Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,57
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

O bayrak inmiyorsa bunu Atatürk’e borçluyuz

30 Mayıs Pazar 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

O bayrak inmiyorsa bunu Atatürk’e borçluyuz

Sözcü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e yönelik saldırılar çoğunlukla cezasız kaldığı için hadsizler azdıkça azıyor. Yalova’daki bir imamın Atatürk’e hakaretinin ardından bir hakaret de İstanbul’da yaşandı. İmam Mustafa Demirkan, Ayasofya Camii’ndeki hafızlık töreninde şöyle konuştu: ”Öyle bir zaman geldi ki bu mabed, ezan, namaz yasak olarak müzeye çevrildi. Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. ”İmamın bu sözlerine tepki yağdı. Memleket Partisi lideri Muharram İnce, imamı savcılığa şikayet etti, ”Atatürk’e zalim ve kafir diyen hadsiz hesabını verecek” dedi. O bayrak inmiyorsa bunu Atatürk’e borçluyuz.

Bu çatlak artık sıva tutmaz

BirGün, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soylu’ya destek açıklamasının ardından dışarıya birlik mesajı verilse de içeride kazan kaynamaya devam ediyor. Organize suç örgütü elebaşının ifşaları iktidar kanadında bir süredir devam eden çatlağı derinleştirdi. AKP’deki kavga bürokrasiden emniyete, Merkez Bankası’ndan medyaya kadar hemen her alana yayılıyor. İktidar ittifakında ve parti içindeki çıkar kavgasının üstü artık örtülemezken Erdoğan bir kez daha bayrak, ezan söyleminin dozajını artırdı.

Bu ne vaka bu ne karantina güncellemesi

Karar, Sağlık Bakanlığı, varyant virüslerin yayılımının önüne geçilmesi için ‘Temaslı Takibi ve Filyasyon Rehberi’ni güncelledi. Yeni tabloya göre, yakın temaslılar için 10 gün olan karantina süresi 14 güne uzatıldı. Aşılara da temas halinde 14 gün karantina getirildi. En az 1 metre olarak belirlenen sosyal mesafenin de 2 metre olarak uygulanması önerildi. Sayıların daha yüksek seyrettiği dönemde azaltılan sürelerin vakalar düşüşe geçerken yeniden artırılması kafa karıştırdı.

Hazırlıklar tamam

Milat, Salgınla mücadele 14 ayı geride bırakan Türkiye, 1 Haziran itibarıyla yeni dönemin startını verecek. Düğün salonları, restoran ve lokantalar başta olmak üzere pek çok ticari işletme, aktif olarak faaliyete geçmeyi bekliyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının da sona ermesi isteniyor. Vaka sayısının 5 binin altına düşmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar ise, kademeli açılmaya gidileceğini ifade etti. O bayrak inmiyorsa bunu Atatürk’e borçluyuz.

Kilisede mum yaktı

Milli, Patrikhane görevlileri tarafından karşılanan Sherman, Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi’ni ziyaret ederek Kiliseyle ilgili bilgi alarak mum yaktı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Sherman’ı kilis ziyaretinin ardından ağırladı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman burada yaptığı konuşmada, ”Bugün, dünya çapında 300 milyondan fazla nüfusa sahip Ortodoks dünyada saygı duyulan bir lider olan Patrik Bartholomeus ile görüşmekten onur duyuyorum” dedi.

Müslümanların görevidir

Şok, Toplantı sonrası yapılan açıklamada, ”Bilimsek usullere uygun olarak üretilen, alanında uzman hekimlerce salgın hastalıklara karşı koruyucu olduğu belirtilen aşıların kullanımı dinen de uygundur. Buna göre toplum sağlığını tehlikeye atacağı konusunda galip zan bulunan durumlarda gerekli tedbirlere uymamak, kul ve kamu hakkı ihlali olur”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522