Dolar 32,3351
Euro 35,1893
Altın 2.248,01
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 12°C
Cum 13°C

Merkezi Sistem Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Konutlarda kullanılan ısıtma sistemlerinden farklı olarak merkezi ısıtma sistemlerinin daire bazlı değil, komple temizlenmesi gerekmektedir. Şebeke suyu kullanan merkezi ısıtma sistemleri dairelerin tesisat aracılığıyla peteklerini ısıtırken, sıcaklık sebebiyle şebeke suyunun içindeki kireç tesisat ve peteklerin metal aksamlarına yapışır. Merkezi sistem petek temizliği, kullanımla birlikte peteklerin su geçişlerinin tıkanmasına ve peteklerin her yerinin ilk günkü gibi eşit şekilde ısınmamasına sebep olan kirecin temizlenmesini sağlayan bir bakım işlemidir.

Merkezi Sistem Petekler Nasıl Temizlenir?

Isının ilk üretildiği yer kazan olduğu için merkezi sistem ısıtma sistemlerinde öncelikle kazanda kireçlenme oluşmaya başlar ve ardından aynı problem tesisat ile peteklerde görülmeye başlar. Merkezi sistem ısıtma sistemlerinin verimliliğini her geçen biraz daha düşüren bu durum, şebeke suyundaki yabancı maddelerin kireç birikintisine yapışarak balçıklaşma oluşmasına sebep olur. Problemin daha da ciddi bir hal almaya başlamasına yol açan bu durum, dairelerdeki peteklerin alt ve üstünün eşit şekilde ısınmasıyla sonuçlanır. Üretilen ısıdan gerektiği gibi faydalanılmaması sonucunda ısınma konforunda önemli derece azalma, ısınma maliyetlerinde ise ters orantılı biçimde büyük oranda artış görülür. Bir başka deyişle peteklerin ısınmaması ile başlayan bu sorun daha az ısınmak için daha fazla harcama yapmanız demektir. Oysa uzman ekiplerle ve son teknolojiye sahip özel yıkama makinalarıyla sunduğumuz merkezi sistem petek temizleme hizmetlerimizden yılda bir defa yararlanarak, bütün bu sorunları yaşamadan ekonomik ve konforlu bir şekilde ısıtabilirsiniz.

Merkezi sisteme bağlı, tüm dairelerdeki onlarca peteği tek tek sökmeye gerek kalmadan özel kimyasallar kullanmakta ve tesisattaki tüm kireç birikintisini kolayca temizlemekteyiz. Merkezi ısıtma sisteminden çok daha ekonomik bir şekilde yararlanmasını sağlayan bu temizlik işlemi, kış boyunca rahatça ısınmasına yardımcı olmaktadır. Merkezi sistem petek temizliği hizmetlerimizle ilgili daha fazla bilgi edinmek ve randevu almak için telefon açmanız yeterli.

Kaynak : https://petektemizleme.net












Advertisement

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522