Dolar 32,3101
Euro 35,1452
Altın 2.283,02
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kızımın katilini serbest bırakırken bana sordunuz mu

Başlıklar

Gazete Özetleri Kızımın katilini serbest bırakırken bana sordunuz mu

Korkusuz gazetesi Kızımın katilini serbest bırakırken bana sordunuz mu. Aleyna Can daha hayatının baharındaydı. 17 yaşındaki genç kız, İstanbul Kartal’da öldürüldü. Cinayetle ilgili tutuklanan 3 kişiden 2’si beraat etti. Müebbet hapsi istenen son sanık ise 7 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Birkaç ay önce de infaz düzenlemesinden yararlanıp tahliye oldu. Kızı için adalet beklerken, katilin serbest kalması anne Fatma Yirmibeş’in tepkisine neden oldu. ”Benim kızım geri gelmeyecek” diye isyan eden acılı anne, ”Ölen benim çocuğum, affeden onlar, Bu af çıkarılırken bize sordular mı? Ben bu katilin içeri girmesini, cezaevinde yatmasını istiyorum” dedi. İstanbul gazete manşetleri ve daha fazlası için tıklayın.

Akşam gazetesi ”Değersiz yalnızlık”. NATO, ‘Türkiye gemilerimizi taciz etti’ iddiasını yalanlayan raporun ardından Doğu Akdeniz’deki ”Deniz Muhafızı Harekatı’ndan çekilen Fransa’yı umursamadı. AA’ya konuşan NATO yetkilisi, ”Harekat planladığı gibi devam ediyor” dedi. Fransa basınında da Macron politikalarına eleştiriler sürüyor. Bu kez France Inter şunları yazdı: ”Fransa Libya’da kendi kurduğu tuzakta sıkışıp kaldı. Macron, desteklediği Hafter püskürtülünce Türkiye’ye saldırmaya başladı.

Analiz gazetesi ”Rekabetçiliği korumak için hazırlık şart”. Yased Başkanı Ayşem Sargın, Türkiye’nin pandemi sürecini çok iyi kontrol ettiğini belirterek, ”Pandemi sürecini her boyutuyla iyi yönettiğimiz bu dönem, şüphesiz Türkiye’nin algısına olumlu katkılarda bulundu” dedi. Sargın, ”Kovid-19 sonrasında tüm ülkeleri zorlu bir küresel yatırım ve ticaret ortamı bekliyor. Devletlerin orta vadede çıkabilecek fırsatlardan faydalanmak üzere dünya ile uyumlu yasal ve fiziksel altyapıyı oluşturmaları önem kazanacak” diyerek dikkat çekti.

Anayurt gazetesi Kızımın katilini serbest bırakırken bana sordunuz mu

”400 binden fazla site erişime engelli”. Kızımın katilini serbest bırakırken bana sordunuz mu. Sosyal medya ile ilgili düzenleme ve platformlarının kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalar gündemdeyken İfade Özgürlüğü Derneği tarafından hazırlanan erişime engellenen web siteleri, haber ve sosyal medya içeriklerine dair analiz raporu mevcut yasak ve kısıtlamaların boyutunu ortaya koydu. Rapora göre, 2019 sonu itibarıyla Türkiye’den toplam 408 bin 494 alan adı ve web sitesi erişime engellendi.

Aydınlık gazetesi ”Ahlaksızlığın özgürlüğü olmaz”. Bu hegemonyaya karşı tavır alındığında hesapların kapatıldığını, güçlü bir sansür uygulandığı belirten Perinçek, ”Sosyal medyaya girerken kimlik değiştirme dayatılıyor. Karşı taraf ısındığı için diz de ısıracaksınız. Ahlaksızlığın, kadına saygısızlığın özgürlüğünü kabul etmiyoruz” diye konuştu. O alanı terk etmeyip o alanda mücadele etmek gerektiğini vurgulayan Perinçek, devletin müdahalesinin bu bakımdan önemli olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet gazetesi ”Demokrasiye kapalıyız”. İktidarın baroları susturmak için Meclis’e sunduğu teklifin komisyon görüşmeleri dün sert tartışmalarla başlarken bugünkü ”Büyük Savunma Mitingi’ne engel çıkarıldı. Valilik, salgın gerekçesiyle 15 gün boyunca başkentte tüm eylemleri yasakladı. Karar üzerine olağanüstü toplanan baro başkanları, ”Haberin olsun: Vazgeçmeyeceğiz” tepkisini gösterdi.

Doğru haber gazetesi ”Mısır zindanlarında onbinlerce müslüman var”. Mısır’da 2012 yılında halk ilk defa kendi iradesi ile bir Cumhurbaşkanı seçmişti. Ancak tam bir yıl sonra, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye darbe yaptılar. Darbe ile başa gelen Batı uşağı hain Sisi, ülkeyi sonu görünmez bir uçuruma sürüklemeye başladı. Darbe ile beraber on binlerce Müslüman’ı gözaltına alan ve binlercesini de şehit eden Sisi hükümetinin zindanlarında hala on binlerce Müslüman var. İdam kararları bir yana tıbbi ihtimal ile kadın-erkek demeden Müslümanları öldüren bu hainin bir an önce durdurulması, bu mazlumlara tekrardan özgürlüklerinin iade edilmesi ve Mısır halkına istikrar ve güvenin getirilmesi gerekiyor.

Evrensel gazetesi

”Tekne tıkabasa doldurulmuş”. Kızımın katilini serbest bırakırken bana sordunuz mu. Tekneye 70, 80 civarında göçmen bindiğini belirten M.A, jandarmaya verdiği ifadede iki katlı teknenin iç ve üst kısımlarının tamamen dolduğunu söyledi. M.A, ”Sağ tarafından vuran dalganın etkisiyle tekne sol tarafa doğru yattı ve ben dahi herkes altında kaldı. Mültecilerden birine ait olduğumu düşündüğüm bir çanta elime geldi ve tutunarak suyun yüzünde kalmaya çalıştım” ifadesinde bulundu. Van gazete manşetleri ve daha fazlası için tıklayın.

Birgün gazetesi ”Her yer direnişe durdu”. Barosuna sahip çıkan avukatından, kıdem benim son kalem diyen işçisine, hayatına her koşulda sahip çıkan kadınlardan, her diktatörü madara edebilme yeteneğine sahip gençlere kadar ”bir adım bile geri gitmeyeceğiz” diyen milyonlar var. Baskıya, zorbalığa, sansüre hatta cezaevine tıkılma pahasına gerçekleri yazmaya devam eden medya kuruluşları, gazeteciler var. Her gazeteye, televizyona hatta bilgisayara bir bekçi koysalar bile gerçekleri haykıracak cürete ve cesarete sahip milyonlar var. Hiçbir yöntem bu mücadeleyi durduramayacak. Ankara gazete manşetleri ve daha fazlası için tıklayın.

Hürriyet gazetesi ”Üzerime oturup vurdu”. Bulutsuz ifadesinde, 12 Haziran’da arkadaşlarının evinde başlayan gerginliğin evde sürdüğünü belirterek şunları anlattı: ”Abajuru duvara vurup kırdı. Beni ittirince abajur çeneme geldi. Üzerime oturup tokat attı. Bana vururken kendi yüzüne de vuruyordu. ‘Sana bir tane vurdum, kendime 20 kez vuruyorum’ diyordu. Evden kaçmaya çalıştım. Saçımdan yakalayıp kafamı duvara vurdu. Merdivenden düştüm. Ozan pek çok eşyayı kırmıştı. Yerdeki cam parçalarından hem ben hem o yaralandı. ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Büyük uğraşlarla ayakkabısız evden çıktım.

Karar gazetesi ”Denetim zaten var bu tasarruf ne için”. Cumhurbaşkanı’nın ”Saldırıların alıp başını gittiği sosyal medya mecraların düzene sokulması şart” sözleri gündem haline geldi. Yasayla, sosyal medya şirketlerine Türkiye’de ofis açma, Türk kullanıcılarla ilgili verileri ise yurt içinde tutma zorunluluğu getirileceği belirtildi. 54 milyon kullanıcının olduğu Türkiye’de, İfade Özgürlüğü Derneği’nin raporu ise bu alanda kısıtlamaların halihazırda etkili şekilde uygulandığını ortaya koydu.

Milli gazetesi Kızımın katilini serbest bırakırken bana sordunuz mu

”Mahkeme kararına ihtiyaç yok”. Kızımın katilini serbest bırakırken bana sordunuz mu. Danıştay 10. Dairesi’nde yapılan Ayasofya görüşmesinde görüş bildiren Danıştay savcısı, duruşmada Ayasofya’nın müzeye çevrilmesine dair 1934 tarihli kararın dönemin Bakanlar Kurulu tarafından verildiğini hatırlattı. Danıştay savcısı, görüşünde, ”Ayasofya hakkındaki karar geçmişte Bakanlar Kurulu tarafından alınmıştır. Ayasfoya’yı açmak Bakanlar Kurulu’nun yani Cumhurbaşkanlığı’nın takdirindedir, bu nedenle davanın reddi gerekir” ifadesine yer verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522