Dolar 32,3684
Euro 34,9598
Altın 2.325,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Makas atan tır Temi birbirine kattı

Başlıklar

Makas atan tır Temi birbirine kattı

TürkiyeMakas atan tır Temi birbirine kattı. TEM otoyolunda 21 aracın karıştığı kazada yol, sekiz saat sonra trafiğe açıldı. İstanbul istikametinde bir tır, İzmit’te hatalı sollama sebebiyle bariyerlere girdi. Arkasından gelen araçlar da tıra çarptı. Otoyol savaş alanına döndü. 30 araç hurda oldu. Bazı sürücüler otomobillerinde sıkıştı. Ankara ve İstanbul istikameti sekiz saat trafiğe kapatıldı. Tek bir teselli vardı ölen olmadı.

Yunanistan ile aşıda anlaştık

TürkGün, Türkiye ve Yunanistan arasında Kovid-19 aşılarının karşılıklı tanınması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu durum, iki ülke arasında turizm faaliyetlerine ivme kazandıracak. Atina’da Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile ortak basın toplantısı düzenleyen  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmelerde ikili ilişkileri ve bölgesel konuları kapsamlı şekilde ele aldıklarını belirterek artık somut projeler üzerinde eylem ve iş birliği odaklı çalışmaya başladık. ilke olarak görüş birliğine vardık dedi.

Neremiz büyüdü!

SözcüVatandaş soruyor; Pandemi yüzünden dükkanlar kapalı. Milyonlar işsiz çalışanların geliri düştü. Pahalılık ise aldı başını gitti. Bu nasıl büyüme? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak-şubat-martı kapsayan 2021’in ilk çeyreğinde ekonominin yüzde 7 büyüdüğünü açıkladı. Ancak bu büyüme vatandaşın kafasını karıştırdı. Çünkü halk, büyümeyi gelirde, sofrasında hissetmedi. Neredeyse her evde bir işsiz var. Vatandaş büyüklük diyenlere böyle sesleniyor: ”İş yok, aş yok, para yok. Enflasyon iyice azdı. Dolar 8.50’lerde… İşçi, memur ve emeklilerin maaş zamları eridi, ay sonu gelmiyor. Madem Türkiye büyüdü, bu rakamlar bize ne zaman yansıyacak?

81 ilden esnaf katılacak

Milli Gazete, Saadet Partisi, Kovid-19 pandemisi ve ekonomide yaşayan kriz yüzünden büyük sorunlarla boğuşan esnafın sıkıntısını Esnaf Kongresi ile gündeme getirecek. Perşembe günü düzenleyecek Esnaf Kongresi’nin detayları netleşti. 81 ilden farklı sektörlerden esnaf ve sendika temsilcisinin katılacağı kongrede esnafın sıkıntıları ve çözüm önerileri ele alınacak. Kepenkleri kaldırmadan ekonomi kalkınmaz sloganıyla hareken eden Saadet Partisi 3 Haziranda perşembe günü saat 15.30’da Zoom üzerinden düzenleyeceği Esnaf Kongresi ile sorunları gündeme getirecek.

Memnuniyet verici

Milat, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin Yüzde 7 büyüme memnuniyet verici. Başta hizmetler kesimi olmak üzere, salgından olumsuz etkilenen sektörlerimiz için destek adımlarının sürdürülmesini istiyoruz dedi.

Komşuya da zeytin dalı

Karar, Dış politikada ‘sil baştan’ manevraları… Ankara’nın ‘Rabia üzerinden en sert ifadeleri kullandığı Mısır’la 8 yıl sonra yeni sayfa protokolü, Yunanistan için de işletildi. Atina’da mevkidaşını kucaklayan Çavuşoğlu ”Sorunları iyi komşulukla çözeceğiz” dedi. Akdeniz ve Ege hamleleri olumlu karşılandı ancak ‘Madem bunu yapabiliyorduk neden sorunlara pranga olan yolu izledik’ değerlendirmeleri yapıldı.

Büyüme suni açlık gerçek

BirGün, Yılın ilk çeyreğinde ekonomik büyüme yüzde 7 olarak açıklandı. Ne var ki madalyonun arka yüzünde işsizlik, yoksulluk, açlık var.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522