Dolar 32,5474
Euro 34,9987
Altın 2.434,94
BİST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Sarı gelin’in uyanışı görenleri büyüledi

Başlıklar

Günboyu gazetesi Sarı gelin’in uyanışı görenleri büyüledi

Sarı gelin’in uyanışı görenleri büyüledi.Trakya’da ”Sarı gelin” adlandırılan ayçiçeği tohumlarının çiçek açmasıyla tarlalar sarıya bürünüyor. Kırklareli’nde erken ekilen ayçiçeğin bir kısmının çiçek açmasıyla tarlalar sarıya bürünürken, geç ekilenler yeşilin tonlarıyla boy atıyor. Güne adeta ”merhaba” diyen ayçiçeği, arılar ve kelebeklerle güzelliğine güzellik katıyor. Birçok vatandaş araçlarını ayçiçeği tarlalarının kenarına çekerek, anı ölümsüzleştirmek için en güzel fotoğrafı çekmeye çalışıyor. Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, ”Sarı gelin”in görünümünü ile herkesi kendine hayran bıraktığını söyledi. Şaylan, ayçiçeği tarlalarının güzel görüntüler sunduğunu anlattı.

Ayrıntılı Haber gazetesi ‘İlk yerli endüstriyel enzim fabrikası açıldı’. Bakan Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile İstanbul Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren, Afrika’dan Rusya’ya kadar bölgedeki ilk endüstriyel enzim fabrikası LIVZYNM Biyoteknoloji’nin resmi açılışı gerçekleştirdi. Açılıştaki konuşmasına, tamamı yerli ve milli sermayeyle kurulan, Türkiye’nin il Biyoteknoliji Endüstriyel Enzim Üretim Fabrikası’nın hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı. Nüfustaki bu artışın ve toplumların kalkanlı sürecinin, hem tüketimi artırdığı, hem de tüketici tercihlerini hızla değiştirdiği açık. Fakat buna rağmen üretim kaynaklarının da giderek azaldığını, israf edildiğini biliyoruz. Her 9 insandan birinin açıkla mücadele ettiğini, dünyada üretilen gıdanın 3’te 1’nin kullanılmadan yok olduğunu görüşüyoruz.

Bizim Anadolu gazetesi ‘Türk ışın tedavisi’. Türk Işın Tedavisi Yöntemi (TurkishBeam) il kez Diyarbakır’da yeni tip koronavirüs (kovid-19) tanısıyla yatan hastaya uygulandı. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi BaşHekimi Doç. Dr. Erkan Baysal ve Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ile düzenlediği basın toplantısında Türk Işın tedavisi Yönteminin Prof. Dr. Gedik koordinasyonunda yeni koronavirüs (Kovid-19) tanısıyla yatan 46 yaşında erkek hastaya uygulandığını söyledi. Test sonuçları pozitif olan ve yoğun bakımında yatan hastada yaptıkları uygulamanın neticelerini aldıklarını bildiren Tekin, şöyle devam etti. ”Kovid pozitif olarak görülen bir hastamızın negatife döndüğünü müjdesini buradan hem Diyarbakır’a hem Türkiye’mize hem de  tüm dünyaya duyurmak Diyarbakır adına hakikaten gurur verici bir tablo. Tabi Diyarbakır özellikle bölge illeri açısından gerçekten önem taşıyan bir il konumunda. Özellikle teknik alt yapısı ve kendi kadrosuyla birlikte ciddi işlere imza atmış durumda. Bu haberle ilgili diğer haberleri Diyarbakır haber gazetelerinde okuyabilirsiniz.

Dokuz Sütun gazetesi ‘YKS heyecanı’.

Yurt genelinde milyonlarca öğrencinin üniversite eğitimi için ter döktüğü Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün de devam edecek Korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemler eşliğinde gerçekleşen YKS’nin ilk oturumu dün yapıldı. Ayrıca YKS sınavı boyunca tüm yurtta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. İlk oturumu dün saat 10.15’te başlayan sınav için koronavirüs önlemleri kapsamında velileri ve yakınlarıyla birlikte sınav salonlarına gelen öğrenciler, okulların bahçe kapısından alında. Yakınları ise dışarıda bekledi. Okul bahçelerinde öğrenciler sosyal mesafe kurallarına göre sıraya geçti. Görevliler tarafından da sık sık uyarılan öğrenciler içeri girmeden dezenfekten kullandı. Ayrıca maske ve ıslak mendil dağıtımı da yapıldı. Öğrenciler sıraya geçilerek, okul binalarına girişte kimlik, sınava giriş belgesi kontrolünden  sonra polislerin üst arama el dedektörüyle kontrol edildikten sonra sınıflara alındı.

Damga gazetesi ‘Kendi aranızda halledin’. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kıdem tazminatı konusu ile ilgili ”Amacımız işçilerinden kıdem tazminatı haklarını birilerinin insafına bırakmadan, kalıcı ve garanti bir sisteme bağlamaktır” dedi. Hep söylerim, işveren sendikaları, işçi sendikaları gelin bir araya bu konuda kendi aramızda halledin” diyen Erdoğan, ”kendi aranızda halledemeyip bunu eğer ‘ Kabine halletsin.’ diyorsanız ha burada art niyet vardır. Kusura bakmayın , böyle bir art niyete ne Cumhurbaşkanı olarak şahsım ne de kabilemiz alet olamayız. Niye kendi kendi aramızda bu işi çözmüyorsunuz?” diye sordu.

 

İstanbul gazetesi ”Yasak dinlemiyor’ YKS nedeniyle hafta sonu belli saate kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günler öncesinden ilam edildi. Ancak ”sokaksever” İstanbullular yine uyarıları dinlemedi. Taksim Meydanı’na kafeler yine doluydu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için alan edilen haftaya sonu yasağına daha önce de olduğu gibi İstanbullular yine uymadı. Sokağa çıkma yasağı olduğunu bildikleri halde vatandaş kafe ve restoranları doldurdu. Taksim Meydanı’nda saat 11.30 sıralarında yasağa rağmen kafeteryada oturan kişiler dikkat çekti. Bütün masalarının dolu olduğunu görülen kafeteryadaki kişiler daha sonra polis tarafından uyarılarak kaldırıldı. Polisin uyardığı kafeterya çalışanları sandalyeleri kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı,  kafe ve restoran gibi mekanların yalnızca paket servisi yapacak şekilde   açılmasını izin vermişti. Yasağın hemen ardından ise vatandaşlar yine sokaktaydı.

İstiklal gazetesi Sarı gelin’in uyanışı görenleri büyüledi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu dün yapıldı. İlk oturumda Temel Yeterlilik Testi’ni (TYT) yaklaşık 2.5 milyon aday katıldı. Tüm sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da sınava son saniyede yetişmeye çalışanlar oldu. Yekseköğretim Kurulunca alınan karar gereği, TYT adaylarına bu yıl geçen yıla göre 30 dakika daha süre verildi. Bu kapsamda, 10.15.te başlayan TYT’de adaylar, soruları yanıtlamak için 165 dakika süre kullandı. TYT’de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularının 5,er  olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi. Adaylar, Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil testlerine de bu gün yapılacak oturumlarda yanıltacak. Sınav sebebiyle bugün 09.30-18.30 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. YKS sonuçları 28 Temmuz’da açıklanacak. Sınav öncesi ve sonrasında öğrencileri ve verilerin sosyal mesafede kurallarına uymadığı göze çarptı.

İttifak gazetesi ”25 sulama projesinden 24’ü hizmete girdi’. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nden video konferans yönetimiyle katıldığı ”Ergene Çevre Koruma Projesi Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi’nde konuştu.

Bu ve buna benzer diğer haberleri detaylı okumak isterseniz gazete manşetlerine göz atabilirsiniz.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522