Dolar 32,3022
Euro 35,1373
Altın 2.243,91
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

Rusya ile Irak’tan 11 milyar dolarlık iş

Başlıklar

Türkiye, Rusya ile Irak’tan 11 milyar dolarlık iş aldı

Aydınlık, Türkiye’nin Aralık 2019’da ‘Yeniden Asya Açılımı’ ile bölge ülkeleriyle ilişkilerini iyileştirmesi ve ekonomik adımlar atması, yeni kapılar açıyor, ekonomik krizin nasıl aşılacağını gösteriyor. Türk firmaları Batı Asya’daki ihaleleri artırdı, Rusya ile Irak’tan 11 milyar dolarlık iş aldı.

Demokrasinin kara lekesi 12 Eylül darbesi

Yenisöz, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Türkiye’yi her alanda geri götüren 12 Eylül darbesi idam, kötü muamele ve insan hakları ihlalleriyle aradan geçen uzun yıllara rağmen zihinlerdeki yerini koruyor.

Aşı karşıtları mitingi

Korkusuz, Salgının küresel bir oyun olduğunu öne süren aşı karşıtları, İstanbul Maltepe’de toplandı. Eylemde konuşan Abdurrahman Dilipak, ”Küresel güçlere meydan okumaya geldik” dedi. 11’de.

İntiharı önleme stratejisi yok

Anayurt, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya İntiharı Önleme Günü’nde yaptığı açıklamada her yıl 703 bin kişinin intihar ettiğini ancak sadece 38 ülkede intiharı önleme stratejisi bulunduğunu bildirdi.

10 bin TL çıkışı

Yeni Mesaj, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, katıldığı bir TV programında ekonomi konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. ”Hükümet vatandaşın asgari geçim koşullarını sağlamakla mükelleftir. Asgari ücreti biz iktidar olduğumuzda 10 bin TL yapacağız” diyen BTP lideri Baş, ”Asgari ücretin 10 bin lira olmaması mümkün değil. Bizim ülkemizin kaynakları var, ciddi bir altyapısı da var” ifadelerini kullandı.

Sanatta yeni akım: NFT

Dünya, kripto paraların ardından piyasayı şimdi de dijital sanat eserleri ‘NFT’ler etkisi altına aldı. Ünlü müzayede evleri Christie’s ve Sothebys’in bile kayıtsız kalamadığı yeni pazarda ”Non-fungible token’ resimler milyonlarca dolara alıcı bulmaya başladı. 10-11’de.

Rütbelerini millet söktü

Diriliş Postası, Milletin vicdanında mahkûm edilen ve 24 yıl sonra cezaevini boylayan 28 Şubatçı paşaların rütbesi; 50 kişinin idam edildiği, yüz binlerce kişinin işkenceden geçirildiği kanlı 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde söküldü. 12 Eylül’ün iki faili Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya ise ecelleriyle yargıdan kurtulsa da tarihin darbeciler çöplüğünde yerlerini aldılar.

Yatırım yine imam hatiplere

Birgün, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2020-2021 Eğitim-Öğretim istatistikleri, yatırımın yine imam hatiplere yapıldığını gözler önüne serildi. Bütün lise türlerinde öğrenci sayısı arttı. Ancak okul sayısı sadece imam hatiplerde yükseldi. Bu sayı, meslek liselerinde ve genel ortaöğretimde okul sayısı geçen yıla göre geriledi. 6’da.

800 bin çiftçi iş bıraktı

Yeniçağ, gıda fiyatlarındaki artışı ve buğday ithalatındaki rekoru tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım şöyle değerlendirdi: ”Çiftçi sayısı 3 milyondan 2.2 milyona düştü. Onlar da zarar etmek istemedikleri için tarlayı sürmüyor. 4 milyon hektarlık ekilmeyen arazi var. 8 üründe gümrük vergisi sıfırlandı. Çiftçiye hayatını sürdürebileceği bir ortam sağlamak şart. İthalatla terbiye olmaz” dedi. 4’te.

Rezilliği savundular

Milat, Balıkesir’in Edremit ilçesinde CHP ile birlikte çarşaflı bir kadını zincire vuran Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği’den açıklama geldi. Küstah dernek çarşafı kara gün şeklinde nitelendirdi. 9’da.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522