Dolar 32,3295
Euro 35,0781
Altın 2.306,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kimse bizim gibi bir acı yaşamasın

14 Mayıs Cuma 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Kimse bizim gibi bir acı yaşamasın

Evrensel, Urfa’da 2018 yılında AKP’li milletvekilinin yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, sorumluların yargılanması talebiyle başlattığı ‘adalet’ nöbeti 66’ncı günü geride bıraktı. Şenyaşar ailesi, bayram nedeniyle. ”Kimsenin bizim gibi bir acı yaşamaması dileğiyle hayırlı bayramlar” mesajı paylaştı. Kimse bizim gibi bir acı yaşamasın.

Diyarbakır’da karpuz kaldıran!

Korkusuz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentin sembolü olarak havalimanı kavşağına yerleştirdiği karpuz içinde çocuk ve kadayıfçı adam heykelleri, alay konusu olmuştu. Kayyum tarafından yönetilen belediye, gelen yoğun tepkilere dayanamayıp iki heykeli de kaldırdı. Heykellere harcanan 4 milyon 412 bin lira ise çöpe gitti.

Şeker yerine sağlık dileği

Akşam, Kısıtlama şartlarındaki bayram, eskiye özlemi daha da artırdı. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle akraba, dost ziyaretleri yine gerçekleşmedi. Vatandaşlar sevdikleriyle telefonlarda görüntülü konuşmayla, pencere ve balkonlardan hasret giderdi. Sağlık Bakanı Koca, bayram mesajında, ”Sevdiklerimizle candan ama mesafeli, el öpmeden idrak edeceğimiz üçüncü bayram. Kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz” diyerek normalleşmeye dair umutları artırdı.

Binek otomobil ihracatı yüzde 20 arttı

Analiz, Türkiye’nin bu yılın ocak-nisan döneminde gerçekleştirdiği binek otomobil ihracatı, 2020’nin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 artış gösterdi. Ocak-nisan dönemindeki binek otomobil ihracatının yarısından fazlası Fransa, İtalya, Almanya, İspanya ve Birleşik Krallık’a gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı döneminde ihracat yapılamayan Japonya’ya 7,4 milyon dolarlık binek otomobil satıldı. Kimse bizim gibi bir acı yaşamasın.

Bağımsızlık sloganları atıldı

Aydınlık, Bayram namazının ardından Filistinliler şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Filistin bayrakları açan halk, bağımsızlık sloganları attı. Libya ve İran’da yürüyüşler, Avrupa’da birçok kentte de Filistin’e destek eylemleri yapıldı. Suudi Arabistan ve Mısır da sessizliğini bozarak, İsrail’in saldırıları durdurması gerektiğini belirtti.

Aşılandım maskesi

Cumhuriyet, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ”Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız” sözünün ardından Turizm Bakanlığı da halkını aşağılayan bir tanıtım videosu hazırladı. Videoda turizm çalışanlarının ve uçuş ekiplerinin ”Tadını çıkar, aşılandım’ baskılı maske takacağına ilişkin görüntüler yer aldı. Tepkilerin ardından video kaldırıldı.

İnsanlık suçu

Diriliş Postası, Ramazan’da Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları ile gerilimi tırmandıran İsrail, 5 gündür aralıksız olarak Gazze’yi vuruyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, kadın ve çocukların da öldüğü saldırılara ilişkin ”Zehirli gazlar sebebiyle boğularak ölen şehitler Gazze’deki Şifa Hastanesine getirdiler” açıklamasını yaptı. Rusya’nın önerdiği ateşkesi reddeden İsrail, katliam operasyonlarını genişletme kararı aldı. Dünya sessiz kaldıkça insanlık dışı şiddetin dozajını artıran İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze’ye yönelik saldırıların artırmasına onay verdi. İsrail ordusu Gazze’ye kara harekatı için hazırlık yapıyor.

Geçmişten gelen

BirGün, Ülkeye yükselen toplumsal muhalefeti bastırmak için CIA eliyle oluşturulan kontrgerilla yapılanmalarıyla sola karşı İslamcılığın desteklenmesi, tarikat ce cemaatlerin önünün açılması Türkiye’yi bu noktaya getirdi. Devlet sola ve muhalefete karşı örgütlendiği için bünye vu ve benzeri süreçleri sürekli üretiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522