Dolar 32,3292
Euro 35,0378
Altın 2.280,52
BİST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Maskeler yerlerde kirliliğe yol açıyor

11 Şubat Perşembe 2021

Başlıklar

Maskeler yerlerde kirliliğe yol açıyor

5 Ocak, Maske takmayanlar çene altına takanlar çantasında ceplerinde taşıyanlar veya koluna takanlar kadar kullandığı maskeyi sokağa veya yerlere atanlar da büyük risk oluşturuyor. Maskeler yerlerde kirliliğe yol açıyor. Adana’nın hemen her sokağında ve caddesinde yerlere atılmış, kullanılmış maske görmek normal bir hal almış durumda. Uzmanlara göre kullanılmış her maske, bir tıbbi atıkla eşdeğer ancak sokaklar, caddeler kullanılmış ve yere atılmış maskelerle dolu. Bu durumdan şikayetçi olan esnaflar da, her gün dükkanlarının önünden maske topladıklarını söylüyor.

Afet bilinci hayat kurtarır

Güney Haber, Yüreğir Belediyesi personeline Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından Temel Afet Bilinci eğitimi verildi. Yüreğir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ”AFAD görevlilerimizin çalışma arkadaşlarımıza verdiği ”Temel Afet Bilinci” eğitimi için teşekkür ediyoruz. Afet bilinci hayat kurtarır. Ekiplerimizi her fırsatta bu konularda bilinçlendirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Su kanalı çöplüğe dönüştü

Bölge, Orhan Sümer, ”Adana Yüreğir, Doğankent Bahçelievler mahallesinde Devlet Su İşlerine ait E-4 Sulama kanalının hali ne yazık ki içler acısıdır. Yeterli önlem alınmadığı için su kanalı çöplük durumuna gelmiştir. Virüsle mücadele ederek geçirdiğimiz 2020 yılı hepimize ders olmalı. Su kanalındaki çöpler acilen temizlenmelidir” dedi.

Tek işimiz hizmet

CRT Haber, Ceyhan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi hizmette sınır tanımıyor. Mustafabeyli Mahallesinde hizmet seferberliği düzenleyen ekipler, Mustafabeyli mahallesini dip bucak temizledi. Maskeler yerlerde kirliliğe yol açıyor. Ceyhan Belediyesi ekipleri ve Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri sokağa çıkma yasağında Mustafabeyli mahallesine çıkartma yaptı. Ekiplerin hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getiren Mustafabeyli mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı Mahmut Buldu: ”Mustafabeylini bugün kırkladılar sağ olsunlar, var olsunlar”.

Ürün stokları kontrol altında

Barış, Adana Milletvekili Tamer Dağlı ”Türkiye’yi tarım ve orman alanında daha güçlü bir noktaya taşımak adına, var gücümüzle çalışıyor” dedi. AK Parti Hükümetleri döneminde çiftçiye verilen desteğin sürekli arttığını vurgulayan Dağlı, tarımsal ihracattaki artışın da bu desteklerin ve yürütülen tarım politikalarının isabetli olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Korkutan kalabalık

Metropol, Yeni tip korona virüs pozitif sayısı 8 binin altına düşmezken, Adana’daki bir caddedeki kalabalık dikkat çekti. Türkiye’de 9 Şubat’ta 137 bin 712 Covid-19 testi yapıldı, 8 bin 636 kişinin testi pozitif çıktı, 98 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı ise bin 310 oldu. Kısıtlamaların ardından 5 binlere kadar düşen pozitifli sayısı önlemler devam etmesine rağmen yeniden yükselmeye başladı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522