Dolar 32,3292
Euro 35,0378
Altın 2.280,52
BİST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Okullar ne zaman açılacak?

12 Ağustos 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Okullar ne zaman açılacak?

Yeni Birlik, Okullar ne zaman açılacak? Sağlık Bakanı Koca, ”Koşullar ne olursa olsun öğrencilerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz.” dedi.

Okullar zamanında açılacak

Bilim Kurulu’nun eğitimde uyulması gereken uygulanabilir kuralları belirlediğini ve alınması gereken tedbirler ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”(Yüz yüze eğitime geçiş) Bu süre zarfında çok önemli bir işimiz var. O da aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak tedbirleri hayata geçirmek.” ifadelerini kullandı.

Batı Karadeniz’i sel vurdu

Sabah, beş ilde etkili olan şiddetli sağanak sele yol açtı. Sel sularına kapılan Arife Ünal ve Rabia Aydemir aranıyor.

Bartın, Sinop, Kastamonu, Karabük ve Samsun’da çok sayıda ev ve işyeri sel suları altında kaldı. Araçları sürükleyen, köprü ve yolları yıkan selde mahsur kalanlar helikopterlerle kurtarıldı. 13’te.

%17 yetmez ama evet

Korkusuz, kamu çalışanına ilk 6 ay için yüzde 12 zam verilirken ikinci 6 ay için yüzde 5 zam artı enflasyon farkı verildi. Yüzde 30’ları aşan enflasyon varken bu zam neye yetecek?

Temmuzda 146 işçi hayatını kaybetti

Anayurt, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) temmuz ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı. İSİG’in raporuna göre temmuz ayında en az 146 işçi hayatını kaybetti. 146 emekçinin 116’sı ücretli çalışan, 30’u çiftçi ve esnaftan oluşuyor. İş cinayetlerinde ölenlerin 13’ü kadın işçi, 133’ü erkek işçi. Kadın işçi cinayetleri tarım, madencilik ve sağlık işkollarında meydana geldi. 10’da.

ASELSAN’dan ciro rekoru

Yeni Mesaj, ASELSAN’ın yılın ilk 6 ayındaki cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 7 milyar lira oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, ASELSAN’ın brüt kârı, geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 66 artarken, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 49 yükselişle 1.9 milyar lira oldu. 4’te.

Cezayir’de orman yangını: 65 ölü

Diriliş Postası, Sıcak hava dalgası ve güçlü rüzgarlar Cezayir ormanlarında yangınlara sebep oldu. Ülkedeki yangınlarda 28’i asker 37’si sivil olmak üzere toplam 65 kişi can verdi. 11’de.

1,6 milyar maske deniz yaşamını tehdit ediyor

Birgün, Pandemi süreci beraberinde büyük bir çevre kirliliği de yarattı. Okyanusların korunması için çalışan OceansAsia’nın raporuna göre kullanılıp atılan 1,6 milyar maske denizlerde yüzüyor. Rapora göre maskeler 4 bin 680 ile 6 bin 240 ton arasında ek bir deniz kirliliğine yol açtı. Tek bir maskenin tamamen yok olması için gereken süre ise tam 450 yıl. 2’de.

İş dünyası yeniden kapanma istemiyor

Yeni Asya, yeni varyantlar ile birlikte Eylül ayında 4. dalga ihtimalinin meydana getireceği yeniden kapanma riski tüm toplumu olduğu gibi, toparlanma çabasındaki iş dünyasını da tedirgin ediyor. İş dünyası temsilcilerinin %57,3’ü muhtemel bir 4. dalganın yeniden kapanma uygulamasına sebep olmamasını istiyor. 7’de.

Almanya’da makinistler grevde

Evrensel, Alman Makinistler Sendikası ile Alman Demiryolları arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine makinistler iki günlük greve çıktı. Grev ülke çapında etkili oldu. 9’da.

SİHA’ları durdurun

Milat, ABD’de 27 Kongre Temsilcisi, Suriye, Libya ve Karabağ’da dengeleri değiştiren Türk SİHA’larını Dışişleri Bakanı Blinken’e şikayet etti: ABD’nin çıkarlarına tehdit, hemen durdurulmalı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522