Dolar 32,3395
Euro 35,1094
Altın 2.241,68
BİST 8.872,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Servet Soylu anne dualarla uğurlandı

15 Mart Pazartesi 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Servet Soylu anne dualarla uğurlandı

Diriliş Postası, Tören öncesi taziyeleri İçişleri Bakanı Soylu ve ailesi kabul eti. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına siyaset, sanat, iş dünyasından isimler de katıldı. Servet Soylu anne dualarla uğurlandı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu ailesini yalnız bırakmazken, ”Servet Annemiz, şu anda bu millete, bu memlekete, bu vatana hizmet eden bir evladı da yetiştirmiş olmanın bahtiyarlığı, mutluluğu içerisinde” diyerek anne Soylu’nun tabutuna omuz verdi.

Köle işçilik dönemi

Korkusuz, İktidar, işçi sendikalarının tepkisi üzerine 25 yaş altı, 50 yaş üstü çalışanları adeta köle işçiye dönüştürecek düzenlemeyi TBMM’de geri çekmek zorunda kalmıştı. Ancak ‘Ekonomi Reform Paketi’ne esnek çalışmasıyla ilgili iki madde koydu. Bu kritik maddeler sendikaları endişelendirdi. Erdoğan’ın açıkladığı paketteki, uzaktan çalışma ve kısmi sürekli çalışmaya yönelik detaylar, işçi sendikaları cephanesinde ‘yeni tehdit riski’ olarak algılandı.

Yunanistan’ın savaş oyunu

Akşam, Geçen hafta İsrail, Fransa ve Rum Kesimi ile üç gün önce de ABD donanmasıyla Akdeniz’de tatbikat yapan Yunanistan, bugün Suudi Arabistan’la yeni bir tatbikat başlatıyor. Bir hafta sürecek tatbikata çok sayıda Suudi savaş uçağı da katılacak. Başkan Erdoğan, tatbikata, ”Bu karar bizi üzdü, böyle olmamalıydı” sözleriyle tepki göstermişti.

Kısa çalışma ödeneği uzatılmalı

Analiz, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mart sonu itibarıyla bitecek kısa çalışma ödeneği desteğinin yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini bildirdi. Servet Soylu anne dualarla uğurlandı. Palandöken, esnafın çok uzun zaman sonra kademeli şekilde ve belirli saatlerde çalışarak ayağa kalkmaya çalıştığını ancak kazanç durumunun bir anda eskiye dönmesinin beklenmeyeceğini ifade etti.

Kadim Gemi Çin’in yakın tarihine odaklanıyor

Aydınlık, Prof. Dr. Fidan, çağdaş Çin edebiyatının başyapıtlarından biri olan ‘Kadim Gemi’yi Türkçeye kazandırdı. Kitapta Çin’deki toprak reformunun, iç savaşın, Kültür Devrimi’nin taşradaki toplumsal hayata yansımalarının anlatıldığını belirten Fidan, ”Birçok trajedi, olumsuzluklar yaşanıyor ama bunların hepsinin içinde bir umut var” dedi. Fidan ayrıca, romanın aileler üzerinden kurulduğunu ve bunun Çin edebiyatının bir geleneği olduğunu söyledi.

Salgın bahane, amaç TBB seçimini erteleme

Cumhuriyet, Andımız’ın yasaklanması tesadüf mü? Adı Reşit Galip, Soyadı, yok. Çünkü, Cumhuriyetin devrimci bakanının genç ömrü, Soyadı Kanunu’nu görmeye yetmedi. Andımız’ı, bir 23 Nisan sabahı oturup bir kağıda karalamış, kendi çocuğuna okutmuştu. Reşit Galip’ten nefret eden dümendeki İslamcıların gemisindeki Türk’süz milliyetçilerin iktidarında Andımız silindi gitti. Peki, bunun yine bir açılma sürecine denk gelmesi tesadüf mü?

Anlaşmanın imzalandığı günden bugüne 3 bini aşkın sivil hayatını kaybetti

Doğruhaber, Unama, ABD ile Taliban arasında barış anlaşmasının imzalanmasının ardından ülkelerde tırmanışa geçen şiddet olayları ve saldırılarda 3 bin 35 sivil hayatını kaybetti, 5 bin 785 sivil yaralandı. Bu rakamlar bize, işgalci ABD’nin işgal ettiği Afganistan’dan çekilmemekte ısrar ettiğini ve ektiği fitnenin hala yeşermeye devam ettiğini gösteriyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522