Dolar 32,3680
Euro 34,9842
Altın 2.325,98
BİST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Taklit ve tağşişin affı olmayacak

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi Taklit ve tağşişin affı olmayacak

”Sol tandanslı örgütlerin desteğini kazanmaya çalışıyorlar”. Taklit ve tağşişin affı olmayacak. Güvenlik güçlerimizin ardı arkası kesilmeyen başarılı operasyonları neticesinde köşeye sıkışan ve ”beyaz bayrak” çekme noktasına gelen terör örgütlerinin medyadaki sempatizanları, şimdi de mezarlıklar üzerinden provokasyon yöneldi. Gerçeğin defalarca açıklanmasına rağmen tezvirattan geri durmayan kesimler, toplumu gererek kendilerine alan açmaya çalışıyor. Terör örgütüne müzahir yapılanmalar ve basın yayın kuruluşlarınca yürütülen bölücü ve sol terör örgütü mensuplarının mezarlarının tahrip edildiği yönündeki asılsız ve provakatif iddialar üzerine İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı bir kez daha açıklama yayımladı.

Anadolu gazetesi ”Otobüs biletlerine bakanlık el koydu”. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu taşımacılığında tavan fiyatlara ilişkin güncelleme yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle kara yoluyla yurt içi yolcu taşımacılığında uygulanan tavan ücret tarifesinde indirime gitti. Firmaların artan maliyetlerine dikkate alınarak 14 Mayıs’ta belirlenen tavan ücret tarifesinde değişikliği gidildi. Tavan ücretlerde yüzde 25 ile 30 arasında indirim yapıldı. 101-115 kilometre arası yerlere tavan ücret 70, 2000 kilometre ve üzeri aolan yerler 375 lira olarak belirlendi.

Dokuz sütun gazetesi ” Tedbirlere devam”. Usluer, sosyal mesafe, maske ve ellerin sık sık yıkanması gibi tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini belirterek ”Salgın bitmedi, koronavirüsü yanımızda, pusuda bekliyor. Peki, neden vaka sayısı azaldı? Çünkü hepimiz evdeyiz. Sosyal yaşamlarımız yok, ama normalleştiğimiz anda o pusudaki korona virüsü bizleri enfekte etmeye başlayacak” dedi. 1 Haziran tarihinde yasakların birden kalktığını ve normale dönüldüğünü ancak bu normalleşmenin normal olmadığını belirten Usluer, ”Şimdi yeni normale geçerken bir kalıp elbise yok. Yani her ülkeye sipariş verilecek bir elbise veya herkesin giyeceği ortak elbise yok.

Damga gazetesi

”Taklit ve tağşişin affı olmayacak”. Taklit ve tağşişin affı olmayacak. İçeceklerde ilaç etken maddesi, kırmızı biberde toz boya kullanan gıda teröristleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tespit edildi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, taklit ve tağşişin affının olmayacağını vurgulayarak, ”Ülkemizde gıda güvenirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden made ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlığımızca büyük bir titizlikle yürütülmektedir” dedi.

Günboyu gazetesi”Rekor hızla üretildi”. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ”İlacın ruhsatlandırma aşamasına gelmesi hem mutluluk hem de gurur verici. Yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı ürettik” ifadelerini kullandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türk mühendisleri tarafından rekor hızda üretilerek dünyaya ihraç edilen yerli yoğun bakım solunum cihazının ardından yeni bir başarı hikayesi daha tarihe yazıldı.

İstanbul gazetesi ”Pandemi çetesi yakalandı”. Polis, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe, Üsküdar ve Pendik ilçelerinde 4.5 ayda meydana gelen 35 ayrı hırsızlık olayı üzerine çalışma başlattı. Hırsızlık meydana gelen iş yerlerinin ve evlerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelilerin otomobilleriyle geldiklerini, kepenkleri kırarak gerçekleştirdiğini gördü. Evlerde gündüz saatlerinde kapıların göbek deliğini kırarak göbek deliğini kırarak gerçekleşen hırsızlıkların da aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini tespit edildi.

İstiklal gazetesi ”İletişim Bakanlığı gerçek dışı”. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’ın Türkiye’de kapattığı hesapların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla açılan ”sahte” hesaplar olduğu ve bu hesapların tek bir merkezden yöneltildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu söyledi. Altun, hesapların kapatılması kararına dayanak olarak öne sürülen birtakım dokümanların da bilimsellikten uzak, taraflı ve siyasi saiklerle oluşturulduğunun açıkça görüldüğünü ifade etti.

İttifak gazetesi Taklit ve tağşişin affı olmayacak

”69 firmanın 136 parti ürünü ifşa edildi”. Taklit ve tağşişin affı olmayacak. Taklit ve tağşişin affı olmayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve baharatların yer aldığı 69 firmaya ait 136 parti ürünü açıladı. Duyuruda, söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde, bakanlıkça yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikayet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğuna işaret edilerek şu bilgiler verdi.

Vatan gazetesi ”Ayasofya”. Ayasofya’nın Patrikhane’ye ait bir gayrimenkul olmadığı, doğrudan Fatih Sultan Mehmet Han’a ait olduğu bilinmelidir. Bu sebeple Patrikhane Ayasofya üzerinde hak iddia edemez. Ayasofya Patrikahne’nin Vatikan’a da şirin görünmek adına Ayasofya üzerinde hak iddia etmesi kabul edilemez.

Son-An gazetesi ”Sayenizde Beyoğlu sinemasındayız”. Uzun bir süre boyunca maddi sorunlarla boğuştuktan sonra: 2017 yılında yeni bir yöntemiyle faaliyetlerine yeniden devam etmeye başlayan Beyoğlu Sineması, gerek hazırladığı özel skeçler gerekse her günü festival gibi yaşatmayı amaçlayan panellerle tekrar bir sinema merkezi olmuşken, salgınla birlikte yeniden ve ilk kez bu kadar ağır şartlarda zor günler yaşamaya başladı. Fongogo üzerinden başlatılan kampanya destek olanların isimleri seanslardan önce perdeye yansıtılacak. Kampanyanın önceliği, pandemi sonrası Beyoğlu Sineması’nın kapılarının yeniden açabilmesi ve yapılacak destekler sayesinde bağımsızlığını koruyarak, Türkiye’de sinema kültürünün gelişimine katkı sağlamaya uzunca bir süre daha devam etmesi.

Son saat gazetesi

”Koronavirüs sonrası özel jetlere ilgi arttı”. Taklit ve tağşişin affı olmayacak. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası ticari hava yolu taşımacılığı sektörünün geleceği hakkında, ABD merkezli uçak lease kiralama hizmeti sunan Jetpartner CORP. şirketinin CEO’su Pilot Osman Arıkan değerlendirmelerde bulundu.

Tünaydın gazetesi ”Hamamcılar yaz sezonundan ümitli”. Dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle birçok iş yeri gibi bir süre kapalı kalan hamamlar, normalleşmeyle yeni kurallarla açılmaya başladı.

 

12 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522