Dolar 32,5697
Euro 34,8528
Altın 2.433,62
BİST 9.723,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Normalleşme yeni dalgaya yol açar

25 Şubat Perşembe 2021

Başlıklar

Normalleşme yeni dalgaya yol açar

Birgün, İktidar birçok kentte vaka sayılarındaki artışa ve tüm uyarılara rağmen kongreler düzenlemeye devam ederken 1 Mart’ta başlayacağı açıklanan normalleşme sürecine ilişkin tabip odası başkanları yeni dalga uyarısında bulundu: ”Şu an daha toplam 7 milyon doz aşı yapıldı. Yeni bir pike meydan vermeyecek açılmaları öneriyoruz. Normalleşme yeni dalgaya yol açar. Virüsün mutasyona uğraması nedeniyle yeni pik tehlikesi var.

Yapılandırmada ödemeler başlıyor

Dünya, Kamuya olan borçlarını, yapılandırma kapsamında taksitlendiren mükelleflerin vergi borçlarıyla ilgili ilk taksit ödemesi 1 Mart Pazartesi günü sona eriyor. Yapılandırma ihtiyacını doğuran koşullar henüz ortadan kalkmadığı için erteleme talepleri gündeme gelse de, buna ilişkin yasal düzenleme yapılması için yeterli süre bulunmuyor. Yapılandırmaya konu alacakların toplam 500 milyar lirayı bulmasına rağmen, yapılandırma başvuruları 200 milyar lirada kaldı.

Tabipler hem uyardı hem de eleştirdi

Evrensel, Lebaleb dolu olmasıyla övünülen AKP kongrelerine Türk Tabipleri Birliğinden uyardı ve eleştiri geldi: ”Salgın can almaya devam eder, bulaşıcılığı yüksek mutant virüs yayılırken iktidarın kuralları hiçe sayarak bulaş odağı olacak şekilde il kongreleri ve vatandaşa yasak olan kalabalık cenaze törenleri düzenlemesi, salgınla mücadele ciddiyetine uymamaktadır.”

Aile siyasete girdi mi o dokunulmazlık kalkar

Karar, Davutoğlu: Damat 128 milyar dolar buharlaştı. Kim olursa olsun böyle bir bakanın hesabı sorulur. Bizim derdimiz damadınla değil MB’yi iflas ettiren bakanla. Milletvekili yapmayın, bakanlığa getirmeyin dedim, dinletemedim. Ailelerini siyasetin içine sokanlar onları düşünmekten devleti düşünemez hale geldi. Temiz siyaset adına bütün siyasetçiler ailelerini devletin içinden çeksin. Ama aile siyasete girdi mi o dokunulmazlık kalkar.

Başvuru süresi 3 ay

Milat, 27 Mayıs 1960 darbesi mağdurlarının tazminat talepleri görüşecek komisyonun çalışma usul ve esasları belirlendi. Normalleşme yeni dalgaya yol açar. Darbeden, maddi ve manevi zarar gören mağdurlar ve mirasçılar, bunun Hazine tarafından karşılanması için komisyona başvurabilecek. Başvuru süresi, 3 ay.

Yaşanabilir Türkiye ideali işlenecek

Milli, Düzenlediği basın toplantısında ‘Erbakan Haftası’ ile ilgili detayları kamuoyu ile paylaşan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, ”Erbakan Hocamızın siyasi ve toplumsal hayatımızdaki birleştirici yönüne ve ‘Yaşanabilir Türkiye’ idealine dair farklı içeriklerin olacağı bu program için: Erbakan Haftası 2021 temasını anlatan bir sinevizyon gösterimi ve arşivlerden bugüne dek gün yüzüne çıkmamış Erbakan Hocamızın kısa sesleniş videolarının da yer alacağı zengin ve dolu dolu bir içerik hazırlığı yapılmaktadır” dedi.

11 ilde operasyon

Şok, Polis ekiplerinin ortaya çıkardığı sahtekarlık, vicdansızlığın geldiği son noktayı gözler önüne serdi. Adana merkezli İstanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak ve Van’da düzenlenen operasyonda 46 kişi, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 4 doktor, 9 eczacı, 2 biyolog, 13 eczane ile ilaç firması çalışanlarının olduğu belirtildi. Polis, Bursa’dan İstanbul’a kargo ile gönderilen 450 bin lira değerinde kanser ilacı ele geçirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522