Dolar 32,4910
Euro 34,9434
Altın 2.431,05
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Restoran ve kafe işletmecileri isyanda

10 Şubat Perşembe 2021

Başlıklar

Restoran ve kafe işletmecileri isyanda

Korkusuz, Aylardır kapalı olan hizmet sektörü kan ağlıyor. İşsiz kalan ve eve ekmek götüremeyen kafe, bar ve lokanta çalışanları isyan ediyor. Restoran ve kafe işletmecileri isyanda. Artık dayanacak gücü kalmayan işletmeci ve çalışanlar, iktidara seslerini duyurabilmek için harekete geçti. ”Geçinemiyoruz” diye feryat eden esnaf, ekonomik sıkıntılarına dikkat çekmek için tüm yurtta alkışlı-ıslıklı eylem yaptı.

Ayrı odalarda tek başına izolasyon

Akşam, Bakanlık, farklı mutasyonla hastalanan kişilerin, başka varyanta neden oldukları için, ayrı odalarda izole edilmesi gerektiğini belirtti. Normalde 7 gün olan karantina mutasyonda 10 güne çıkarıldı, sonunda PCR testi zorunlu kılındı. İÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tufan Tükek, iki farklı mutant tek kişide çıkarsa, farklı virüs olabilir” dedi.

4 dakikada bir ev veya araç teslim edecek

Analiz, Elbirliği Sistemi ile geçen yıl Türkiye genelinde 23 bin 616 konut ve araç teslimatı gerçekleştiren Eminevim, 2021’de hedeflediği 27 bini aşkın teslimatla her 4 dakikada bir kişiyi faizsiz ev veya araç sahibi yapacak. 2019 yılında 21 bin 183 teslimat gerçekleştiren, pandemi etkisinde geçen 2020’de ise teslimatlarını yüzde 11 artırarak yılı 23 bin 616 ev ve araç teslimatıyla kapatan Eminevim, bu yıl içinde 27 bini aşkın teslimata imza atmayı hedefliyor.

1 milyon kişi, dumanında ölüyor

Anayurt, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre dünya genelinde her yıl, sigara içmeyen 1 milyondan fazla kişi, 20’den fazla farklı kanser türü ve diğer birçok rahatsızlık açısından önemli bir risk faktörü oluşturan sigaranın dumanı ile bağlantılı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Restoran ve kafe işletmecileri isyanda. Dünyada 1 milyarın üzerinde kişi sigara içiyor ve bu kişilerin yüzde 80’i az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor.

Hedef: işgali meşrulaştırmak

Aydınlık, Ortadoğu masasına PKK/YPG destekçisi Brett McGurk’ü atayan ve Savunma Bakanlığı’nın başına da PKK/YPG’ye silah yardımının başındaki Lloyd Austin’i getiren Biden, geçen haftalarda da Irak’tan Suriye’ye asker kaydırdı. Biden’in hedefli, parçalı Kürt gruplarını bir araya getirerek Suriye’deki işgali meşrulaştırmak.

Tutuklu sanık kalmadı

Cumhuriyet, Soma’da 2014 yılında 301 madenciye mezar olan facianın dosyasını inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, geçen yıl verdiği kararı bozdu. Üyelerin değişmesinin ardından tutuklu 4 sanık tahliye edildi. Madenci yakınları, ”Adalet mahkeme salonunda yazılarda kaldı. O yazıyı indirseler. Alicengiz oyunları ile suçluları tahliye ettiler” diyerek isyan etti.

Yazıklar olsun

Diriliş Postası, Belediyerin merkezi hükümetten ucuz borçlandığını öne süren Kılıçdaroğlu’nun hesap bilmediğini belirten Göksü, ”O dönemde global hazine borçlanmalarının oranı yüzde 4.4, 5.4, en fazla borçlanma oranı 6.6, Büyükşehir Belediyesi’nin borçlandığı dönemde Hazine’nin borçlanması 5.1 4.90 ve 4.45” dedi.

Nerede kadın dernekleri

Doğruhaber, İzmir’in Menemen ilçesinde belediye otobüsünde çarşaflı kadının darp edilmesi anı, güvenlik kamerasına yansıdı. İzmir’de aşağılık biri çarşaflı bir kadını ”Burası Türkiye Cumhuriyeti, burada bu şekilde giyinemezsin” diyerek yumruklamıştı. Olayın görüntülerinin ortaya çıkmasına rağmen üç maymunu oynamaya devam eden sözde kadın derneklerinin suskunluğu da gözlerden kaçmıyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522