Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Maalesef bağımlılıklarla ilgili bir çalışma yok

30 Mart Salı 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Maalesef bağımlılıklarla ilgili bir çalışma yok

Doğruhaber, Türkiye’de 82 milyon vatandaşı ilgilendiren bağımlılık meselesi can yakmaya devam ediyor. Ancak ciddi bir çalışma yok. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Atalay, ”Türkiye’de madde ve davranış bağımlılığının bir an önce bir fotoğrafı ortaya koymamız gerekiyor. 2012 yılında Yeşilay’ın başkan danışmanlığının açıklaması vardı: Türkiye’de 4 milyon alkol bağımlısı var’ diye. Ama Türkiye’de şu an ne kadar alkol, ne kadar uyuşturucu bağımlısı, sakinleştirici hap kullanan insan sayısı, sanal kumar bağımlısı olduğu ve ne kadar da aslında teknoloji bağımlısı olduğuyla ilgili elimizde bir veri yok. Maalesef bağımlılıklarla ilgili bir çalışma yok.

 

Kur-faiz gideri kısıtlamasında maliyet artıyor

Dünya, Resmi Gazete’de geçen şubat ayı başında yayımlanarak yürürlüğe giren finansman gideri kısıtlaması, vergi ödemesi dönemi gelmeden işletmelerin bilançolarında önemli bir maliyet artışı oluşturdu. Söz konusu Cumhurbaşkanlığı kararıyla, kullanılan yabancı kaynağın öz sermayeyi aşan kısmına ilişkin: faiz, komisyon, vade farkı, kar payı, kur farkı ve benzeri adlar altında yaptıkları giderlerin yüzde 10’unun gider olarak gösterilemeyeceği hükme bağlanmıştı.

Türk Telekom’un değerlileri

Evrensel, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Saray ve bakanlıklarda çalışan Bürokratların Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliğin nedeniyle 34 bin lira ortalama ek maaş aldıklarını kaydetti. Bakan yardımcılarının ücretsiz özel konut hakkı da var. Yedi kişilik Türk Telekom Yönetim Kurulunda 3 ulaştırma ve altyapı bakan yardımcısı, bir de hazine be maliye bakan yardımcısı bulunuyor.

TEDAŞ hesaplarında 410 milyon liralık hata

BirGün, Kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesiyle yaşanan kayıplar, denetimsizlikle daha da büyüyor. İktidar, bu kez de genel aydınlatma sayaç verilerinin anlık izlenmesinin sağlanması sistemini kurma tarihini erteleyerek kamuya verilen zararı büyütüyor. Kontrol sistemini kurmakla görevlendirile şirketlere tanınan süre ertelemesinin sonuçları, milyonlarca lirayla ifade ediliyor. Sadece 2019’da 389 milyon TL zarar eden TEDAŞ’ın hesaplarında aynı yıla ait 410 milyon TL’lik hata tespit edildi.

Batı zulme yaptırım uyguluyor İslam başkentleri sus pus

Karar, Batı, Doğu Türkistan’daki asimilasyona yaptırım adımlarıyla karşılık verdi. İslam başkentlerinin Müslümanlara yönelik zulme tepkisizliği ise dikkat çekiyor. Son olarak İran, Çin’le milyar dolarlık anlaşmaya imza attı. Türkiye’de yaşayan Uygurlar da Ankara’nın vahşete karşı girişimde bulunması için çağrıda bulundu. Burada okudukları, yaşadıkları için yakınları kamplara atılanlar Türklüğün, Müslümanlığın yok edildiğini vurguladı.

İnceleme başlatıldı

Şok, Yani testi negatif olanlara ‘pozitif’ olduğu bilgisi verilirken, ‘pozitif’ olanlara ise test sonuçlarının negatif olduğu bilgisi verildi. Test sonuçlarının sisteme aktarılmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri, sistem üzerinden PCR testi pozitif çıkanlarla ilgili prosedürü işleterek evlerinde tedavi olacaklara ilaç verdi. Test sonuçlarının hatalı olduğu ise yapılan kontrollerle fark edildi. Valilik olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522