Dolar 32,5945
Euro 34,7759
Altın 2.408,59
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Paran yoksa aşı yok dediler resmen

19 Şubat Cuma 2021

Başlıklar

Paran yoksa aşı yok dediler resmen

Doğruhaber, Emperyalizmin kurduğu kapitalist sistemin çarpıklığı bir kez dana kendini gösterdi. Bir yandan zengin ülkelerin istiflercesine büyük miktarlarda aşı satın alması diğer yanda ise fakir ve gelişmekte olan ülkelerin bir doz dahi aşı satın alamadığı bir dünya düzeninde ilerlemiş teknoloji ve bilime rağmen gerileyen insanlığın durumu içler acısı. Paran yoksa aşı yok dediler resmen. 10 ülkenin tüm aşıların yüzde 75’ine sahip olduğu, 130 ülkenin ise tek bir doz aşıya sahip olamadığı düzende adaletten bahsetmek beyhude.

Şirketler kurdaki düşüşü alım fırsatı olarak gördü

Dünya, Dolarizasyonda çözülme beklentilerinin aksine, yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı geçen hafta 2,7 milyar dolar artarak 235 milyar 626 milyon dolara yükseldi. Toplamdaki artışın 986 milyon dolarlık bölümünün, tüzel kişilerin döviz alışından kaynaklanması dikkat çekti. 12 Şubat haftasında gerçek kişilerin döviz mevduatındaki 1,3 milyar dolarlık artışın 886 milyon doları altın fiyatlarındaki değişimden kaynaklanırken, alım tutarı 99 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Kayıpların tartışılması kutuplaşmanın kurbanı oldu

Evrensel, Gare operasyonu sonrasında hükümet ve muhalefet partileri arasında yeni gerginliği değerlendiren Siyaset Bilimci Sezin Öney, ”Mesele kutuplaşmanın kurbanı oldu diyebiliriz. Muhalefet konuyu gündeme getirmeye çalışınca iktidar üzerini örttü” dedi. Öney, ”Bizi temsil etmesi gereken siyaset, kendi içindeki kavgalarla enerji tüketip temsiliyet görevini hiçbir şekilde yerine getirmiyor” dedi.

Kepenk kapatan esnaf evde müteahhit masada

Karar, Pandemi önlemlerinden en çok etkilenen kesim orta ve küçük ölçekli esnaf oldu. Aylardır kepenkleri kapalı tutmak zorunda kalan Berberlere, lokanta ve kafe sahiplerine bin liralık destek ödemeleri ise yetersiz bulundu. Paran yoksa aşı yok dediler resmen Bu süreçte dikkat çeken hamle gündeme geldi. Havayolu sektöründe de önemli kayıplar yaşanmasının ardından İstanbul Havalimanı’nı işleten konsorisyum Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin kapısını çaldı.

Şehit anasından Kılıçdaroğlu’na tepki

Milat, Gara şehitlerinden devleti sorumlu tutan muhalefete şehit aileleri tepki gösterdi. Gara’da şehit olan Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci’nin annesi Ayşe güler, ”Oğlumun, kolu, bacağı, her tarafı sağlamdı. Oğlumu PKK şehit etti. Bombalama yalan. Kılıçdaroğlu HDP ile bir oluyor” dedi.

Karşılıklı tazminat davası

Milli, PKK’nın Gara’da 13 vatandaşımızı katletmesinin yankıları siyasetin gündeminden düşmüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın partisinin Ankara 7. Olağan İl Kongresi’nde kendisine yönelik sarf ettiği sözlerin ardından 5 kuruşluk tazminat davası açtı. Kıçdaroğlu’nun bu hamlesinin ardından Erdoğan da Kılıçdaroğlu’na 500 bin liralık tazminat davası açarak cevap verdi.

Acı Gerçek

Sözcü, Dündar, sanatçı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı şikayet eden şahsın, şehit polis Fethi Sekin adına bağış toplayıp sonra sırra kadem bastığını söyledi. işin acı tarafını Dündar şöyle özetledi: ”Şehit Fethi Sekin’in adını kullanarak topladığı paralarla ortadan kaybolan kişi, Gezen ve Akpınar’ı ihbar ediyor. Ama Uğur Dündar ve şikayet edilen Gezen, şehit Fethi Sekin’in çocuklarına burs veriyor, okutuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522