Kaynak ekipmanının avantajları nelerdir?
Kaynak fikstürü, ürünün parçalarının doğru, kusursuz ve hızlı bir şekilde birleştirilmesi için işin yapısına göre özel olarak tasarlanmış ergonomik bir montajdır. Kaynak gerektiren her türlü üretim sürecinde, nihai ürünün kalitesini kaliteli ve hassas kaynak ekipmanı belirler.
Ekibimiz, kaynağın fiziksel olarak zahmetli bir iş olduğunu bilir. Hassas kaynağın fiziksel komplikasyonlarına ek olarak, kaynak yapılacak parçaların kötü konumlandırılması da komplikasyonlara neden olabilir. İşin aceleye getirilmesi ciddi kalite sorunlarına yol açarak kaynakçının işini daha zor ve kusurlu hale getirebilir. Kaynakçınızın üretkenliği artırması ve işi ilk seferinde doğru yapması için doğru aletlere ve ergonomik bir kuruluma sahip olmak önemlidir.
Kaynak kelepçeleri, kaynak yapılacak parçaları doğru konumda tutar ve sabitler. Ayrıca kaynak ekipmanı kullanımının firmalar için birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir.
Kaynak cihazı otomotiv, beyaz eşya vb. sektörlerde seri üretim yapan firmaların kaynak sürelerini kısaltan ve istenilen hassasiyette kaynak yapılmasını sağlayan seri üretim cihazıdır.
Başlıklar
Kaynak fikstürü hakkında bilmeniz gerekenler
Kaynak fikstürü, çeşitli kaynak işlerinde yardımcı olabilir. Kaynak aletleri, kaynakçının işini desteklemek için kullanılır. Metalden yapılmıştır ve şekilleri genellikle farklı şekillerde kullanılabilir. Metal parçaları kaynaklamak, kesmek ve şekillendirmek için kullanılabilirler.
Örneğin bir metal parçasını zarar vermeden kesmek istiyorsanız kaynak makinesi kullanabilirsiniz. Çelik parçaları birbirine kaynak yapmak istiyorsanız ancak gerekli araç ve gereçlere sahip değilseniz bu aleti de kullanabilirsiniz.
Sertleşme sürelerini kısaltarak verimliliği artırır
Kaynak işlemini basitleştirir
Doğru konumlandırma ile kaynak kalitesi artar
Doğru konumlandırma ile boyutsal hatalar önlenir
Rekabetçi fiyat ve kalite koşullarımızda kaynak robotlarının kullanılmasını sağlar. Kaynak fikstürleri, özellikle kaynak işlemlerini ileri teknolojiye sahip kaynak robotları yardımıyla otomatikleştirmek isteyen firmalarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.
Kaynak fikstürü ne için kullanılır?
Kaynak fikstürü, üretim parçalarını kaynak için konumlandırmak için kullanılır. Ürün parçalarının geometrisini korur. Zayıf ergonomiye sahip işyeri yerleşim düzenleri genellikle kaynakçıların iş kalitesini olumsuz etkiler. Kaynak personelinin verimini artırmak ve hata payını en aza indirmek için çalışmalarımızda kaynak ekipmanı kullanılmasını tavsiye ederiz. Lambalarımız, tüm süreciniz düşünülerek tasarlanmıştır ve olası hataları azaltmak için üretimin her yönünü dikkate alır.
Kaynak fikstürü kaynak robotu ile entegrasyonu
Kaynak fikstürü günümüzün gelişen teknolojisi ile birlikte kaynak robotları ile birlikte yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.
Kaynak fikstürü boyutsal hassasiyetini kaynak robotlarının tekrarlayan işlemleri ile birleştirerek birçok firma sektörde önemli mali tasarruflar elde etmiştir.
Genel kaliteyi artırır
Kaynak fikstürü avantajları nelerdir?
Kaynak fikstürü kullanmanın avantajları: Kötü konumlandırmadan kaynaklanabilecek hataları ortadan kaldırmaya yardımcı olur,
Sabit pozisyonlu iş kazaları olasılığını en aza indirir,
Ergonomik ve rahat çalışmayı sağlar,
Kaynak püskürmesi ve eğilme gibi olumsuzlukları önler.
Firmamız gibi ekibimiz de kaynak işiniz için hem dayanıklı hem de uygun maliyetli özel bir fikstür çözümü tasarlayabilir. Ekibimiz, dayanıklı fikstür istasyonları tasarlama ve inşa etmekten karmaşık döner el kaynak makinelerine ve fikstürlere kadar, işi ilk seferinde doğru yapacak deneyime sahiptir.
Kaynak fikstürü üretimi nasıl etkiler?
Kaynak fikstürü kullanarak üretkenliği artırabilir ve üretim maliyetlerini en aza indirebilir. Kaynaklı bir yapının imalatı tipik olarak iş parçasının temizlenmesini, kurutulmasını ve haznelenmesini ve ardından birleştirilmiş parçaların tipik olarak hizalama, yerleştirme, kenetleme veya nokta kaynağı içeren bir fikstür içine yerleştirilmesini içerir. Kaynak işlemi bittiğinde, kaynakçılar kaynaklı parçaları mengenelerden çıkarmalı ve kaynak cilasını çıkarmalıdır. Gerekirse, kaynakçılar görsel inceleme ve kaynak sonrası ısıl işlem de yapmalıdır. Kaynak öncesi ve sonrası yardımcı fonksiyonların iş yükü genellikle kaynak işleminin kendisinden fazladır. Bu nedenle işgücü verimliliğini artırmanın en etkili yolu yardım sürecinin süresini kısaltmaktır.