Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Restoranlar Açılacak mı?

Başlıklar

Restoranlar Açılacak mı?

Korkusuz, Restoranlar açılacak mı? Milyonlar, bu sorunun cevabını bekliyor. Aylardır masa kuramayan esnafın gözü kulağı, bugünkü Kabine Toplantısı’ndan çıkacak 1 Haziran kararlarında. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ”normalleşme adımları” için işaret ettiği 1 Haziran’a saatler kaldı Yarından itibaren başlayacak olan yeni döneme ait kararlar, bugünkü Kabine Toplantı’nda alınacak. !5 aydır yaşam savaşı veren restoran esnafı, çıkacak kararı merak ve endişeyle bekliyor. Tam açılma isteyen işletmeciler, ”Genelge önceden gelseydi hazırlığı ona göre yapardık” diye sitem etti…

Pozitif gündemle Atina’ya geldim

Akşam, Yunanistan ziyaretine Batı Trakya’dan başlayan Başkan Çavuşoğlu, Atina yönetimine sıcak mesajlar verdi. To Vima gazetesine röportaj veren Çavuşoğlu, ”İki komşu olarak aynı coğrafyada yaşamaya mahkumuz, ilişkilerimizi çatışma yerine işbirliğiyle tanımlamalıyız” diye konuştu. Atina’ya ”AB’yi koz olarak kullanmayın” çağrısı da yapan Çavuşoğlu, ”Çözüm bekleyen sorunları AB değil sadece Türkiye ve Yunanistan çözebilir. Her tartışmaya açığız” dedi.

Bes’te 3 milyarlık fon birikecek

AnalizTürkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 27’sine teşkil eden 18 yaş altı nüfusun Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) otomatik dahil edilmesi ile orta vadede 5 milyona yakın yeni katılımcının sisteme entegre olabileceği ve bu kanalda ilk yılda yaklaşık 3 milyar lira fonun bırakabileceği değerlendiriliyor. 18 yaş altı kesim, 2020 sonu itibariyle 84 milyon olan Türkiye nüfusunun 23 milyon ila yaklaşık yüzde 27’sini teşkil ediyor. Bu yılın nisan ayı itibariyle BES ve Otomatik Katılım Sistemi ‘ne kayıtlı 12.6 milyon katılımcı bulunuyor.

Kazıda heykel bulundu

Anayurt, Afyonkarahisar’ın Sinapaşa ilçesindeki altyapı çalışması sırasında ”Apollon” olduğu değerlendirilen heykel bulundu. alınan bilgiye göre göre. ilçe belediye ekipleri, Bahçelievler Mahallesi’ndeki yaptığı altyapı çalışması esasında tarihi eser olarak nitelendirilecek heykel parçalarına rastlandı. Kazı çalışmasını durduran ekipler, durumu Sinanpaşa Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve polise bildirdi. Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü arkeoloji uzmanları da kazı alanında inceleme yaptı.

680 Fetö’cüye kırmızı  bülten çıkarmadılar

Aydınlık, Ergenekon kumpasının savcısı Zekeriya Öz, FETÖ firarileri, Sedat Peker… Hepsi Interpol (Uluslararası Polis Komisyonu)’ün ‘Difüzyon’ tutumu nedeniyle  serbest. Uluslararası hukuk uzmanları, Interpol’ün ABD, CIA ve MOSSAD kontrolünde olduğuna dükkat çekti. ABD’nin siyasi konuları öne çıkararak bu kişilerin verilmesi engellendiğini ifade eden uzmanlar, Peker konusunda da aynı yöntemin izlendiğini söyledi.

O imam tanıdık 

Cumhuriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Ayasofya programında Atatürk’ü hedef alan eski imam Mustafa Demirkan, Erdoğan’ın hemşerisi çıktı. Demirkan’ın mütevelli heyetinde yer aldığı Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı’na vergi muafiyeti sağlandı. Vakfı, kamuyla projeler yürüttü. Atatürk’e hakaret eden imam CHP’li Özel ”And olsun ki bu konuşmayı yapanlar da sessizce dinleyenlerden de bunun hesabını soracağız” sözleriyle tepki gösterdi. CHP’li Başarır ise ”Mumcu’nun da söylediği gibi, ‘Halk din sömürüsünü affetmiyor halk!” dedi. Boğaziçi üniversitesi üçüncü göreve kendisini atadı. Boğaziçi Üniversitesine rektör atanan AKP’li Bulu’nun yardımcısı Prof. İnci, kendisine Fen Bilimleri Enstitüsü’ne vekaleten müdür olarak atadı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522