Dolar 32,3292
Euro 35,0378
Altın 2.280,52
BİST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Koronaya milli ilaç

Başlıklar

A gazetesi Koronaya milli ilaç

”Dışa mahkum olmayalım”. Koronaya milli ilaç. Şirketlerin yerli yazılımı gücüne sahip olmasının önemine değişen Başkan Burkay, bu alanda farkındalık oluşturulması gerektiğine dikkati çekti. Yazılımın olmadığı tüm sektörleri aklı olmayan bir beden benzeten Başkan Burkay, ”Ülke olarak dışarıdan aldığımız akılla değil, kendi aklıyla hareket eden bir sektör yapısı oluşturmamız lazım. Aksi takdirde bize dayatılan platformları kullanmak durumunda kalacağız” diye konuştu.

Bursa haber gazetesi ”Hastane içinde kurallara uyun”. Sağlık Bakanlığı tarafından, Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda bulaşıcı hastalıkların toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alındığına dikkat çeken Uzm. Dr. Kaşıkçı, bu kapsamda Bursa’daki kamu hastanelerinde de birçok tedbir aldıklarını belirtti.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Koronaya milli ilaç”. Türk mühendisleri tarafından rekor hızda üretilerek dünyaya ihraç edilen yerli yoğun bakım solunum cihazının ardından yeni bir başarı hikayesi daha yazıldı. Türkiye Platformu çatısı altındaki bilim insanları tarafından geliştirilen Favipiravir isimli ilacın yerli sentezi görücüye çıktı. 32 kişilik ekip tarafından 40 gün gibi kısa bir sürede üretilen ilacın ruhsatlandırma aşamasının tamamlanması sonrasında, tedavide kullanılması ve ihraç edilmesi planlanıyor. İlk numuneyi alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milli seferberlik ruhuyla çalıştıklarını söyledi.

Bursa hayat gazetesi

”5 bin 300 civarında vaka”. Koronaya milli ilaç. Bebka’nın düzenlediği G. Kore’de pandemi sürecinin yönetiminin ele alındığı telefonferanstan konuşan Başkan Aktaş, ”Gelişmiş Avrupa ülkelerinin çok ciddi sıkıntılara düştüğü günlerde yoğun bakımlarımız hiçbir zaman için kritik seviyeye ulaşmadan bu süreci geçirdik. bursa’da yaklaşık 5 bin 300 vakamız, 160 civarında da vefat var. Entübe hastamız yok denecek kadar az” dedi.

Bursa sancak gazetesi ”İnegöl Belediye Başkanı Taban’dan altyapı müjdesi”. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, dün yağan yağmur sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile altyapıyla ilgili yaptıkları görüşmelerde yağmur suyu çalışmalarının Süleymaniye Mahallesi bölgesine kadar tamamlanması ve taşımaların önlenmesi adına çalışmaların başlayacağını duyurdu.

Bursa şehir gazetesi ”Timsah’ta beklemedik aydınlık”.Basketbol Süper Ligi’nde ilk sezonu geride bırakan Frutti Extra Bursaspor’da flaş bir gelişme yaşandı. Yeşil-beyazlı yönetim, bu sezon görev yapan Antrenör Serkan Erdoğan ile yollarını ayırdı. Erdoğan’dan boşalan göreve kimin getirileceği konusunda temasların başladığı bildirildi. Bursaspor’un önce Erdoğan’ın yardımcılığı yapan Tutku Açık ile başantrenörlük için görüşeceği, ancak anlaşma olmazsa rotayı Yugaslov ekolüne çevireceği öğrenildi.

Bursa’da meydan gazetesi ”Elçiden pandemi mücadelesine övgü”. BEBKA organizasyonuyla düzenlenen Güney Kore’de Covid-19 pandemi sürecinin yönetimi ele alındı. Seminerde tecrübe paylaşımı ve pandemi sonrasındaki normalleşme sürecinde Türkiye ile Güney Kore arasında kurulabilecek iş birliği fırsatları da görüşüldü. Seul Büyükeliçisi Ersin Erçin, Bursa ve Türkiye genelinde yapılan pandemi mücadelesini takdir ettiklerini söyledi.

Bursa gazetesi Koronaya milli ilaç

”Kültürel hazine”. Koronaya milli ilaç. Planları dahilinde olan, yeni kütüphaneler kurma, müzelerde gün yüzüne çıkmamış tarihi eserlerin vatandaşla buluşturma, Bursalı ünlülerin bulunduğu kısa film festivali düzenleme gibi konularda bakanlığa gerekli yazıları yazdıklarını belirten Başkan Aktaş, ”Bursa’mızın tarihi ve kültürel mirasının daha ileriye taşınması, korunması ve geliştirilmesi noktasında güzel şeyler yapacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Genç gazetesi ”12 dönüm arsamız oldu”. Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, İnegöl Belediyesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden alacaklarına karşılık arsa tahsis edilmesini eleştirdi. Eroğlu: ”Artık İnegöl Belediyemizin malı olan İlçe merkezimize 86 km uzaklıktaki 12 dönüm arsamızın olduğunu sizlere haber vermek istiyorum. Yani borcumuzu bile Büyükşehir’den tahsil edemeyecek durumda olduğumuzu üzülerek görüyoruz” dedi.

Yıldırım gazetesi ”Savcı 240 yıl istedi”. 22 yaşındaki engelli kıza, Kurşunlu Mahallesi’nde tecavüz ettikleri iddiasıyla 5’i tutuklu 10 şüphelinin yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Son duruşmada sanıklar hakkında mütalaa veren savcı 8 sanık hakkında 240 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Okur gazetesi ”Eroğlu eleştirlerini sürdürdü”. Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, yazılı basın açıklamasında bulunarak, katı atık depolama merkezi ile ilgili eleştirilerini dile getirdi. Eroğlu, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”Geçtiğimiz hafta yerel anlamda yoğun bir gündem yaşadık. Ancak gündemin en önemli maddesi yine, İnegöl’deki Katı Atık Depolama merkezi oldu. Malumunuz olduğu üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş İnegöl’deki çöp tesisinin kapasitesini artırmak için düğmeye bastı.

Yeni dönem gazetesi

”TSK’dan düşmanı titretecek tatbikat”. Koronaya milli ilaç. Türk Silahlı Kuvvetleri, sıcak gelişmelerin yaşandığı Libya açıklarında 8 saatlik gövde gösterisi nitelikli tatbikat ve eğitim faaliyeti gerçekleştirdi. Türk kara sularından itibaren yaklaşık 2 bin kilometrelik rota boyunca gerçekleşen göreve, 17 uçak ile 8 fırkateyn ve korvet katıldı. Türkiye’deki hareket merkezlerinden komuta edilen ve başarıyla tamamlanan tatbikatı ile uzak mesafe harekat görevlerinin kesintisiz icrası da denendi.

Marmara gazetesi ”Bizler çözüm üretmek için varız”. Yıldırım Belediyesi, Çınarönü Mahallesi sakinlerinin yıllardır beklediği pazar alanını hizmete açtı. Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan ve 114 esnafın hizmet verdiği açık pazar yerini ziyaret eden Başkan Oktay Yılmaz, tezgah başındaki esnafa hayırlı işler diledi. Başkan Yılmaz, ”İstek ve ihtiyaçlara çözüm bulmak ve Yıldırım’a hizmet üretmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Çünkü bizler için önemli olan, Yıldırımlı hemşerilerimizin refahı, huzur ve mutluluğu” dedi.

Tuna gazetesi ”Orzim üretime ara vermedi”. Orhangazi Zeytin İşleme Merkezi, 1 Haziran’da başlayan yeni normal dönem sonrasında üretim miktarını günden güne artırmaya başladı. Pandemi döneminde sıkı önlemler alarak üretime devam ettiklerini belirten Orzim Başkanı Taner Soyaslan, özellikle hijyen konusunda büyük bir hassasiyet göstererek tüketicilerimize zeytin ulaştırmaya devam ettik” dedi.

 

12 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522