Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Salgın önlemleri orta sınıfları korumak içindi

Başlıklar

Korkusuz gazetesi Salgın önlemleri orta sınıfları korumak içindi

”Büşra öğretmenin acı sonu”. Salgın önlemleri orta sınıfları korumak içindi. Kendi aracıyla Denizli’den Aydın’a giden Büşra Çerşil, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç şarampole yuvarlandı. 26 yaşındaki öğretmen olay yerinde can verdi. Özel bir okulda öğretmenlik yapan Büşra’nın aracı düştüğü yerden vinçle çıkarılabildi.

Akşam gazetesi ”Maske mesafe hijyen”. Prof. Tevfik Özlü: Her yerde sosyal mesafeyi ve el temizliğini unutmayın. Plajda, parkta kalabalık varsa maske şart. Restoranda hizmet verenler mutlaka maske takmalı. Masalar her müşteri sonrası dezenfekte edilmeli. Kısa mesafeli toplu taşımada maske kullanın. Tüm sosyal alanlarda maskeyi doğru kullanın, el temizliğine dikkat eden, sosyal mesafe kuralına uyan sorun yaşamaz. Ortak tuvaletler çok riskli, maske takın. Tatil için hijyen sertifikalı tesisleri tercih edin, kalabalıkta güneşlenmeyin.

Analiz gazetesi ”İkinci çeyrekten sonrası aydınlık”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmenler Acil Durum Hastanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, ”Türkiye’nin sahip olduğu sağlık alt yapısı ve genel sağlık sigortası sistemiyle salgın süresinde dikkatleri üzerine toplamış bir ülke olduğunu vurguladı. Erdoğan, ”Salgın döneminde 2 ayı bulmadan hizmete sunduğumuz acil durum hastanelerinin örnek alınacak bir model olduğuna inanıyorum” vurgusunu yaptı.

Anayurt gazetesi ”Yeni normale alışmak zorundayız”. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni normalleşme sürecinde tedbirlerin kişiselleştiğinin altığını çizerek, kişisel tedbirlere uyulmaması halinde kısıtlamaların yeniden geleceğini söyledi. Yeni normale geçişin ötelenmesi halinde kısıtlamaların ve yasakların etrafından dolaşılarak illegal davranışların artabileceğine işaret eden Yamanel, insanların uzun süre sosyal hayatın uzağında tutmaya devam etmenin zararlarının da sosyal psikolojik sonuçlarının olduğuna değinerek, ”Biz de yeni normalleşmeye alışmak zorundayız ve bu sürecin dört kuralı olan sosyal mesafeyi korumamız lazım.

Aydınlık gazetesi ”Arazi bile bulundu”. Merkezi Gaziantep’te olan yerli bir firma yumurtalık’ta bir tesis kurmak istiyor. Araziyi bulmuşlar, devlete başvurmuşlar. ”Ya satın, ya kiralayın ya da yatırıma ortak olun” teklifi götürmüşler. Arazi tarım alanı da değil. Yanıt alamamışlar. Milyarlarca dolarlık ithalat önlenecek ama kimsenin umrunda değil. Firma üretim için çırpınıyor ama önü bir türlü açılmıyor.

Cumhuriyet gazetesi

”Amerika yanıyor”. Salgın önlemleri orta sınıfları korumak içindi. ABD’de siyahlara yönelik yargısız infazların ardından patlak veren gösteriler ülke çapında yayıldı. Onlarca kentte, sokak yasağına karşın şiddeti çatışmalar yaşanıyor. Minneapolis’te asker sokağa indi. Detroit’te eylemcilerin üzerine açılan ateş sonucu bir genç öldü. Trump, suçladığı solcu grup için ”Terör örgütü ilan edeceğiz” dedi. Londra, Berlin ve Kopenhag’da da protestolar düzenlendi.

Diriliş postası gazetesi ”Ekonomik mücadelede lider ülkeyiz”. Kovid-19’un ekonomi ve finansal piyasalar üzerindeki yıkıcı etkilerinin kendisini göstermesinin ardından dünya çapında birçok tedbir hayata geçirilirken, sağlık alanındaki başarısını ispatlayan Türkiye, iktisadi alanında da öne çıktı. Dünya geneli öne çıkan 12 tedbirin 11’ini uygulayan Türkiye, bu alanda İsveç’le birlikte ilk sırada yer aldı.

Doğru haber gazetesi ”Borçluların çilesi katmerleşerek devam ediyor”. Bankaların alamadığı borcu şirketlere devretmesinin borçluların çilesi daha da arttırdığına dikkat çeken Tasalı, ”Bankalar, kimi zaman faizle, kimi zaman da faizsiz mevduat toplayarak, kredi adı altında ihtiyacı olan iş adamlarına belli faiz oranları ile borç veriyor. Faizli borçlar katlanmakta, hatta faizin faizi alınmaktadır.

Evrensel gazetesi ”Salgın önlemleri orta sınıfları korumak içindi’. Üç aylık pandemi sürecini değerlendiren Prof. Dr. Ayşen uysal, salgın önlemlerinin daha çok orta sınıfları korumak için alındığını ifade ederek, ”Önlemlerin katılaşmasını talep edenler daha çok sınıflardı. Zorlu yaşam mücadelesi içinde olanlar, salgında öncelikli olarak kurtarılacaklar arasında yer almıyordu” dedi.

Birgün gazetesi ”Bu kira bedeli hasta eder”. Beş yıldızlı otel konforunda diye sunulan ve tanıtımında hastaların hosteslerle karşılandığı şehir hastaneleri para yutmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı 19 hastane için bu yılın ilk 4 ayında ev sahibi şirketlere 2,5 milyar lira ödedi. Bu rakam geçen yıl 5 milyar lira idi. Bu tablo yurttaşlar için kendi evinde kiracı olarak geleceğinin ipotek altına alınması anlamına geliyor.

Hürriyet gazetesi Salgın önlemleri orta sınıfları korumak içindi

”Öfke ABD’yi yakıyor”. Salgın önlemleri orta sınıfları korumak içindi. Protestocuların kontrol altına alınamadığı 16 farklı eyaletten 25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Los Angeles’ta eylemciler, polis araçlarını yaktı. Beyaz Saray önünde gösteriler devam etti. Olaylarda şu ana kadar en az 4 kişi öldü, 1600’den fazla kişi gözaltına alındı.

Karar gazetesi ”Yasaktan bir gün önce vaka tsunamisi”. Virüsle mücadelede normal hayata geçiş başlarken Prof. Dr. Fatih Tank’ın Bolu üzerinde yaptığı analizden dikkat çeken tablo çıktı. Sokak yasağı dışında kalan kentte normal seyrinde giden vakaların, bayramda 81 ilde uygulanan kısıtlamadan bir gün önce ve bir gün sonra hızla arttığı tespit edildi. Kritik veri, salgının yeni döneminde rehavetin öne çıkması durumunda yaşanabilecek sıkıntıların somut örneği oldu.

Milat gazetesi ”Artık darbe ihtimali yok”. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ”15 Temmuz gibi kanlı bir darbeyi püskürtmüş bu millet ve bu devletin başında Tayyip Erdoğan gibi bir lider oldukça Türkiye’de bir darbe ihtimali söz konusu değildir. Hazırlanan birileri varsa da müthiş bir tokat yiyecektir” dedi.

Milli gazetesi

”Kültürsüz bakan”. Salgın önlemleri orta sınıfları korumak içindi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un İstanbul’un fethine yönelik ”işgal” ifadelerini şoku daha atlatılamadan, sosyal medyada yayınlanan içki masasında elinde puroyla olan görüntüleri binlerce yıllık kültürümüzün geleceğe taşınması konusunda derin endişeler uyandırdı. Bakan Ersoy’un sadece ‘turizm’e yönelik faaliyetleri, bakanlığın uhdesinde bulunan tarih ve millet bilincimizi ifade eden ‘kültür’üne ne olacağı konusunda kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

 

31 Mayıs Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522