Dolar 32,5552
Euro 34,8986
Altın 2.437,26
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Muharrem  İnce CHP’den ayrıldı

10 Şubat Salı 2021

Başlıklar

Muharrem İnce CHP’den ayrıldı

Evrensel, Parti kurma çalışmalarını sürdüren Muhareem İnce, CHP’den ayrıldığını açıkladı. ”Ortada ilke liyakat yoktur. Muharrem  İnce CHP’den ayrıldı. ABD’den  demokrasi talep edenlerle yolumu ayırıyorum” diyen İnce, yeni bir yola çıktıklarını, hedeflerinin 50+1 olduğunu söyledi.

Bu hızla aşılama uzun yıllar alacak

BirGün, Salgının başından bu yana çuvallayan Bakan Koca’nın ”Günde 1.5 hatta 2 milyon doz aşı yapabiliriz”demesine karşın günlük aşılama oranı her geçen gün düşüyor. Vakalar artarken önceki gün sadece 11 bin kişi aşılanabildi. Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, günde 500 bin ile 1 milyon arasında kişinin aşılanması gerektiğini söyledi.

Bu kadar sert bir dil beklemiyorduk

Karar, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun atanmasının ardından ‘Bayyum rektör istemiyoruz’ eylemlerin başlatan öğrenciler, barışçıl ve demokratik bir süreci gerilim başlığı haline getiren siyasete Karar TV’de seslendi: Bu kadar sert bir dil beklemiyorduk, konu daha politik bir çerçeveden değerlendirilir diye düşünmüştük. Ancak saldırgan bir üslup var. Pasif eylemlerimizi hükümetin canını sıktı fakat bu eylemlere devam edeceğiz.

Tüm sınıflar açılmayacak

Milat, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ”15 Şubat itibariyle yeni bir döneme başlıyoruz. Tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor” açıklamasında bulundu.

Ya çöpe atacağım ya da hayvanlara yedireceğim

Milli, 1990’lı yıllarda büyük kazanç sağlaması dolayısıyla kırmızı altın diye adlandırılan soğanlı bu yıl da umutla yetiştiren ancak hüsrana uğrayan çiftçiler, ürünlerini derelere döküp kirliliğe yol açmamak için hayvanlarına yedirmeye başladı. Muharrem  İnce CHP’den ayrıldı. Soğanlarını satamayan çiftçilerin ürünlerini ağılına getirdiğini belirten koyun yetiştiricisi Sinan Ünlü, ”Soğanı ırmağa dökerek israf edeceğimize hayvanlarımıza yediriyoruz” dedi.

Atatürk’e perde

Sözcü, Perdyi görenler, ”Müdire hanım bazı durumlarda perdeyi mi kapatıyor” diyerek tepki gösterdi. Müdür Uslu ise, ”Tamamen pratik bir çözüm buldum. Hiçbir art niyetim yoktur, olamaz da. Atatürk’ün üzerine neden perde çekeyim ki” dedi.

Endişeler iyice arttı

Şok, Türkiye’de aralık ayında 30 binin üzerinde seyreden koronavirüs vaka sayısı, alınan önlemler sayesinde 6 binin altına düştü. Ancak vakalar, mutant virüsün ortaya çıkması ve sömestir tatiliyle yeniden yükseldi. İstanbul’da pandemi için ayrılmış sağlık kuruluşlarından mart-nisan arası yeni plan yapmalarının istendiği iddiaları ise endişeleri arttırdı.

Aşı, bulaşı engellemez

Türkgün, Türkiye’de şu ana kadar 2,5 milyon kişinin aşılandığını ve ciddi bir yan etkisinin görülmediğini belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ”Aşı ağır hastalığa karşı koruyor, hastaneye yatmanızı engelliyor ama virüsü alıp boğazından saçmanıza engel olamıyor. Aşı önümüzdeki yılı kurtarmak için en büyük ümidimiz. Bu yılı kurtarmak içinse elimizde olan şey mesafe, maske ve hijyen” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522