Dolar 32,5446
Euro 34,8663
Altın 2.430,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Toplu taşımada yeni dönem

Başlıklar

Ayrıntılı Haber Gazetesi Toplu taşımada yeni dönem

”Başkan Saraç”. Toplu taşımada yeni dönem. Bu yeni düzenlemeler üniversitelerimizin uzaktan öğretime ilişkin yetkinliklerinin artırılmasını sağlayacağı gibi üniversitelerimizin kampüslerinde, amfi, derslik gibi eğitim ve öğretim mekanlarında ve sosyal mekanlarda öğrenci açısından devletimizin belirlediği yeni normalleşme sürecine uygun ortamların oluşması sonucunu da doğuracaktır. Uygulama ağırlıklı programlardaki teorik derslerin de ilk dönemde ve mümkün olduğunca dijital imkanlar ile verilmesinin tercih edilmesi ve kalabalık derslerin de gruplara bölünerek yapılması önümüzdeki eğitim öğretim dönemi üniversitelerimize güçlü önerilerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Gazetesi ””Libya’da Hafter köşeye sıkıştı”. UMH güçleri önceki gün Trablus Uluslararası Havalanı’nı ele geçirmişti. Dün de Trablus’un güneyindeki Kasr bin Gaşir ve Suk el Hamis bölgelerini ele geçiren UMH, başkentin tamamında kontrolü sağlamış oldu. UMH’nin yeni hedefi, Hafter’in son sığınağı Tarhuna oldu.

Dokuz Sütun Gazetesi ”Sabiha Gökçen’de  haftalar sonra yoğunluk yaşanıyor”. Koronavirüsle mücadelede 1 Haziran’da normalleşme adımları atıldı. Bu adımlar doğrultusunda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında ilk etapta Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon’a uçuşlar başlamıştı. Sabiha Gökçen’e gelen yolcular ilk olarak güvenlik kontrol noktasında termal kamerayla ateşleri ölçülerek içeriye alındı. Yolcuların maske taktığı gözlemlenirken, havalimanı personeli sürekli olarak sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu. Bilet işlemlerini gerçekleştirmek isteyen yolcular ise sosyal mesafeli sıralarda bekledi. Personelin de maske ve koruyucu siperlik taktığı gözlemlenirken, Sabiha Gökçen Havalimanı kontrollü sosyal hayata adım atmış oldu.

Damga Gazetesi ”Vekillikleri düşürüldü”. TBMM’de, cezaları onanan ancak AYM tarafından dosyaları henüz karara bağlanmamış olan CHP’li Enis Berberoğlu ile HDP’li Musa Farisoğulları ve Leyla Güven’in milletvekillilikleri düşürüldü. Gergin geçen Genel Kurul, CHP ve HDP’nin protestolarına sahne oldu. Karar sonrası Berberoğlu İstanbul’da, Güven ve Farisoğulları Diyarbakır’da gözaltına alındı. Üç isim de mahkemece tutuklandı.

Günboyu Gazetesi

”Cep yakmayan kentler”.  Toplu taşımada yeni dönem. Yazın gelmesiyle tatil arayışları da başladı. Ama bazen tatil yerleri düşündüğümüzden fazla cep yakabiliyor. Post Office araştırma yaparken birçok harcama kalemini baz aldı. Bunlar: su, kola bir şişe içecek dahil üç çeşit yemekten oluşan iki kişilik akşam yemeği, bir bardak kahve, bir yerel içecek, güneş kremi böcek ilacı vs. Bu sonuçlara göre ucuzlukta ikinci sırayı Türkiye’nin turistik kenti Marmaris aldı.

İstanbul Gazetesi ”5 Haziran Dünya Çevre Günü”. İnsanların salgın nedeniyle evlerine kapandığı aylar boyunca doğanın kendini toparlamaya başlaması bu süreçte en çok dikkat çeken konulardan biri oldu. Karantina günleri, insanın çevreye verdiği zararı da ortaya koydu. Çevre örgütleri, bu yıl ”Doğa Zamanı” sloganı ve ”biyolojik çeşitlilik” temasıyla kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde herkesi doğa için harekete geçmeye çağırdı

İstiklal Gazetesi ”İnsan hayatı bu kadar ucuz mu”. Koronavirüs salgınıyla ilgili basına sizdirilan Dünya Sağlık Örgütü raporunun, örgütün Çin yalanlarına ortak olarak virüse karşı harekete geçilmesini geciktirdiğini belgelemesinin ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı. DSÖ’nün koronavirüs mücadelesinde attığı adımlara yön veren Surgisphere adlı veri analizi şirketinin yanlış sonuçlar aktardığı tespit edildi. Sorunlu veriler, DSÖ’nün ve bazı ülkelerin Kovid-19 tedavisinde hidroksiklorokin adlı ilacı kullanmayı bırakmasına neden oldu.

Vatan Gazetesi ”Rehber güncellendi”. Sağlık Bakanlığı’nca Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi güncellendi. Kreşlerde, gündüz bakım evlerinde ve okul öncesi eğitim kurumlarında çocuk sayısının sınıf, grup odası büyüklüğüne göre belirlenerek, 10’un üzerine olmaması gerektiği, çocukların sınıflarda 1 metre arayla oturmalarının sağlanması gerektiği belirtildi.

Son saat Gazetesi Toplu taşımada yeni dönem

”Kamu bankaları dört alanda yeni kredi destek paketini devreye aldı”. Toplu taşımada yeni dönem. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, konut, taşıt, tatil ile mobilya için yeni kredi paketleri hazırladı. Yeni kredi paketleri ile düşük faiz ve 6 ay ödemesiz finansman imkanı sunulacak. Konutta faizler 0,64’e, ikinci el araçta ise aylık 0,82’ye çekilirken, mobilya, beyaz eşya ve tatil için ise 30 bin TL’ye kadar 6 ay ödemesiz kredi imkanı sunulacak.

Tünaydın Gazetesi ”18 yaş altının sokak keyfi”. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler, getirilen serbestlik ile dışarı çıkmanın keyfini yaşadı. Kovid-19 ile mücadele kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler, 14.00-20.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak şartıyla dışarı çıkarak bir gün geçirdi.

Yeni Çağrı Gazetesi ”Toplu taşımada yeni dönem”. Koronavirüsle mücadele kapsamında kısıtlamalara gidilen toplu ulaşıma dair İstanbul Valiliği tarafından yeni kararlar alındı. Otobüs ve metrobüslerde çapraz oturma düzeni zorunlu hale getirilerek koltuk sayısının üçte biri kadarda ayakta yolcu alınmasına karar verildi. Bu doğrultuda işlerine gitmek için toplu ulaşım kullanan İstanbullular yeni kararlarla birlikte ilk yolculuklarına başlamış oldu.

Yenidevir Gazetesi ”Başarı hikayemiz olmalı”. Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı, pandemi süreci sona erdiğinde her ilin bir başarı hikayesi olacağını belirterek, ”Bizim de bir başarı hikayemizin olması gerekiyor” dedi. İsmail Acı yaptığı açıklamada, korona virüs salgınının, pandemi ilan edildikten sonra tüm alanlarda küresel değişimler yaşattığı gibi ülkemiz ve dünya ekonomisi üzerinde meydana getirdiği değişimi ve neden olduğu olumsuz sonuçları derinden hissettiklerini söyledi.

Yenisöz Gazetesi

”Siyahi ve Müslüman kimliğini hep en önde taşıdı”. Toplu taşımada yeni dönem. Sadece üyesi olduğu siyahi topluma değil, tüm dünyada kendini sevdiren Ali, verdiği mücadeleyle takdir topladı. Attığı yumruklar artık ayrımcılığa da vurulan bir darbe olarak algılanan Muhammed Ali, bu tarihten sonra çıktığı her televizyon veya radyo programında kendini eski ismi le çağıranlara adının Muhammed Ali olduğunu hatırlattı. İnancı hayatında önemli bir yere sahip olan Ali, 1972 ve 1988 yıllarında iki kez hac görevi için Mekke’ye gitti.

5 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522