Sağlıkçılardan iktidara tepki
Başlıklar
Sağlıkçılardan iktidara tepki
Korkusuz, Sağlıkçılardan iktidara tepki… Salgınla mücadele eden sağlık çalışanları büyük risk altında. Hayat kurtarırken kendi canlarını riske atıyorlar. Her gün kayıp veren ve ”Tükeniyoruz” diye iktidara seslenen sağlık neferlerinin isteği, Kovid-19’un meslek hastalığı sayılması.
800 TL’ye korona refakati.
Akşam, Hastanede tedavi gören bakıma muhtaç korona hastaları için verilen refakatçi izni yeni bir sektör yarattı. Sosyal medyada yayınladıkları ilanlarla müşteri arayan ‘Korona refakatçi’leri 24 saat için 600-800 TL talep ediyor. Refakatçiler bu süre boyunca, maske, bariyer ve eldiven takıyor. İlan veren kişilerden biri, ”Hastamızın yanına girdiğimiz zaman, taburcu oluncaya kadar çıkmamız yasak. Hemşireler mi ilgilenecek sizin hastanızla. Bizim işimiz bu” diye konuştu.
Sağlıkçıya büyük ayıp.
Cumhuriyet gazetesi, Dikili Devlet Hastanesi’nde çalışan dil hekimi B.D. ve anestezi teknisyeni B.K., geçici olarak filyasyon ekibinde görevlendirildi. Yakınlarda çalışırken karınını doyurmak için hastaneye giden iki sağlıkçıya yemek verilmedi.
Hastane yönetimi, ”Geçici görevdesiniz, yemek hakkınız yok” diyerek iki sağlık çalışanını onlarca kişinin önünde yemekhaneden çıkardı. B.D. ve B.K., yaşadıklarını dilekçeyle sağlık müdürlüğüne bildirdi.
Bu Bakanlık sağlıklı değil.
Birgün, Koronavirüs vakalarındaki artış sürerken Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük koronavirüs tablosuna yurttaşın güveni yok. Tabloya göre, toplam iyileşen hasta sayısı sadece 12 Aralık tarihinde 1 milyon 123 bin 456 kişi artarak 1 milyon 581 bin 565’e yükseldi. Ülke, bu verilerle dünya genelinde en çok hastanın iyileştiği 5’inci ülke oldu.
Türkiye’de yatırım potansiyeli var.
Analiz, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) düzenlediği, 5 gün süren Uluslararası Yatırım Zirvesi sona erdi. Zirvede hem Türkiye’nin hem de dünyanın gelecek dönemde yatırım trendlerini ortaya koydu. YASED Başkanı Ayşem Sargın, ”Bölgeselleşme, yatırımların ülke içine taşınması, üretimin ulusallaşması ve küresel tedarik zincirinin yeniden şekillendirilmesi gibi bazı trendlerin yükselmesini öngörüyoruz.
Salgın işsizlik fonunu da vurdu.
Yeniçağ, Kısıtlamaların etkisiyle işverenlerin prim ödemeleri aksayınca İşsizlik Sigorta Fonu gelirleri geçen yıla göre yüzde 14.5 azalırken harcamalar ise yüzde 67.1 arttı.
Asgari ücretle geçinemiyoruz.
Anayurt , Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı öncesi vatandaşlara asgari ücret beklentilerini sorduk. Agari ücretin en az 3 bin TL olmasını isteyen vatandaşlar asgari ücretle geçinmenin mümkün olmadığını söylüyor.
Asgari ücretle geçinmek mümkün değil.
Yeni Asya, Asgari ücret görüşmeleri devam ederken, İYİ Parti ekibi sokağa çıktı, vatandaşa asgari ücreti sordu. Kimi yurttaş asgari ücretin 4 bin, kimisi 5 bin lira olmasını istedi. Bir vatandaş, ”Ben emekliyim, asgari ücretle geçinmek için şu anda sihirbaz olmak gerekir. Yani geçinmek mümkün değil, mucizevi birşey” diyerek tepkisini dile getirdi.
Esnaflar: Biz ne yiyeceğiz diye düşünmüyorlar mı?
Evrensel gazetesi, Koronavirüs salgınına tedbirler kapsamında kafeterya, kıraathane ve oyun salonu gibi dükkanlar kapatılırken, Diyarbakır’da kimi esnaf işyerine devren satılık ilanı astı. Evrensel’e konuşan esnaf, ”10 yıllık birikmişimi bir yılda bitirdim, borçluyum şimdi. Biz ne yiyeceğiz diye düşünmüyorlar mı?” diye sordu.
Macron’u Biden’la ikna etti.
Karar gazetesi, Brüksel’deki ‘Türkiye’ye yaptırım’ gündemli zirvede beklentilerin aksine ‘diplomasiye devam’ kararı alınmasında Almanya Başbakanı’nın etkili olduğu ortaya çıktı. AB diplomatik kaynaklarına göre Merkel, yaptırımda ısrar eden Fransa Cumhurbaşkanı’nı ‘yeni ABD yönetiminin iş başı yapmasıyla Ankara’nın dış politikası ılımlaşacak, Türkiye’yi kaybetmeyelim’ diyerek ikna etti.