Dolar 32,5379
Euro 34,9850
Altın 2.429,46
BİST 9.805,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Mobbing’e maruz kaldı

Başlıklar

Gazete özetleri Mobbing’e maruz kaldı

Yeni birlik gazetesi Mobbing’e maruz kaldı. Gaziantep’te bulunan Zeugma Mozaik Müzesi’nde görevli arkeolog Merve Kaçmış izne ayrılarak memleketi Diyarbakır’daki ağabeyi Ömer Ozan Kaçmış’ın yanına gidip, 13 Ocak Pazartesi günü 8. katta bulunan evin penceresinden atlayarak intihar etmişti. Olayın ardından Kaçmış’ın ağabeyi ve diğer yakınları, Merve Kaçmış’ın çalıştığı müzede kayıp tarihi eserleri zimmetine alması konusunda mobbing’e maruz kaldığı ve psikolojisinin bozulması sonucu intihar ettiğini iddia etmişti.

Sözcü gazetesi ”Devlet bakamıyor mu?”. Sözcü. Kumpas mağduru Çelebi ”Kalbinde kurşunla yaşıyor ama yüzde 30 uzuv kaybı olmadığı için gazi sayılmıyorlar. Bu kahramanların sayısı 20 bin. Devlet bunlara bakamıyor mu? Sorun çözülmeli. Bunlara maaş bağlanmalı” dedi.

Aydınlık gazetesi ”Türkiye çapında mücadele”. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında işçi ve işverenle tapılan toplantıda taraflar düzenlemeye olumsuz baktığını dile getirdi. İşçi sınıfının Türkiye çapındaki mücadelesi sonuç verdi. İstihdam Kalkanı paketi kapsamında işçinin kırmızı çizgisi kıdem tazminatının fona devri ile ihbar tazminatlarını tamamen ortadan kaldıracak olan belirli süreli iş sözleşmesine ilişkin yasa tasarısında hükümet geri adım attı.

Yeniçağ gazetesi

”İhalelerin kaymağı 5 yandaşa”. Mobbing’e maruz kaldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’ye sunduğu önergede, son 5 yılda bedeli 100 milyon TL’nin üzerinde olan yapım ihalelerinin aynı şirketlere verildiğine dikkat çekerek, iddiaların araştırılmasını talep etti. Özel, ”Kalyon İnşaat, Kolin İnşaat, Cengiz İnşaat, Makyol İnşaat ve Özgün Yapı’nın aldığı ihaleler, kanunun rekabeti ortadan kaldıran, ihaleyi istediği firmalara vermesine olanak sağlayan 21. madde kapsamında yapılmış” dedi.

Milat gazetesi ”4 bin kişiye istihdam”. Milat Pandemi sürecinde yatırımlara tam gaz devam eden Başkan Erdoğan, Türkiye’yi bir üst lige çıkaracak tarihi bir projeye daha imza attı. TOGG’un üretileceği fabrikanın temelleri Bursa’da atıldı. Projenin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, 18 ayda tamamlanacak tesiste 4 bin 300 kişinin istihdam edileceğini ve il aracın 2022 yılında banttan indirileceğini duyurdu. Fabrikada yıllık 175 bin araç ve 5 ayrı model üretilecek.

Güneş gazetesi ”Helal olsun sana”. Beton zemine çarpmadan tuttu. Fatih’te, Suriyeli ailenin 2 yaşındaki kız çocuğu Doha Muhammed, annesi mutfakta yemek yaparken ikinci kattaki dairenin penceresine çıktı. Camdan sarkan çocuk, bir süre sonra ellerini bıraktı. Evin karşısındaki ahşap atölyesinde çalışan 17 yaşındaki Cezayirli Fevzi Zabaat, Doha’yı yere düşmede yakalayarak hayatını kurtardı.

Evrensel gazetesi ”İşten çıkarma yasağının kaldırılması kadın işçileri daha çok etkileyebilir”. Evrensel Pandemi kadın işçilerin erkeklerden daha farklı etkilendiğini, kadınların işe daha fazla dönüşümlü gittiğini söyleyen DİSK-AR Araştırma Uzmanı Deniz Beyazbulut, ”DİSK üyesi kadınların yüzde 81’inin çalışma ödeneğinden kadınlar daha fazla yararlandı. Kadınları daha zor bir süreç bekliyor” dedi.

Yeni asya gazetesi Mobbing’e maruz kaldı

”İhmal üstüne ihmal”. Mobbing’e maruz kaldı. Gazeteci Tolga Şardan, 7 kişinin öldüğü ve 126 kişinin yaralandığı Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasının, patlama sırasında ürettiği ”muska” tip havai fişeğin üretimi için zorunlu olan ruhsatı bulunmadığını yazdı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522