Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Türk Hava Yolların’dan Tarihi Uçuş

Başlıklar

Akşam gazetesi Türk Hava Yolların’dan Tarihi Uçuş

”Sağlık turizmi ile başlıyor”. Türk Hava Yolların’dan Tarihi Uçuş. Türkiye, bugünden itibaren 31 ülkeye sağlık turizmi için kapılarını açtı. ‘Ya virüs de getirirlerse’ endişesi için AB ülkelerinde tartışılan ve İngiltere’nin hayata geçirdiği sağlık pasaportu benzeri bir sisteme geçilecek. Bu normal sezon için de uygulanacak. Sistemle, ”Türkiye’ye gelecek hasta ve refakatçilerinden son 48 saat içinde yapılmış Kovid-19 testi istenecek. Ülkesinde yaptırma imkanı olmayanlar havalimanında teste tabi tutulacak. Sonuç negatif çıksa bile 14 günlük karantina süreci uygulanacak.

Analiz gazetesi ”Ankara tekstilde de başkent olmak istiyor”. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, tekstil ve hazır giyim sektörünün, Çin’de başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle zor bir dönem geçirdiğini söyledi. Yeni normalleşme sürecinde hızlı trene merkez olan konumu nedeniyle Ankara’nın parlak bir geleceğe sahip olabileceğini ifade eden Baran, ”İstihdam deposu tekstil sektörünün gelişmesiyle Başkent’te işsizlik rakamları gelirler” dedi.

Doğru haber gazetesi

”Tehdit seviyesinde tarihi ve sorumluluk sahibi duruşlar bekliyoruz”. Türk Hava Yolların’dan Tarihi Uçuş. Arap tutumunun henüz umulan düzeyde olmadığına değinen El Mısri ”Tehdit seviyesinde, Tarihi ve sorumluluk sahibi duruşlar bekliyoruz. Öyle bir tepki olmalı ki Siyonist düşman Ateşle oynadığını ve her kırmızı çizgiyi aştığını anlamalı. Şüphesiz ki Filistin halkı ve kahraman direnişi bu projelere karşı engelleyici bir set olmaya devam edecek ve onları başarısız kılmak için her yolu deneyeceklerdir. Bunun en başında askeri tercih ve Siyonist düşmanla canlı ve yüz yüze mücadele geliyor.

Karar gazetesi ”Milletin sinir uçlarıyla oynayanların amacı belli”. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletle bağını koparmışların yardıma bile tahammül etmemesi doğal. Bu güruhun milletin sinir uçlarıyla oynayarak ne yapmaya çalıştığının farkındayız. Gençler sosyal medyada sahte hesaplar arkasına saklanan provokatöre karşı uyanık olmalı. Virüsle savaşta rehavete düşersek çok daha büyük sıkıntılarla yüzleşmemiz kaçınılmaz. Maskeye, hijyene mesafeye dikkat edeceğiz.

Türkgün gazetesi Türk Hava Yolların’dan Tarihi Uçuş

”Tarihi uçuş”.  Türk Hava Yolların’dan Tarihi Uçuş. Türk hava yolları,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele başlattığı tarihten 101 yıl sonra İstanbul’dan Samsun’a ‘TK1919’ sefer sayılı özel uçuş yaptı. Tarihi uçuş için oluşturulan sanal biletlere 9 milyonu aşkın kişi kayıt yaptırdı. Saat 12.25’te İstanbul Havalimanı’ndan hareket eden uçak, Samsun’da Tütün İskelesi ve Bandırma vapuru üstünde alçak uçuş yaptı.

Yeni asya gazetesi ”217 koli kitap”. Yeni Asya Neşriyat’ın başlattığı ”Cezaevlerine Ramazan’a Özel Hediye Kitap” kampanyası kapsamında gelen katkı ve desteklerle geçtiğimiz hafta cezaevlerine gönderilmek üzere 217 koli kitap Kader Mahkumları Derneğine teslim edilirken, cezaevi dışından gelen külliyat talepleri de her geçen artıyor ve karşılanması için gayret gösteriliyor.

”Yüzyılın en büyük krizi kapıda”. Egiad Başkanı Mustafa Aslan, virüse karşı alınan önlemlerin, kişilerin gelirlerinde son yüzyılın en büyük düşüşüne neden olacağını belirterek, ”Avrupa ve Amerika’da, çeyrek dönemde ekonomik hareketliliğin azalması ile 1929’daki Büyük Buhran’da yaşanan gelir kaybından çok daha büyük bir gelir kaybı yaşanması bekleniyor” dedi.

Yeni birlik gazetesi ”Gençlerle görüşme”. Erdoğan, ”Hukuk, demokrasi ve özgürlükleri güçlendirirken, siyasete şiddet bulaştırmaya çalışan şehir eşkiyalarına asla göz yummayacağız. Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, ebedi ve ezeli kardeşliğine kast edenler hak ettikleri cevabı hukuk içinde muhakkak alacaklardır. Bu ülkenin gençlerinin arasına kimse nifak tohumları ekemeyecektir. Gençlerimizden özellikle provaktörlere karşı uyanık olmalarını bekliyorum” dedi.

Yeni mesaj gazetesi ”Gıda milliyetçiliğe başladı”. Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, EGD’nin online etkinliğinde yaptığı değerlendirmede, ”Covid-19 salgının da etkisiyle dünyada gıda tedarikinde daha ciddi sıkıntılar yaşanabileceği vurgulanıyor. Dolayısıyla küresel düzeyde gıda milliyetçiliği olarak adlandırabilecek şekilde ülkelerin kendi stoklarını muhafaza etmelerine öncelik verdikleri görülüyor” dedi. Türkiye’nin tohumda tahıl ihtiyacının yüzde 70’ini, baklagillerin yüzde 97’sini ve sebzelerin yüzde 60’ını karşıladığını kaydeden Akcan, mısır, ayçiçeği, şekerpancarı, pamuk ve patates gibi tohumluk açığı olan ürünlerde de gün geçtikçe milli tohum çeşitlerinin arttığını kaydetti.

Yeni şafak gazetesi Türk Hava Yolların’dan Tarihi Uçuş

”Teröristleri işe aldı”.  Türk Hava Yolların’dan Tarihi Uçuş. Diyarbakır’da HDP’li esli belediye başkanı Selçuk Mızraklı terör bağlantıları bulunan 248 kişiyi tekrar işe aldı. HDP’li Kocaköy Belediyesi başkanı Rojda Nazlıer, PKK kampından gelen 5 terörist karşıladı. Nazlıer, Safitürk’ü şehir eden Murat Üçer ile polis memuru Nazım Tuncer’i şehit eden Veli Taşkıran’ı da evinde gizledi.

”Balinalar Ege’ye geldi”. Gökçeada’nın 6 mil açığında avlanan balıkçı Uğur Özdemir, balina görüntüledi. Yalancı katil balina olduğu belirtilen 8 adet balina Ege’de 25 yıl sonra, Kuzey Ege’de ise ilk kez görüntülendi. Doç. Arda M. Tonay, ”Bu hayvanlar nesli tehlike altında ve tamamen zararsız türler. Olay, Akdeniz’in biyoçeşitliliği açısından heyecan verici” dedi.

 

19 Mayıs Salı Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522