Kredi Kartıyla Kripto Para ve Bitcoin Nasıl Alınır? Bankadan Bitcoin Alınır mı?
Başlıklar
Bitcoin ve kripto paraların gün geçtikçe popülerleşmeye başlamasıyla birlikte birçok soru da bu popülerleşmenin beraberinde geliyor. Elbette bu popülerleşme olayı, her geçen gün farklı bir hal almaya başladı. Örneğin bir Güney Amerika ülkesi olan El Salvador, Bitcoin’i günlük hayatta, alışverişler ve ticaret sırasında kullanmaya başladı. 2009’da ortaya çıkan Bitcoin’in geldiği nokta gerçekten inanılmaz. Peki bitcoin almak için hangi borsa kullanılabilir en iyi bitcoin sitesi sorusunun cevabını bağlantıya tıklayarak bulabilirsiniz. İlk başta küçük bir grup tarafından benimsenen Bitcoin daha sonra büyük kitlelerin ilgisini çekti. Tabi bu sırada kurumsal yatırımcılar olaya dahil değildi. 2017’deki zirvesiyle birlikte daha çok yatırımcıyı peşinden sürükleyen lider kripto para 2020 ve 2021 yılları içerisinde kurumsal yatırımcıların da ilgisini çekmeyi başardı. En sonunda da bir ülke tarafından kabul görmeye başladı.
Yukarıda popülerleşme birçok soruyu beraberinde getiriyor demiştik. Bu soruların geneli nasıl Bitcoin alınabileceğini dair. Mesela hangi bankada bitcoin var, kredi kartıyla Bitcoin alınır mı, bankalar bitcoin Satıyor mu, Ziraat Bankasından bitcoin alınır mı gibi sorular en çok merak edilen konular arasında gelin şimdi bu soruların hepsine yanıt verelim.
İlk önce hangi bankada Bitcoin var ve Bankadan Bitcoin alınır mı sorularına yanıt vereceğiz. Daha sonra da kredi kartıyla nasıl Bitcoin alacağınıza değineceğiz.
Hangi Bankada Bitcoin Var? Bankadan Bitcoin Alınır mı?
Kripto para piyasasına daha yeni giriş yaptıysanız en çok merak ettiğiniz soru bankadan Bitcoin alınır mı sorusu olabilir ya bankadan Bitcoin alınır mı sorusunun cevabını arıyor olabilirsiniz. Bu sorunun cevabı çok net. Bankalar aracılığıyla Bitcoin alamazsınız. Bu sorunun cevabı hayır olduğu için, Ziraat Bankası Bitcoin satıyor mu sorusunun cevabı da doğal olarak hayır oluyor. Peki nereden Bitcoin alabilirsiniz? Bu sorunun cevabını öğrenmek için bitcoin nasıl alınır? kaynağını kullanabilirsiniz. Yani yapmanız gereken bir kripto para borsasına kaydolmak, kimlik doğrulama adımlarını tamamlamak ve hesabınıza bakiye yüklemekten geçiyor diyebiliriz.
Aslında bu sorunun birkaç açıklaması da mevcut. Kripto paralar detaylı bir şekilde devletler tarafından tanınmıyor ve desteklenmiyor. İşte bu sebepten ötürü bankalar da Bitcoin ve diğer kripto paralara sıcak bakmıyor. Ama buranın altını çiziyoruz birçok banka kripto paraların getirdiği teknolojileri kullanmaktan geri kalmıyor. Çünkü Bitcoin’in başlattığı, Ethereum ve Ripple ile devam eden yenilik hareketi yaşadığımız dünyadaki birçok alana çözüm getirdi. Ethereum getirdiği akıllı sözleşmeler, Bitcoin’in getirdiği akıllı zincir teknolojisi, Ripple’ın çok hızlı bir şekilde transfer yapılmasına olanak sağlaması derken kripto paraların getirdiği yenilikler ile gelecek yıllarda daha fazla karşılaşabiliriz.
Kredi Kartıyla Bitcoin Alınır mı?
Kredi kartıyla Bitcoin alınır mı? Evet, Binance’e kayıt olarak kredi kartıyla Bitcoin alabilirsiniz.
Peki Binance nedir? Biraz da Binance’i sizlere anlatalım. Binance 2017 yılında kurulan bir kripto para borsasıdır. İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük borsası olan Binance’in milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Bunun yanında Binance üyelerine birçok farklı olanak da sağlıyor.
Mesela kripto paralarınızı Binance’e kilitleyerek yıllık faiz getirisi kazanabiliyorsunuz. Dilerseniz, yeni çıkan kripto para birimlerine Binance’in etkinliklerine katılarak herkesten önce sahip olabiliyorsunuz. Bunun yanında komisyon ücretleri de diğer borsalara kıyasla daha uygun yüzdelere sahip.
Binance’e hem kredi kartıyla hem de havale/EFT yöntemlerini kullanarak para yatırabilirsiniz. Para çekmek için de yine hesabınız üzerinden bir TrBinance hesabı açmanız gerekiyor. Bu çok kısa süren bir işlem. TrBinance, Binance’in Türkiye’deki borsası diyebiliriz.
Ancak TrBinance, Binance’in ana borsası kadar fazla kripto para birimine sahip değil. Ancak, banka hesabınıza para çekmek istiyorsanız TrBinance’i kullanmak zorundasınız. Para çekmek istediniz, ne yapacaksınız? Önce Binance üzerinden, TrBinance hesabınıza kripto para transferi yapmalısınız. Bu kripto para Tether (USDT) olabilir. USDT nedir diyorsanız, https://uzmancoin.com/tether-nedir-tether-usdt-hakkinda-her-sey/ yazısını okumanız çok iyi olacaktır. Tether ile transfer yapmak istemiyorsanız Bitcoin veya Ethereum kullanabilirsiniz.
Daha sonra TrBinance hesabınıza yaptığınız transfer sonucunda, kripto para birimini TL’ye çevirip, kendi adınıza açılmış banka hesabınıza transfer yapabilirsiniz. Havale işlemleri 7 gün 24 saat devam ederken, EFT işlemleri sadece iş günlerinde ve çalışma saatlerinde gerçekleşiyor. Havale için ise Ziraat Bankası kullanılabilir.
Binance Para Çekme Nasıl Yapılır?
Binance’e kaydolduktan sonra para çekme işlemi aslında oldukça kolay. Ancak birkaç terime aşina olmanız gerekiyor.
İlk aşina olmanız gereken terim USDT’dir. Çünkü Binance’den para çekmek istiyorsanız sahip olduğunuz kripto paralara USDT’ye çevirmelisiniz. USDT terimini öğrendik, değeri 1 dolara eşit olan bir kripto para.
İkinci öğrenmeniz gereken terim cüzdan adresi. Her kripto paranızın kendine ait bir cüzdan adresi vardır. Mesela Bitcoin için ayrı bir cüzdan adresiniz Ethereum için ayrı bir cüzdan adresiniz vardır. Cüzdan adreslerinin coinlere özel olduğunu öğrendik. Bu da cepte.
Üçüncü olarak da kripto parayı göndereceğiniz ağı bilmeniz gerek. Mesela USDT göndermek istiyorsanız kullanabileceğiniz 4 ya da 5 ağ bulunuyor. BSC ağı, Ethereum Ağı, TRC20 ağı, Solana ağı. Bu 4 ağ arasında seçim yapmalısınız. Ayrıca unutmayın bu dört ağın cüzdan adresi de farklı. Ancak günümüzde en çok kullanılan ağ TRC20 yani Tron ağı. Bu ağ hem çok hızlı USDT gönderiyor hem de komisyon oranı 1 USDT kadar.
Evet öğrendiklerimizi sıralayalım. USDT, cüzdan adresi ve gönderim yapacağınız ağ olan TRC20.
İlk önce Binance’e gidip spot cüzdandan USDT yatırma seçeneğine tıklayacaksınız. Ardından gönderim yapacağınız ağı yani TRC20yi seçeceksiniz. Ağı seçtiniz değil mi? Şimdi de TrBinance hesabınızdaki spot cüzdanınızda USDT’yi seçin ve çekme butonuna tıklayın. Karşınıza cüzdan adres sayfası çıkacak. Burada da TRC20’yi seçip adresi kopyalayın.
Kopyaladığınız adresi Binance’deki adres bölümüne yapıştırın ve gönderim yapmak istediğiniz miktarı belirleyin. Daha sonra ise onayla tuşuna tıklayıp e-posta ve telefonunuza gelen kodları girin. İki ya da üç dakika içerisinde belki de bir dakika içerisinde USDT’ler Binance’den TrBinance’e gidecektir.
Peki şimdi ne yapmalısınız? TrBinance uygulamasını açıp, alım satım bölümüne gidin ve USDT/TRY işlem çiftini seçin. USDT’leri satıp TRY yani Türk Lirası alacaksınız. Emri verdikten sonra artık USDT satmış ve TRY almış olacaksınız.
Ardından tekrar TrBinance hesabınıza gidip spot cüzdanda TRY’yi seçin ve kırmızı çekme butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada göndermek istediğiniz TRY miktarını ve göndereceğiniz banka hesabının IBAN numarasını girin. Burada dikkat! Gönderim yapacağınız banka hesabının size ait olması lazım.
Daha sonra tekrardan telefonunuza ve e-posta adresinize gelen onay kodlarını girip işlemi onaylayın! Sistemin yoğunluğuna göre en kısa sürede (muhtemelen 2-3 dakikada) işleminiz onaylanacak ve Binance’den paranızı çekmiş olacaksınız.
Binance ve TrBinance Anlaşmalı Bankalar
TrBinance ile anlaşmalı diyebileceğimiz iki banka mevcut. Ziraat Bankası ve VakıfBank bu iki banka ile 7 gün ve 24 saat boyunca para yatırma çekme işlemlerini yapabilirsiniz. Yani TrBinance’in VakıfBank ve Ziraat bankası ile anlaşması olduğunu söylemek mümkün.
Binance en az kaç TL ile işlem yapılır?
Binance’de en az işlem yapabileceğiniz tutar 10 USDT’dir. Yani 10 USD diyebiliriz. Güncel dolar kuruyla ise en az 93-94 TL’lik işlem yapabilirsiniz. Eğer coin almak istiyorsanız 10 USDT’ye sahip olmalısınız. Aynı şekilde satmak istiyorsanız da o kripto para biriminin, yani satmak istediğiniz miktarın toplamda 10 USDT’yi geçmesi lazım.
Binance Hafta Sonu Para Yatırma ve Para Çekme İşlemi Yapılır mı?
Evet hafta sonu TrBinance ve Binance para yatırıp çekebilirsiniz. Ancak parayı yatırdığınız ya da parayı çektiğiniz banka hesaplarının Ziraat Bankası veya VakıfBank olması zorunlu. Bu iki bankayı kullanarak hafta sonu da Binance’e para yatırıp çekebilirsiniz.
Advertisement