Dolar 32,3698
Euro 35,0047
Altın 2.326,10
BİST 9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Milletin isteğiyle karar aldık

Başlıklar

Gazete özetleri Milletin isteğiyle karar aldık

Akşam gazetesi ”Milletin isteğiyle karar aldık”. Milletimiz 15 Temmuz gecesi, önüne konan bedel canı da olsa mücadeleden geri durmayacağını, hakkını alacağını göstermiştir. Ayasfoya’nın yeniden camiye döndürülmesi de işte bu kararlılığın sonucudur. İslam düşmanlığını önlemek için adım atmayanlar, Türkiye’nin egemenlik haklarını kullanmasına saldırabiliyor. Bunları, dostlarımızla düşmanlarımızı ayırmamızı sağlayan filtre olarak görüyoruz.

Türkiye gazetesi ”Dünyada yankılandı”. Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti Ayasofya’nın 86 sene sonra camiye çevrilmesi dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Gazeteler ve TV’ler, haberi flaş olarak duyurdu. Alman basını ”Erdoğan, İstanbul’un ikinci Fatih’i mi? Hiç şüphesiz bu yönde adımlar atacak” diyerek Cumhurbaşkanı’nın tarihi adımdaki rolüne dikkat çekti.

”Çoklu baro değil barolarda reform”. Aynı ilde birden fazla baro olabilecek. Avukatlar istediklerine kayıt yaptıracak. AK Parti Grup Başkanvekili Turhan, bir kesimin tepki gösterdiği düzenleme için ”Bilinenin aksine yeni baro kurmak zorunluluk değil, tercih hakkı veriliyor” dedi.

Cumhuriyet gazetesi ”Karanlık tüneldeyiz”. DEVA Partisi Lideri Babacan, basın temsilcilerine gündemi değerlendirdi. Ekonomik sorunların ağırlaştığını belirten Babacan, ”Güven ve istikrar gerekiyor. Hukuka güvenilmiyor, insan hakları, demokrasi olacak ki yatırım olsun” dedi. Türkiye’nin karanlık bir tünele girdiğini, yönetimin çözüm yerine ekonomi dışı konuları gündeme getirdiğini vurgulayan Babacan, ”Gençlerde boğulma hissi yaygın. Barolarda hedef, emir altına almak” diye konuştu. Haber detayı için Cumhuriyet Gazetesi Oku.

Yeni şafak gazetesi

”Baro saltanatı sona erdi”. Milletin isteğiyle karar aldık. Ekim’de seçim var. Barolarda tekelcilik sona erdi. Çok baro kurulmasının önünü açan yasa Meclis’te kabul edildi. Bundan sonra her birinde 5 binden fazla avukat bulunan İstanbul, Ankara ve İzmir’de 2 bin üye ile yeni baro kurulabilecek. Görev sürelerine bakılmaksızın tüm barolarda önümüzdeki Ekim ayında seçim yapılacak.

”Millet istedi Ayasofya’yı açtık”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da milletin canını ortaya koyarak hakkını aradığını, Ayasofya’nın ibadete açılmasının da benzer bir karanlık sonucu olduğunu söyledi. Erdoğan, Ayasofya kararı için ”Kimin ne dediğine değil bizim hakkımızın ne olduğuna, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık” dedi.

Karar gazetesi ”Çeyrek asırdır dinmeyen acı”. Srebrenitsa Soykırımı, üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen hala yakın tarihin utanç tablolarından biri olarak tazeliğini koruyor. 8 binden fazla Boşnak sivilin Sırp askerler tarafından katledildiği soykırımında toplu mezarlara gömülen Bosnalıların DNA örneklerinden kimlik tespit çalışmaları ise devam ediyor. 9 soykırım kurbanı daha dün Potoçari Anıt Mezarlığı’nda gözyaşları arasında defnedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aralarında bulunduğu dünya liderleri de videolu mesaj göndererek soykırım kurbanlarını andı.

Türkgün gazetesi ”Maziyle ati buluştu”. Nihayet, Ayasofya Camisi’nin kilitlerinin açıldığını belirten Bahçeli, ”Maziyle atinin manevi kucaklaşması temin edilmiştir. Türk-İslam alemi, yeni bir diriliş ve yükseliş müjdesini, İstanbul’dan parlayan ışık hüzmesinden almıştır. Ayasofya yeryüzündeki bütün camilerimizi, mescitlerimizi selamlayacaktır. Ayasofya Camisi’nin Müslüman gönüllerle buluşması İslami ve tarihi bir sorumluluk olmanın yanında egemen devlet müktesebatımızın, bağımsızlık prensibimizin bihakkın gerek ve şartıdır” dedi.

Milli gazetesi Milletin isteğiyle karar aldık

”Bizim medeniyetimiz”. Milletin isteğiyle karar aldık. Fetih ruhunun temsilcisi olan ecdadımız, yüz yıllar boyu birçok beldeyi zulümden kurtarıp özgürlüğüne kavuşturmuştur. Kapılarını medeniyete açmıştır. Tıpkı İstanbul gibi, Ayasofya gibi. Ayasfoya, Fetih’te sonra yeniden ihya edilerek yüz yıllar boyu görevini yaptı. Bugün ise 2. Dünya Savaşı’nın ardından en büyük katliamın, Srebrenitsa’nın 25. yıl dönümünü yaşıyoruz. Her ne kadar Avrupa’dan timsah gözyaşları dökülse de yüz yılık kara lekesi onların de eline yüzüne bulaşmış durumda. Aynı Avrupa’nın, Ayasofya’nın özgürlüğüne kavuşmasına söyleyecek hiç bir sözü olamaz. Haber detayı için Milli Gazete Oku.

Yeni akit gazetesi ”Srebrenitsa’nın acısı hala yüreklerde”. Çeyrek asır sonra toplu mezarlardan çıkarılıp kimlik tespiti yapılan 9 soykırım kurbanı daha bugün düzenlenecek törenin ardından Potoçari Anıt Mezarlığı’na defnedilecek. Kovid-19 salgını sebebiyle sınırlı katılımın olacağı anma programına Cumhurbaşkanı Erdoğan da video mesajla katılacak. Dün soykırımın 25. yılı dolayısıyla ülke genelindeki camilerde ”Srebrenitsa” konulu hutbe okundu.

Aydınlık gazetesi ”Sulama birliklerine kaynak yok”. Hükümet, 5 yıl içinde 2 milyon hektar alanın sulamaya açılmasını hedefliyor. Fakat üreticinin en büyük dertlerinden biri sulama ücretleri. Borcu yüzünden icralık, devletle davalık olan çiftçi çok. Sulama birliklerinin devletten herhangi bir mali kaynak almadan işletildiğini belirten Devlet Su İşleri Genel Müdür Vekili Yıldız, yapılan tüm masrafların su kullanım hizmet bedeli geliri ile karşılandığını söyledi. Tarımın milli savunma kadar önemli olduğuna dikkat çeken Yıldız, projelerle ülke ekonomisine yıllık 2,5 milyar lira katkı sağlayacaklarını belirtti. Arazilerin sulamaya açılmasının kırsalı kalkındıracağını, yoksulluğun azalacağını burgulayan Kaya’nın çiftçiye önerisi, yağmurlama, damla sulama gibi tasarrufu sağlayan yöntemleri kullanması.

Yenibirlik gazetesi

”Türkiye sürekli çifte standarta maruz kaldı”. Milletin isteğiyle karar aldık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi egemenlik haklarının kullanımı konusunda da sürekli çifte standarta maruz kaldığını belirtti. Dünyanın bir ucundan gelip Türkiye sınırlarında operasyon yapmayı kendilerine hak görenlerin Türkiye’nin güvenlik kaygılarını hiçe sayabildiğine değinen Erdoğan, ”Bizi sahillerimize hapsedecek ve denize adım atamayacak hale getirecek anlaşmaların peşinde koşanlar Türkiye’nin meşru anlaşmalarına karşı çıkabiliyor.” ifadelerini kullandı. Haber detayı için Yeni Birlik Gazetesi Oku.

Yeni çağ gazetesi ”1 Milyar insan aç kalacak”. Açlıkla Mücadele Örgütü uzmanları, dünyadaki koronavirüs salgınının ardından açlık sorunu ile karşı karşıya kalan insan sayısının 1 milyara yükselebileceği uyarısında bulundu.

Milat gazetesi ”Batı’nın ikiyüzlü tavrı”. Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali muhyiddin el-Karadaği, Ayasofya kararına tepki gösteren Batı dünyasını eleştirdi. Karadaği, ”Endülüs’teki camiler kiliselere, barlara ve gece kulüplerine dönüştürüldü. Kudüs Siyonistlerin işgali altında. Kimse bu suçları kınamadı. Ayasofya Cami kararı hatalıklı kalplerde bulunan kin ve öfkeyi ortaya çıkardı” dedi.

 

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522