmak için direnişimiz sürecek.” Sendika sekreteri Neslihan Acar da kadınları direnişe destek vermeye davet etti.

İnternette kocam dövüyor araması ikiye katlandı

Karar, Kadına şiddet kanayan yara olmaya devam ediyor. 65 günde 67 kadın öldürüldü. Kadın Hakları Dijital Veri Platformu’nun araştırmasına göre 8 bin kullanıcı yardım istemek için internete girdi. ‘Zorla evlendiriliyorum’, ‘Kocam beni dövüyor’ aramaları geçen nisanda bir önceki aya oranla iki kat arttı. Neredeyse her gün bir vahşet yaşanması ‘sıradanlaşma’ tehlikesini beraberinde getirirken canilerin yeterli cezayı almaması da rahatsızlık yaratıyor.

Onlar varsa kaos var

Milat, Tüm dünyada toplumları ifsad edip ahlakı bitirmeye yönelik olarak faaliyet yürüten LGBT, kirli planlarını Türkiye’ye de bulaştırmaya çalışıyor. Katil cinayet mahalline mutlaka geri döner. Her fırsatta ülkede kaos çıkarmak için uğraşan LGBT’liler, özellikle sosyal medyada yetişme çağındaki çocukların zihinlerini hedef alıyor.

Ey kahraman Türk kadını

Sözcü, İşte böyle demişti Atatürk, kadınlar için… Ve dünyanın en demokratik ülkesi İsviçre bile kadınlara seçme-seçilme hakkını 1971’de verirken Atatürk 1934’te vermişti bu hakkı kadınlara… O yüzden Türk kadını, Dünya Kadınlar Günü’nde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor… Onun ışığında isyanını bir kez daha haykırıyor.

Eli öpülecek anasın sen

Şok, Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan çiçekçi Gülseren Bozkurt, Asri Mezarlığı’nda yaz-kış, yağmur-çamur demeden mütevazi tezgahının başında geçim savaşı veriyor. Kocası sürekli bir işte çalışmayan çiçekçi Gülseren’in hikayesi bunula sınırlı değil. Oğluna çiçek satarak üniversite tahsili yaptırtan Gülseren Bozkurt, daha fazlasını da başarmış eli öpülecek bir ana.. 57 yaşındaki çiçekçi anne, kızı Merve’yi zenginlerin ünlü okulu Oxford Üniversitesi’nde okutarak, ”İmkansız yoktur” dedirtiyor.

En sert şekilde kınıyorum

Türkgün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ”Bir insanlık suçu olarak gördüğüm, kadına yönelik her türlü fiziki ve ruhsal şiddeti ve ayrımcılığı bir kez daha en sert şekilde kınıyorum” dedi. Erdoğan, sevgileri, emekleri ve fedakarlıkları ile insanlığın umudu olan tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522