Dolar 32,3019
Euro 35,1550
Altın 2.242,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

Tedbir azaldıkça tehdit artıyor

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi Tedbir azaldıkça tehdit artıyor

”303 terörist etkisiz hale getirildi”. Tedbir azaldıkça tehdit artıyor. Büyük bir kahramanlık ve fedakarlık örneği göstererek kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, olumsuz hava koşulları ve zorlu arazi şartlarına rağmen haftalarca kırsalda kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü PKK’ya ilkbahar mevsiminde ağır darbe vurdu. 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen yurt içi ve dışındaki operasyonların da bulunduğu 303 terörist etkisiz hale getirildi.

Anadolu gazetesi ”Havalar çok sıcak”. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi genelinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olması bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde olacağı bölgede, parçalı ve az bulutlu havanın hakim olması öngörülüyor. Rüzgarın, genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Dokuz sütun gazetesi ”Tedbir azaldıkça tehdit artıyor”. Türkiye’de koronavirüs mücadelede kapsamında alınan önlemler sayesinde yaklaşık 3 ay sonra normalleşme adımları atılmaya başlanmıştı. 1 Haziran’dan itibaren uygulanmaya koyulan normalleşme sonrası uyulması gereken kurallar ve önlemlere rağmen calp döneminin gelmesiyle birlikte İstanbul’un çeşitli ilçelerinde gruplar, asker uğurlamasında 58 kişiye virüs bulaştığını tespit ettiklerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Tedbir azaldıkça tehdit artıyor” dedi.

Damga gazetesi ”Savcılığa şikayette bulundu”. Hakim Recep Taş, geçtiğimiz yılın Eylül ayında İstanbul’da tayin oldu. Taş’ın telefonuna geçtiğimiz günlerde bir mesaj geldi. Mesajda, doğalgaz faturasının kredi kartıyla ödenmiş olduğu yazıyordu. Hakim, kredi kartı ekstresini incelediğinde aynı dönemde iki fatura ödendiğini gördü. Daha ayrıntılı inceleme yaptığında kredi kartından başka aylarda da payderpey ödemelerin yapıldığını fark eden Taş, sadece abonesi olduğu dairenin değil, başka bir aboneliğin faturalarının da ödenmiş olduğunu gördü.

Günboyu gazetesi

”Hazine arazileri çiftçiye ücretsiz”. Tedbir azaldıkça tehdit artıyor. Tespiti yapılan 14 bin dekar Hazine arazisinde, tarımsal üretime elverişli olanlar çiftçilere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ”Amacımız ekilmeyen, atıl durumdaki boş arazileri üretime kazandırmak . Ülkemizde 23,1 milyon hektar işlenen tarım alanı varlığı bulunuyor. Bu üretim alanında 83 milyon vatandaşımızın gıda ihtiyacı karşılanıyor ve ihracat gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

İstanbul gazetesi ”Sağlıkçılara istifa izni çıktı”. Sağlık Bakanlığı, ‘Covid-19 salgını süresince saplık kuruluşlarında sağlık personel ayrılışları’ konulu yazının yürürlükten kaldırıldığını, ayrılışları durdurulan sağlık personelinin görevlerinden/ işlerinden ayrılmasına izin dün itibariyle izin verildiğini duyurdu. Duyuruda ayrıca, hastanelerde yatanlara ziyaret izni verildiği, özellikle diş doktorlarına muayeneye giden hastalar arasında en az 20 dakika olması gerektiği, hastalarını raporlarını ve askere gideceklerin sağlık raporlarını alabileceği belirtildi.

İstiklal gazetesi ”Verilen emek boşa gidiyor”. Celp döneminin gelmesiyle birlikte Sultangazi’nin çeşitli noktalarında gerçekleşen asker uğurlama eğlencelerinde koronavirüs önlemleri hiçe sayıldı. Asker uğurlama eğlencelerinde yaşanan o anlar çevredekilerin cep telefonu kameralarıyla görüntülendi. Çekilen bir başka görüntüde polis gruptakilere, ”Hiçbirinizin maskesi yok. Ben her gün, sabah akşam emek verdiğim için su an haklıyım. Verilen emekler boşa gidiyor” diyerek tepki gösterdi.

İttifak gazetesi ”2 bin yoğun bakım solunum cihazını yurt dışına gönderdik”. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, video konferans yöntemli ”Kovid-19 Aşı ve İlaç Projeleri Aylık Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ”Brezilya’ya 1500’den fazla yoğun bakım solunum cihazının teslimatı yapıldı. Böylece yaklaşık 2 bin cihazı yurt dışına göndermiş olduk.” bilgisini verdi.

Vatan gazetesi 303 terörist etkisiz hale getirildi

”Hepimiz sorumluyuz”. Tedbir azaldıkça tehdit artıyor. Sağlık Bakanı Koca’nın, ”Kutlama partileri için heniz erken” uyarısına saygı duymamız gerekir. Unutmayalım ki, bu ölümcül salgınla, bugüne kadar, milletçe elele mücadele ettik ve gıptayla anılan, alkışlanan bir başarı elde ettik. Fakat, bu durum bize, bugüne kadar karantina kurallarına uyarak evlere kapanan insanların katlandıkları fedakarlıkları görmezden gelme ve sorumsuzca davranma hakkı vermez. Ne diyor Sağlık Bakanımız: ”Sevinme, parti vermek için heniz erken” dedi.

Son-An gazetesi ”Sarıyer İstanbul’un akciğeri”. Dünya Çevre Günü’yle alakalı bir mesaj veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ”Sarıyer İstanbul’un akciğeri. Dolayısıyla çok değerli bir ilçede yaşıyoruz. Çalışmalarımızda doğaya korumayı ön plana alıyoruz. Bizler dünyanın misafirleriyiz. Bize evini açan sahip olduğu her şeyi önümüze seren doğaya iyi bakmak en temel görevlerimizden bir. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak ve böyle bir süreci bir daha yaşamamak için el ele vermemiz şart” dedi.

Son saat gazetesi ”Yıldız Holding, çiftçiye ve sözleşmeli tarıma verdiği desteği artıracak”. Covid-19 il mücadele sürecinde tüketicilerin güvenilir gıdayla ulaşımını daha da kolaylaştırmak için ülke çapında sözleşmeli tarım desteğini artırmayı hedefleyen Yıldız Holding, 2020 sonuna kadar sözleşmeli 175 bin dekarlık alanda yaklaşık 700 bin ton ham madde alımı gerçekleştirilecek.

Tünaydın gazetesi ”Dünya masa tenisi uçmaya hazır”. Sporu pazarda çok daha popüler olacak şekilde büyütecek bir organizasyon olması planlanan WTT, daha fazla insana Masa Tenisi’ni sevdirmeyi ve oynatmayı amaçlayacak. WTT, 2021’Den itibaren tüm ITTF etkinliklerini yürütmekten sorumlu olacak. Masa tenisi sporunun ticari değerinin büyümesi için dış yatırım elde etmek ve mevcut kriz gibi dış unsurlara hızlı tepki verme kapasitesine sahip olacak.

Yenidevir gazetesi

”Faizi kurtuluş gibi gösterdiler”. Tedbir azaldıkça tehdit artıyor. Haramı överken kullandıkları kelimelerle de tepki toplayan yetkililer, faiz paketleri için bayram, müjde ve kurtuluş gibi kelimeler kullandı. Sözde muhafazakarların bu davranışı sosyal medyada alay konusu haline geldi. Vatandaşlar tarafından birçok eleştiri ve soruya maruz kalan faiz övücülerinin baştan aşağı haram olan ekonomik paketi açıklarken, ‘Hayırlı olsun’ ifadelerini kullanması dinimizin nelere alet edildiğini tekrar ortaya koydu.

 

9 Haziran Salı Gazete Özetleri

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522