Dolar 32,4972
Euro 34,5847
Altın 2.480,05
BİST 9.547,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Patronun cam simidi oldu

6 Mart Cumartesi 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Patronun cam simidi oldu

Evrensel, Pandemide 4 milyona yakın işçinin yararlandığı ücretsiz izin desteği ve kısa çalışma ödeneği mart sonunda bitecek. İşçinin, İşsizlik Sigortası’ndaki parasından geçen yıl 20 milyar teşvik alan patronlar, şimdi desteklerin sona ereceği gerekçesiyle işçileri kapı önüne koymayı planlıyor. İşçileri son günlerde tartışılan Kod 29 olacak. Patronun cam simidi oldu.

TCDD itirafı: Denetim yok

BirGün, Ulaştırma Bakanlığı’nın 2020 Faaliyet Raporu, demiryolu ulaşımıyla ilgili çok sayıda güvenlik tedbirini de içeren hedeflere ulaşılamadığını ortaya çıkardı. Rapora göre, demiryolu ulaşımının güvenliğinin sağlanması, taşımacılık işlemlerinde seyir, can ve mal emniyetinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen program hedeflerinin yanından bile geçilmedi. Faaliyet Raporu’na göre, bakımdan sorumlu kuruluş ve birimlere dair hedeflenen 10 denetimden bir tanesi bile yapılmadı.

Sözleşmeden çekilmek insan haklarına ağır bir geri adım

Karar, Cezasızlık, korumasızlık tartışmaları arasında kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor. Yılbaşından bu yana 48 kadın öldürüldü. Yalnızca şubatta 33 kişi canilerin kurbanı oldu. ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ öncesinde artan vahşet İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin gündemi yeniden ısıttı. Avrupa Konseyi belgenin imzaya açılmasının onuncu yılında ”Sözleşmeden çekilmek insan hakları açısından ağır bir geri adım olur” uyarısında bulundu.

Onun sancağı altında

Milat, Şehitler için Cuma namazını müteakip düzenlenen devlet töreninde konuşan Erdoğan, şehit Korgeneral Osman Erbaş’ı hayırla yad etti. Erdoğan, ” Şehitlerimizi Hakk’a uğurladığımız bu son buluşmamızda Rabbim bizleri sevgili Habibi’nin sancağı altında da buluştursun” dedi.

Helikopter enkazındaki incelemeler sürüyor

Milli, Askeri helikopterin düştüğü Çekmece köyü kırsalına sabah saatlerinde çok sayıda askeri personel ve AFAD ekibi geldi. Köy çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan askerler, inceleme yapacak ekibin dışında kazanın olduğu bölgeye geçişe izin vermedi. Kazanın olduğu yere giden askeri personel de enkazda incelemelerini sürdürdü. Patronun cam simidi oldu.

Pazarda, markette zam yangını var.

Sözcü, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sokağa çıktı, dert küpüne dönen esnafı, vatandaşı ziyaret etti. Sorunlarını dinledi. Bir dokundu, bin ah işitti. En büyük sorun hayat pahalılığıydı. Başarır bir bakkalda, ayçiçek yağının bardakla satıldığını gördü. Çünkü, litrelik yağ almaya gücü yetmeyen vatandaş, bardağı 2 liradan yağ alıyor, evinde tek seferlik yemekte kullanıyor.

Kork işte böyle

Şok, Samsun’da Yonca B, adlı kişi, Bitlis’teki helikopter kazasında şehit olan kahramanlarımıza hakaret etti. Vatan haini olmakla suçlanan genç kız, gelen tepkiler üzerine korkup profil fotoğrafını Türk bayrağı olarak değiştirdi. Ancak yüzlerce ihbar alan polis, Yonca B.’yi anında yakaladı. Sosyal medya kullanıcıları, ”Kork işte böyle. O bayrağı daha öpeceksin” paylaşımları yaptı.

Ömrünü vatana adadı

Türkgün, Helikopter kazasında şehit düşen evli ve 2 çocuk babası Korgeneral Osman Erbaş, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında FETÖ’cü hainlere karşı direnişi örgütleyen komutanlardan biriydi. Erbaş, 2016 yılına katıldığı şehit cenazesinde, ”Türk askeri hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Onlar Türk askeri değil katil” sözleri ile darbecilere tepki göstermişti. Erbaş’ın, silahlı ve silahsız insansız hava araçlarının kullanımında kaydedilen ilerlemede de büyük pay sahibi olduğu öğrenildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522