Dolar 28,9846
Euro 31,2142
Altın 1.864,65
BİST 7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Paz 13°C
Pts 12°C
Sal 13°C
Çar 17°C

Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4.5 büyüdü

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4.5 büyüdü

”Geleneksel evleriyle dikkat çekiyor”. Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4.5 büyüdü. Osmanlı döneminde kalman han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanı sıra 18,19 ve 20 yüzyılda inşa edilmiş, genellikle 3 katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçları uygun tasarlanarak estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel evleriyle dikkati çeken Safranbolu, doğa turizmiyle de adından söz ettiriyor.

Anadolu gazetesi ”Kıdemli vatandaş yine evde”. İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ”18 Yaş Altı ve 65 Yaş Üzeri Kişilerin Sokağa Çıkma Kısıtlaması” konulu genelge gönderdi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan işletme sahibi tüccar sanayici serbest meslek sahipleri ile çalışanlar sokağa çıkma kısıtlamasından alacakları belge ile muaf olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi çocuk ve gençler bakıcı, aile büyükleri, kreş/gündüz bakımevlerine gidebilecek.

Doku sütun gazetesi ”Çıkan yangın söndürüldü”. Başakşehir, Kayaşehir’de bulunan kot yıkama atölyesinin kazan dairesinde saat 10.45 sıralarında patlama oldu. Kazan dairesinde meydana gelen şiddetli patlamanın etkisiyle atölyesi içindeki bazı yapılarda göçük oluştu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri enkaza altında kalanları kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle patlama anında çıkan yangın da söndürüldü.

Damga gazetesi ”Vatandaş erzak kolisi talep etti”. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, 2020 yılı Nisan ayında, İBB Beyaz Masa’ya yapılan başvuruları değerlendirdi. Taleplerde sosyal desteklerle ilgili konular hem kadınlarda hem de erkeklerde ilk sırada gelirken bilgi istemi konusunda ise sosyal yardımlar, İstanbulkart Gıda ve anlık otobüs bilgisi öne çıktı. Erkeklerde denetim, güzergah ihlali ve salgın tedbirleri başlıca şikayet konularını oluştururken kadınlarda sosyal yardım, denetim ve İstanbulkart Gıda şikayetleri yoğunluk gösterdi.

Günboyu gazetesi Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4.5 büyüdü

”Normal mesai başlıyor”. Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4.5 büyüdü. Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı da 1 Haziran’da açılıyor. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli de 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak. 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek.

İstanbul gazetesi ”2 ayda tamamlandı”. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Dünyada pek çok ülkede sağlık sisteminin çöktüğü dönemde Türkiye yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir. Bu hastanemizi 2 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Uluslararası herhangi bir hasta gelmek istediğinde pist var, buradan yürüme mesafesinde hastaneye gelecek.

İttifak gazetesi ”Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4,5 büyüdü”. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve mart ayından itibaren Türkiye’de de görülen koronavirüs salgınına rağmen Türkiye ekonomisi ocak, şubat ve mart aylarını içine alan yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5’lik büyüme gösterdi. Bu dönemde 12 ülke Avrupa ülkesinin ekonomisi daralırken, en fazla küçülme yüzde 5,4’le Fransa ve yüzde 4,8’le İtalya oldu. Bu sonuçlar, Türkiye’nin oransal olarak Avrupa ülkelerine büyümede fark attığını ortaya koydu.

Vatan gazetesi ”Ciddi zarar verebilir”. Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4.5 büyüdü. Erzincan, Ağrı, Erzurum, Van, Trabzon, Artvin’den görülen ve nereye düştüğü hala bulunamayan göktaşı bölgede yaşayan vatandaşları endişelendirdi. Prof. Dr. Orhan Gölbaşı, ”50 bin yıl önce ABD Arizona’ya düşen, 1,2 kilometre genişlikte ve 170 metre derinlikte bir çukur açan meteor, sadece 50 metre çapındaydı. Ancak açığa çıkardığı enerji, 1945’te Hiroşima’ya atılan atom bombasından yüzlerce kat hada fazlaydı. 65 milyon yıl önce Büyük Okyanus’a düşen meteor ise dinazor neslinin yol olmasına yol açmıştı” dedi.

Son-An gazetesi Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4.5 büyüdü

”İngiltere’de 6 kişiye kadar buluşmaya izin verilecek”. Başbakan Boris Johnson, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, İngiltere’nin 5 şartı karşıladığı için gevşeme adımlarını ilerletme kararı aldığını söyledi. Sosyal mesafe kurallarına uyulması şartıyla 1 Haziran’dan itibaren dışarıda 6 kişiye kadar görüşmeye izin verileceğini belirten Johnson, ”Bu değişiklikler, arkadaşlar ve ailelerin sevdikleriyle buluşmaya başlayabileceği anlamına geliyor” dedi.

Son saat gazetesi ”1 Haziran’da başlıyor”. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında video konferans yöntemiyle toplantı. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamada bulundu. Erdoğan, ”Ülkemizde yaşadığımız sınamaların bir kısmı kendi iç dinamiklerimizle ilgili olmakla birlikte bazıları da küresel düzeyde yaşanan gelişmelerin yansımasıdır.

Tünaydın gazetesi ”Futbolun salondaki kardeşi”. Futbolun salondaki kardeşi diye nitelendirebileceğimiz futsal, Türkiye’de hızlı bir gelişme kaydediyor. İşin başında direkt Milli Takım oluşturulmasıyla başlayan süreç, kulüp takımlarının kurulmasıyla ivme kazandı. Seri paslaşmanın ve kolektif futbolun öne çıktığı bir dinamik futbol türü olan Salon Futbolu ülkemizde ve dünyada Futsal adıyla oynanıyor. Normal futbol topundan daha ufak ve yumuşak bir topla oynanması sebebiyle, bireysel top kontrolü ve estetik hareketler daha ön plana çıkıyor.

Yeni çağrı gazetesi ”Salgın hastanesi açıldı”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 günde yapımı tamamlanan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Tören öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan hastane içerisinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Tören alanında asosyal mesafe kuralına uygun olarak sandalyelerin aralıklara dizildiği, görüldü.

Yenidevir gazetesi ”74 gün sonra saf tuttuk”. Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4.5 büyüdü. Türkiye genelinde Covid-19 sebebiyle ibadete kapatılan camilerde dün yeniden Cuma namazı kılındı. 74 gündür cumaya hasret milyonlar 81 ilde belirlenen cami ve alanlara halk akın etti. Tüm cami ve alanlar günler öncesinde dezenfekte edilerek namaza hazır hale getirildi. Cuma namazını yeniden cemaatle kılmanın büyük sevinç ve heyecanını yaşayan Müslümanlar, alınan tedbirler kapsamında maske ve seccadeleriyle Cuma namazı için belirlenen yere geldiler. Ekiplerin yönlendirmesiyle alana giren Müslümanlar sosyal mesafe kuralına uyarak saf tuttu. Okunan hutbede, tekrar bir araya gelerek namaz kılmayı kendilerine nasip eden Allah’a hamd edildi. Türkiye geneli ”Hamdolsun Rabbimize” başlıklı hutbe irad edildi.

 

30 Mayıs Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

skype show
cam show
whatsapp show
görüntülü sohbet siteleri
canlı sohbet siteleri
görüntülü chat
+18 sohbet siteleri