Dolar 32,5446
Euro 34,8663
Altın 2.430,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Perkotek Şifreli Kapı Kilidi

 

Başlıklar

Perkotek Şifreli Kapı Kilidi

 

perkotek şifreli kapı kilidi

 

Şifreli kapı kilidi kapılardaki eski tip kilitlerin yerine kullanılan daha modern elektronik bir sistemdir. Şifreli kapı kilidinin birçok kullanım alanları vardır. Geçiş güvenliğinin önemli olduğu yerlerde veya yetkisi olmayan kişilerin geçişlerinin kısıtlanması istenilen bütün kapılarda veya girişleri engellemek için şifreli kapı kilidi kullanılmaktadır. Farklı kapılar için farklı kapı kilit sistemleri kullanılmaktadır. Örneğin ahşap kapı, cam kapı, kayar kapı, yangın kapısı, pimapen kapı, alüminyum kapı gibi. Şifreli kapı kilidi kapalı veya açık devre sisteminde çalışabilir.

 

Açık devre dediğimiz olay şifreli kapı kilidine enerji verince açar, kapalı devre sistem ise Şifreli kapı kilidinde sürekli elektrik varken kilitli yani kapalı konumda kalır, elektrik yokken açık duruma geçer.  Şifreli kapı kilidi online veya offline modlarda çalışabilmektedir. Yani offline modda çalışan şifreli kapı kilidi içerisine kişiler veya kartlar tanımlanır. Tanımlı olan bütün kişiler veya kartlar geçişe yetkili olur. Herhangi bir sınırlama olmaksızın okutma yapan kişi geçiş sağlar.

 

Online çalışan sistemlerde ise kişiler veya kartlar tanımlanır fakat online yazılım veya panel aracılığıyla geçişlere izin verilir. Böylelikle birden çok kapıda kişiye veya gruba özel yetki verilebilir ve personel veya kişiler yetkili olduğu yerlerden giriş çıkış yapabilir. Yetkilendirme işlemi sadece kapı bazında değil aynı zamanda gün ve saat bazında da yapılabilir. Geçiş sayısına limit konulabilir.

 

PARMAK İZLİ KAPI KİLİDİ

Parmak İzi Kilidi modele göre online veya offline olarak çalışabilmektedir. Offline Parmak İzi Kilidi hafızasında kayıtlı parmakları tanır ve geçişe izin verir. Birden çok parmak izi kaydı yapabilirsiniz. Dolayısıyla kişinin parmağında herhangi bir deformasyon olduğu taktirde başka parmağıyla rahatlıkla geçiş yapabilecektir. Bu sistem offline olduğundan herhangi bir sorgu işlemi yapmayacaktır. Online Parmak İzi Kilidinde ise yardımcı bir panel veya Access yazılımı aracılığıyla sınırlama yapılabilmektedir. Access yazılımı ile kullanılan Parmak İzi Kilidi sorguyu program aracılığıyla yapar ve yazılımın onay vermesi durumunda geçişe izin verecektir.

 

Access yazılımı ile kişi veya gruplara özel geçiş yetkisi verebiliriz. Örneğin bir kişi veya gruba 20 kapılı bir işletmede belirli kapılara belirli saatlerde geçiş yetkisi tanımlayabiliriz. Kişilere grup yetkilerinin dışında özel yetki tanımlayabiliriz. Yani kişinin bağlı bulunduğu grup beş kapıda yetkiliyse kişiye özel yetki ile bu kapılar harici kapılara da geçiş yetkisi verebiliriz. Yemekhane yazılımı ile kişinin yemekhaneye giriş saatini düzenleyip yemek hakkı verebilir böylelikle yemek hakkı yoksa geçişini sınırlandırabiliriz. Online programla çalışan Parmak İzi Kilit sistemi için mutlaka programın sürekli açık kalması gerekmektedir. Bunun için genelde server sistemi tercih edilmektedir.

 

Panelli sistemle çalışan parmak izli kapı kilidi sistemi için bilgisayarın veya yazılımın sürekli açık kalması gerekmemektedir. Fakat yazılımın olması gerekmektedir. Yazılım aracılığı ile yapılan kayıtların, kişi veya gruplara yetki verilir. Yapılan her değişiklik panelinin hafızasına kaydedilir. Böylelikle bilgisayara veya programa gerek kalmadan panelin hafızası sayesinde panel sorgulamayı yapar, kriterlere bakar ve ona göre geçiş izni verir veya vermez. Her iki sistemde de geçişleri online geçiş ekranından görebilir ve takip edebiliriz. Hatta Access yazılımına kişilerin fotolarını yükleyerek geçiş yapan kişiyi online ekranında fotoğrafıyla beraber geçişini görebilirsiniz. İstenildiği zaman personel bazında veya toplu halde geçiş raporu alabilirsiniz. 

 

Kapı bazlı rapor alarak hangi kapıdan kim saat kaçta geçmiş kontrol edebilirsiniz. Parmak İzi Kilidinin modeline göre aynı zamanda kart okuma, şifreli geçiş özelliği de mevcuttur. Yani bir kişinin parmak izi kaydını yaparken aynı zamanda kart ve şifrede tanımlayabilirsiniz. Kişi parmak izini okutamadığı taktirde kart veya şifre ile de geçiş yapabilir. Parmak İzi Kilidi farklı bağlantı özelliklerine sahip olabilir. Bağlantı tipleri genel olarak TCP/IP, WIEGAND 26/24, RS 232/485 dir. Parmak izi Kilitlerinin buton çıkışları da bulunmaktadır. Yani kapıyı uzaktaki bir buton veya kumanda alıcısı yarımı ile kumandayla açabilme özelliği bulunmaktadır. Böylelikle kapıya kadar gitmeden uzaktan da kapıyı misafirler için açtırabilirsiniz.

 

Kısaca daha kolay daha hızlı geçiş için veya girişleri kontrol altında tutmak isterseniz Parmak İzi Kilidi tamda işinizi görecek bir çözüm seçeneğidir. Perkotek firması olarak sizlere en uygun fiyatlarla birçok farklı seçenek sunmaktayız. Daha detaylı bilgi için 0850 811 8000 veya perkotek.com

 

 

 

 

Advertisement

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522