Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye bu ayıptan kurtulmalı

10 Mart Çarşamba 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Türkiye bu ayıptan kurtulmalı

Doğruhaber, HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, mevcut anayasa ile daha fazla yola devam edilemeyeceğini, Türkiye’nin darbe anayasası ile daha fazla yola devam edilemeyeceğini, Türkiye’nin darbe anayasası ile yönetilme ayıbından kurtulması gerektiğini belirtti. Darbe ürünü olan 1982 Anayasası’na defalarca yama yapıldığını ancak yamasının tutmadığını belirten Yapıcıoğlu, ”Yeni anayasa yapım tartışmaları siyasi partiler için de bir samimiyet testi olacaktır. Türkiye bu ayıptan kurtulmalı.

Besilik sığır ithaline izin

Dünya, Tarım ve Orman Bakanlığı, besilik sığır ithalatına kapıları yeniden açtı. İthalatla ilgili başvurular 8 Mart’ta başladı. Besilik Sığır İthalatı Uygulama Talimatı’na göre, ithalat üç kategoride ve üç dönemde yapılacak. 5001 baş ve üzeri ahır kapasitesine sahip olan işletmeler, kapasitelerinin yüzde 15’i kadar, 500 baş ile 5 bin baş arasında olan işletmeler ise yüzde 20’si kadar besilik sığır ithalatı yapabilecek. İthal edilen hayvanlar, mücbir sebepler dışında, ülke gümrük kapısından girdiği tarihten itibaren en az 5 ay süreyle beslemek koşuluyla: besi formunu tamamlayana kadar kesilemeyecek, başkasına satılamayacak ve devredilemeyecek.

İşten atma değil tazminat kalktı

Evrensel, Patronlar, ‘yasağa’ rağmen işten atmayı sürdürdüler. Tazminat ödemeden işten atmayı sağlayan ve ”ahlaksız davranış” anlamına gelen ‘Kod 29’u araç olarak kullandılar. Ayrıca süreç uzadıkça nakdi ücret desteği geçinmeye yetmediği için birçok çalışan, başka işe girebilmek için ‘tazminatından’ vazgeçip istifa etmek zorunda kaldı.

Vakalar arttı, aşılama azaldı

BirGün, Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı 8 Mart’ta 13 bini aşarak son 61 günün en yüksek sayısı olarak kayıtlara geçti. Buna karşın günlük aşılama sayısı ise son iki haftada 400 binden 200 binlere kadar geriledi. Türkiye haritası kızıla dönerken valilikler yeni tedbirler alıyor. Türkiye bu ayıptan kurtulmalı. Edirne merkezde caddelere girişte HES kodu zorunluluğu getirildi. Adıyaman, Balıkesir, Maraş gibi kentlerden karantina haberleri gelmeye başladı.

Kahire çıkarını değil Türkiye karşıtlığını gözetti

Karar, Zengin doğalgaz kaynaklarının keşfiyle Doğu Akdeniz’de başkentlerin hamle yarışı başladı. Türkiye de uluslararası hukuktan doğan haklarını sahip çıkmak için sürece dahil oldu. Ancak kilit aktörlerden biri olan Mısır’la ilişkilerde çıkar esaslı yaklaşım yerine iç siyasete dönük adımlar atıldı, sert söylemlerle diplomasi kapısı kapatıldı. Kahire de Yunanistan’la yaptığı deniz yetki anlaşmasında yalnızca Türkiye karşıtlığını gözetti.

En özel model

Milat, Kamu-özel işbirliği projelerinde yatırım maliyetinin devletin bütçesinden değil, özel sektör finansmanıyla sağlandığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ”Türkiye, geride kaldığı altyapı yarışında bu modelle hızlı bir şekilde koşmaya başladı” dedi.

Papa hatırası

Milli, Katoliklerin ruhani lideri, Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un Irak’ı ziyaret etmesinin arka planı geçtiğimiz gün ortaya çıktı. Siyonistlerin bölgedeki maşası Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile bir araya gelen Papa’nın ziyaretinin ardından skandal hatıra pulları basıldı. IBKY tarafından basılan pullarda Türk toprakları sözde Kürdistan haritası içinde yer aldı. Bu küstahlıkla alakalı Ankara’dan henüz bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522