Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,57
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Tedbirleri haziranda gevşetmeyi düşünüyoruz

15 Mayıs Cumartesi 2021 Gazete Özetleri

 

Başlıklar

Tedbirleri haziranda gevşetmeyi düşünüyoruz

Analiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlanılacağını söyledi. Erdoğan, ”Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayı itibariyle tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Milletimin şundan emin olmasını istiyorum. Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız” diye konuştu. Tedbirleri haziranda gevşetmeyi düşünüyoruz.

Şimdi tam fenomen oldu

Korkusuz, Bayramın ikinci günü Antalya’da yapılan denetimlerde sokağa çıkma yasağını ihlal eden bir kadın ”Pes” dedirtti. Yasağı keyfi olarak ihlal ettiğini söyleyen Hilal Bayko, ”1 yılda 15 ceza yedim, hiçbirini ödemeyeceğim” dedi. Polisin ceza kestiği kadın, kendisinin fenomen olduğunu belirterek, ”Ceza yediğime hiç pişman değilim, Evde sıkıldım. Gezmek için dışarıya çıktım. Param çok, savurmak istiyorum, kimseyi ilgilendirmez” diye konuştu.

Filistin diploması

Akşam, İsrail saldırganlığının ilk gününden itibaren Türkiye teyakkuza geçti. Başkan Erdoğan, Rusya lideri Putin ve Ürdün Kralı Abdullah’ın da aralarında olduğu 19 liderle telefonda görüştü, ‘terör’ olarak tanımladığı saldırıların durdurulması için ‘harekete geçin, tepki verin’ çağrısında bulundu. Erdoğan dün de şunları söyledi: ”Saldırılar karşısında terör devleti İsrail’e öfkeliyiz. Eğer İsrail’i derhal durdurmasak yarın herkes kendini bu vahşi zihniyetin hedefinde bulacaktır”.

Dekar başına 150-200 lira

Aydınlık, Bayraktar, geçen yıl yaptıkları ‘kuraklık’ uyarısını hatırlattı. ”Öngörümüz maalesef gerçek oldu” diyen Bayraktar, 22 ilde kuraklık yaşandığını söyledi. Buğday rekoltesinin yüzde 9.75 düşmesi beklenirken kaybın artabileceği uyarısında bulunan Bayraktar, ”Üreticilerimize dekar başına 150-200 TL ‘Kuraklık Desteği’ verilmelidir” dedi.

Eğitimden yoksun kadınlar

Cumhuriyet, Türkiye, 1,5 yıllık salgın sürecinde öğrencilere yeterli desteği sağlayamaması nedeniyle kayıp nesil ile karşı karşıya. MEB’in 23 Mart 2020 – 7 Mayıs 2021 verilerine göre 18 milyonu aşkın öğrencinin yalnızca 14 milyon 82 bini uzaktan eğitime katıldı. Yüzde 60’ı, eğitim için yetersiz olan cep telefonundan dersleri izleyebildi. Tedbirleri haziranda gevşetmeyi düşünüyoruz.

Gazze’de soykırım var

Diriliş Postası, Siyonist İsrail, Filistin direnişini kıramayınca bu kez Gazze’de kitlesel sivil katliamına başladı. İsrail uçaklarının hava saldırısında birçok sivil yerleşim yeri yerle bir oldu. Bugüne kadar aralarında çocukların bulunduğu en az 124 kişi şehit oldu, 830 kişi de yaralandı. Ayrıca İsrail Başbakanı Netenyahu, katliamın süreceğini belirterek bir kez daha alçaklaştı.

Her adım bir skandal

Karar, Uzmanların ”Tam kapanma gerek” uyarıları yaptığı dönemde atılan normalleşme adımları ve kalabalık kongreler vakaları artırdı. Yazın kapıya dayanılmasıyla atılan gecikmeli adımlar turizm sezonunu kurtarmaya yetmedi. Aşılama da tıkanınca turist çekmek için atılan ‘kontrolsüz’ adımlar skandallar silsilesi yarattı.

Marie-Therese’ye 103 milyon dolar

Şok, Ünlü ressam Pablo Picaso’nun ‘Pencerenin yanında oturan kadın’ isimli tablosu rekor fiyata alıcı buldu. İspanyol ressamın 1932’de resmettiği tablo, ABD’nin New York şehrinde Christie’s müzayede evi tarafından düzenlenen açık artırmada 103,4 milyon dolara satıldı. Telefonla bağlanan iki alıcı arasındaki rekabete sahne olan açık artırmanın 45 milyon dolardan start aldığı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522