Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Sosyal mesafe kalmadı

Başlıklar

Gazete özetleri Sosyal mesafe kalmadı

Sosyal mesafe kalmadı.”. Koronavirüsten korunmak için büyük önem taşıyan sosyal mesafe, 1 Haziran’da kısıtlamaların kaldırılmasıyla neredeyse tarihe karıştı. Toplu ulaşımda 1 Ekim’e kadar sürecek yüzde 50 sınırlaması, son dakika kararıyla kaldırıldı. Yeni genelgenin ardından metro, otobüs, vapur ve metrobüslerde büyük yoğunluk başladı. Vatandaşlar salgın öncesinde olduğu gibi araçlara yine tıklım tıklım bindi. Yasak olmasına rağmen dolmuşlar ayakta giden yolcularla doldu.

Akşam gazetesi ”Bağışıklığımız düşük risk almayın”. Antikor örneklemesi şaşırttı”. Prof. Tufan Tüksek, virüs geçirmemiş 290 kişiyle virüsü atlatan 10 kişi üzerinde yapılan antikor örneklemesinin sonuçlarını paylaştı: ”ABD’de 300 bin pozitif hasta varken, hastalığı semptomsuz atlatan 3 milyon hasta var. Yani on katı. Bizde 160 bin hasta var. Orantılarsak 1.6 milyon antikor pozitif çıkması lazım. Toplam rakam 14 oldu, biz yüzde 3’ü bulamadık. Toplumsal bağışıklığımız çok düşük. Bu bizi ürkütüyor. Salgınla yeniden karşılaşabiliriz.

Analiz gazetesi ”Zynga’ya Peak Games dopingi”. Dünyaca ünlü oyun geliştirici Zynga’nın hisseleri, Türk oyun şirketi Peak Games’i 1.8 milyar dolara satın almasının ardından 8 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Şirketin yıllık gelir beklentisini de 1,65 milyar dolardan 1,69 milyar dolara yükseltmesi de hisselerin artışında etkili oldu. ABD’li oyun şirketi Zynga, Toon Blast ve Toy Blast’ın yaratıcısı olan İstanbul merkezli Peak Games’i 1,8 milyar dolara satın almak için anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

Aydınlık gazetesi

Aydınlık gazetesi ”ABD’nin çıkarları için savaşıyorlar”. Vltchek ayaklanmacıların Batı emperyalizmi hakkında bir şey bilmediğini ve kendi toplumlarının sessiz çoğunluğu tarafından sevilmediğini belirtti. Vltchek, Batı’yı seviyorlar çünkü bunun için para alıyorlar. Şiddet, amaçları haline geldi. Ayaklanmacıların önde gelenleri ABD Büyükelçiliği’nde toplantılar yaptı. Bunlar yabancı bir ülkenin çıkarı için savaşıyorlar” dedi.

Cumhuriyet gazetesi ”En pahalı hastane”. Korona salgını gerekçe gösterilerek apar topar inşaatına başlanan ve yapan şirketi ihya edecek hastanenin maliyeti dudak uçuklattı. Kamu-Özel İşbirliği ile Atatürk Havalimanı’na yapılan hastane için 200 milyon Avro, yaklaşık 1 milyar 520 milyon lira Hazine garantili kredi alındı. Prof. Duran Bülbül’ün verdiği bilgiye göre, devletin yatak başı maliyeti 600 bin lirayı geçmezken Atatürk Havalimanı’na yapılan hastanede bu bedel 1.5 milyar lirayı buldu. Sağlık turizmi için kullanılacak hastane birileri için fırsata dönüştü. Sosyal mesafe kalmadı

Diriliş postası gazetesi ”Terör örgütünün Suriye’deki hain planı”. Barış Pınarı bölgesindeki güvenlik kaynaklardan alınan bilgiye göre, PKK/YPG’li teröristlerin havaların da ısınmasıyla birlikte halkı gıda ihtiyacı için ektiği tarım arazilerini ateşe verdiği, terör örgütünün tarım arazilerini yaktırmak için bölgedeki sempatizanlarına para verdiği, bölgedeki huzur ve güven ortamına zarar vermeye çalıştığı belirlendi.

Doğru haber gazetesi ”Siyonist durdurulmalı”. Siyonist terör tejimi, Filistinlilerin elindeki son toprak parçalarından Batı Yaka’yı da ilhak etmeye hazırlanıyor. İşgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Gantz, bölgenin ilhak edilmesi sonrası yaşanabilecek olası gelişmelere karşı hazırlıklı olmaları için orduya, hazır olması çağrısında bulundu. Siyonistler yeni bir gaspa hazırlanırken dünyadan güçlü bir ses çıkmıyor. ABD ve Körfez’de bulunan Arap ülkeleri, Siyonistlerin bütün adımlarını desteklerken, uluslararası kuruluşların açıklamaları ise çok sönük kalıyor.

Ulaşımdaki konfor köprülere de yansıdı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522