Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Koronavirüsün yeni merkez üssü Brezilya

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi Koronavirüsün yeni merkez üssü Brezilya

”Anneler, Babalar Kur’an’a sarılmalıyız”. Koronavirüsün yeni merkez üssü Brezilya. Prof Dr. Ali Erbaş, ailenin önemine değindiği konuşmasında, ”Anneler, babalar olarak Kur’an’a sarılmamız, Allah Resulü Efendimizin örneklerinden istifade etmemiz gerekiyor. Eğer Kur’an’a göre yaşarsak ve Allah Resulü Efendimizin hayatı her alanındaki örnekliğini hayatımıza yansıtırsak, Rabbimiz zorlukları kolaylaştırır” ifadelerini kullandı.

Anadolu gazetesi ”Dolarda düşüş devam ediyor”. İki haftadır düşüş trendinde olan dolar dün güne 6.77 lira seviyesinden başladı. Merkez Bankası’nın Katar Merkez Bankası ile yapmış olduğu swap anlaşması tadili de dolardaki düşüşte etkili oldu. Piyasalar Merkez Bankası’nın yarınki Para Politikası Kurulu kararına odaklandı. Yaklaşık 2 haftadır düşüş eğiliminde hareket eden Dolar/TL dün swap anlaşmalarına ilişkin haber akışıyla 13 Nisan’dan bu yana en düşük seviye olan 7,7532’ye kadar geriledi ve günü önceki kapanışa göre 1,6 değer kaybıyla 6,7778’den tamamladı.

Dokuz sütun gazetesi ”Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 0,14 yaş aralığındaki çocuklar, 11.00-15.00 saatleri arasında getirilen serbestlik ile ikinci kez dışarı çıktı. Çocukların ve ebeveynlerinin kuralına uyduğu gözlendi. Sokağa çıkma kısıtlaması 4 saatliğine kaldırılan 14 yaş altındaki çocuklar soluğu parklarda aldı. Arkadaşları ve aileleriyle dışarı çıkan çocuklar güneşin tadını çıkardı. Sahillerindeki parkla yürüyüşe çıkan çocuklar ve aileleriyle doldu.

Damga gazetesi ”D-100 Avcılar en yoğun yer oldu”. Korona virüs Türkiye’de görülmesinin ardından, salgınla mücadele kapsamında yapılan ‘evde kal’ çağrılarına kulak verilmesinin ardından İstanbul’da trafik yoğunluğunda azalma olmuştu. Ancak bugün İstanbul’da son 2 ayın en yoğun trafiği yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi Yoğunluk Haritasına göre, kentte yoğunluk saat 17.30 itibarıyla yüzde 55 seviyelerinde ölçüldü. Birçok noktada trafik sıkışıklığı yaşandı. Yoğun trafiğin oluştuğu noktalardan biri D-100 Avcılar oldu.

Günboyu gazetesi Koronavirüsün yeni merkez üssü Brezilya

”Akın akın geldiler”. Koronavirüsün yeni merkez üssü Brezilya. Doğu Karadeniz’deki Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde, korona virüs tedbirleri kapsamında alınan seyahat kısıtlaması engeli kaldırılan çay üreticileri dün sabahın erken saatlerinden itibaren akın akın memleketlerine gelmeye başladı. 3 günde yaklaşık 50 bin kişinin gireceği bölgede, üst düzey güvenlik ve sağlık önlemleri uygulanırken, yollar araçlarla doldu taştı.

Hürhaber gazetesi ”Yıldız, pazarlama ve mezbaha sorununu gündeme taşıdı”. İBB’nin yürüttüğü tarım projeleri yönetimini önemli ölçüde gerçekleştiren İSYON Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Günaydın ile sosyal medya ortamında bir araya gelen İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, üreticilerin pazarlama ve mezbaha sorununu gündeme taşıdı.

Hürses gazetesi, ”Bakan Albayrak’tan swap açıklaması”. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde oda ve borsa başkanları ile sektör meclisi başkanlarının da aralarında bulunduğu 450 dolayında katılımcıyla telekonferans yoluyla bir araya geldi. Konferansta açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, koronavirüs sürecinde verilen destek tutarının 252 milyar lira olduğunu ötelenen kredi ve faizlerle birlikte 250 milyar lirayı aşan desteğin bulunduğunu söyledi.

İstanbul gazetesi ”Çay göçü başladı”. İstanbul’dan otobüslerle başta Rize olmak üzere Karadeniz’e çay hasadı yolculuğu başladı. Normalde 45 yolcu alan otobüsler 21 yolcuyla Esenler Otogarı’ndan yola çıktı. Çay göçmenleri yaz boyunca Trabzon ve Rize’de kalacak.

İstiklal gazetesi, ”Koronavirüsün yeni merkez üssü Brezilya”. Koronavirüs salgınında vaka sayısı dünya genelinde 5 milyonu aşarken, 324 bin 970 kişi de yaşamını yitirdi. Virüse yakalanan 1 milyon 960 bin 501 kişi ise iyileşti. Öte yandan salgının yeni merkezi olarak görülen Güney Amerika ülkelerinden Brezilya’da şimdiye kadar bir gündeki en yüksek ölüm gerçekleşti. Ülkede son 24 saatte koronavirüsten bin 179 kişi yaşamını yitirirken, toplam ölü sayısı 17 bin 971’e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı da bir günde 17 bin 408 artarak 271 bin 628’e ulaştı. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise, hala salgını küçümsemeye ve karantina uygulamalarına karşı çıkmaya devam ediyor.

İttifak gazetesi Koronavirüsün yeni merkez üssü Brezilya

”Markalar yeni girecekleri pazarlarda 5 yıl desteklenecek”. Koronavirüsün yeni merkez üssü Brezilya. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan farklı pazarlara girecek markalara destek müjdesi geldi. Turquality Programı ile hizmet sektöründeki markaların yeni girecekleri pazarda ayrı ayrı olmak üzere 5’er yıl destekleneceğini bildiren Pekcan, ”Yeni destek sistemi, markaların daha çok pazarda varlık göstererek buralarda kalıcı olmalarına zemin hazırlayacak” diye konuştu. Bu kapsamda Turqality Destek Programı’na alınan yararlanıcılar, hedef pazar olarak belirledikleri ve Bakanlıkça onaylanan ülkelerdeki ürün ve hizmet tesciline ilişkin harcamaları ile markaların yurt dışında tescili ve korunmasına ilişkin giderleri gibi birçok giderde yüzde 50 oranında desteklenecek.

Vatan gazetesi ”İstiklal Caddesi yine kalabalık”. Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında yetkililerin evde kalın çağrılarına uzun süre uyulmasıyla insan kalabalığının en yoğun olduğu caddelerden biri İstiklal Caddesi uzun zamandır sakinliğe gömülmüştü. Havaların ısınması ve salgın süresinin uzamasıyla vatandaşlar evlerinden çıkarak kendilerini caddelere attı.

Son-An gazetesi ”Van Valisi bilmez balıkların göçünü izledi”. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Gölü’ndeki tek balık türü olan inci kefalinin üremek için tatlı sulara göçünü izledi. Türkiye’nin en büyük gölünde yaşayan tek balık türü olan ve üreme dönemi olduğu için 15 Nisan-15 Temmuz’da avlanması yasaklanan inci kefalinin tatlı sulara başlattığı göç devam ediyor.

Tünaydın gazetesi Koronavirüsün yeni merkez üssü Brezilya

”Evlerdeki sevgi okulu”. Koronavirüsün yeni merkez üssü Brezilya. Bir insan için aileden daha önemli bir varlık olmadığının altını çizen Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı, Öğretim Görevlisi ve Yazar İnal Aydınoğlu ”Bütün dünya yaşamı, aile beraberliği ve aile mutluluğu içinde geçtiği zaman o evde bereket olur, rahmet olur ve mutlulukların en yücesi yaşanır. Bu korona virüs bizi evlere kapatırken anlatmak istediği en önemli şeylerden birisi de evdeki huzurun, mutluluğun ve evdeki özlemin ne kadar önemli olduğudur.

 

21 Mayıs Perşembe Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522