Dolar 32,5812
Euro 34,7691
Altın 2.420,00
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Memur zammı 2021

2 Ağustos 2021 Ulusal Gazete Manşetleri

Başlıklar

Memur zammı 2021

Memura zamda kritik toplantı

Akşam, 6.4 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren memur zammı sözleşme pazarlığı bugün başlıyor.

Yasal olarak ağustosun üçüncü haftasında sona erecek pazarlık öncesi Memur-Sen ve Kamu-Sen, taban aylığa 600 lira seyyanen ve ilk yıl için yüzde 21 zam talep etmişti. Detaylar sayfa 4’te.

 

Göç tsunamisini Türkiye önledi

Sabah, İdlib’de 4 milyona yükselmiş. Araç yok denecek kadar az. Ama binlerce motosikletli var. Bizi gören etrafımızı sarıyor. Arapça ”Adil Türk, vicdanlı Türk” diyorlar. Türkiye, milyonları kendi ülkelerinde tutmaya çalışıyor. Yoksa öyle bir göç dalgası yaşanır ki! Tsunami gibi… 13’te.

Sorumluluğu belediyelerin üstüne atacaklar

Sözcü, Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarında belediyelere sorumluluklarının hatırlatılacağını söyledi. Pakdemirli ”Yerleşim yerleri daha iyi korunmalı, bunun çalışmasını yapmalıyız” dedi. S 12’de.

Yunanistan’a nota

Cumhuriyet, Edirne Meriç’te göçmenlerin karşıya geçtikten sonra adacığa giden Mehmet Durgun, Yunanistan tarafından sivillerce açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. Türkiye, öldürülen vatandaşı nedeniyle Yunanistan’a nota verdi.

Kısıtlamada ara formül

Türkiye gazetesi, Bilim Kurulu, aşısızlar için teşvik uygulamalarının yeterli olmayacağı ve aşı olmayanları ikna için zaman kalmadığı görüşünde. Kurul, toplum bağışıklığına ulaşmak için bir an önce aşısızlarla ilgili tedbirlerin devreye girmesi gerektiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı da Kabine toplantısında konuyla ilgili değerlendirme yapılacağını açıkladı.

Bari gelecek yaza hazır olalım

Karar, Türkiye’yi beş gündür saran yangınlar, kriz yönetimi ve teknik donanım olarak afetlere hazır olmadığımızı acı şekilde gösterdi. Uzmanlar, her yıl etkisini daha da artıran küresel ısınmaya işaret edip ‘asıl tehlike önümüzde’ uyarısı yaptı: Afetlerle mücadele politikası yok. Kiralamayla olmaz, filomuzu koruyalım. THK’yı güçlendirelim.

Diyarbakır Annelerine Mali’den Destek

Yeni Akit, Malili terör mağduru kadınlar, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ve 700 gündür nöbet tutan Diyarbakır anneleri ile görüşerek, ”Mali’de terör sebebiyle eşlerini, babalarını, kardeşlerini kaybetmiş kadınlar Diyarbakır anneleriyle aynı mücadeleyi veriyor” mesajını iletti. 7’de.

Milyonların Gözü Memur Maaş Zammı Üzerinde

Türkgün, 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisini ilgilendiren 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde pazarlık süreci bugün yapılacak ilk toplantıyla başlayacak. 700 binden fazla kamu işçisinin 31 Mayıs’ta başlayan sözleşme sürecinin ise bu hafta sonuçlanması bekleniyor. 5’te.

İyi Parti lideri Akşener, kanun çıkarılması çağrısı yaptı

Yeniçağ, Yanan ormanları yerinde incelemek için gittiği Marmaris’te önemli açıklamalar yapan Akşener yangınların çıkışına yönelik söylentilere dikkat çekerek, ”Kundaklama olup olmadığının ortaya çıkarılması lazım. Bu Türkiye’nin birliği, bütünlüğü açısından çok önemli” dedi.

Botlarla Tahliye Edildiler

Milli Gazete, Muğla’nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında alevler Bodrum ilçesinin Gökpınar, Yukarı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde etkisini sürdürüyor.

Rüzgarın etkisiyle mahalledeki yerleşim alanlarına kadar ulaşan yangında bazı evler alevlerin arasında kaldı. Bazı vatandaşlar da deniz yoluyla tahliye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522