Dolar 32,5615
Euro 34,9979
Altın 2.435,97
BİST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Üzüm üzüme baka baka kararır

7 Mart Pazar 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Üzüm üzüme baka baka kararır

Korkusuz, Kademeli normalleşmeye geçilmesiyle İstanbul uzun süreden sonra ilk yasaksız cumartesi gününü yaşadı. Ancak bu durum çok da hayırlı olmadı. Yöneticilerin katıldığı kalabalık cenazeleri, hınca hınç dolu AKP kongrelerini gören halkın, gözünü kararttığı ortaya çıktı. İstiklal Caddesi dün mahşer yeri gibiydi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren kendilerini dışarı atan İstanbulluların akın ettiği yerlerin başında İstiklal geldi. Cadde, iğne atılsa yere düşmeyecek haldeydi. Üzüm üzüme baka baka kararır. Üstelik çok sayıda insan maske bile takmamıştı.

Bu tabloyla normal zor

Akşam, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tabloya göre İstanbul, 100 binde vaka sayısı 111.57 ile .ok yüksek riskli il oldu. Ankara ve İzmir’de rakamlar arttı. En yüksek vakanın görüldüğü 5 il Samsun, Sinop, Giresun, Ordu ve Tokat. Düşük riskli il sayısı da son tabloda 14’ten 10’a indi. Sağlık Bakanı Koca vatandaşları uyararak, ”Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli” dedi.

Faizler yüzde 16’yı aştı

Analiz, Devletlerin dış borçlanmasını yakından ilgilendiren 21 trilyon dolarlık hacme sahip ABD tahvil piyasası faizinin yüzde 2’lere çıkacağı öngörüleriyle gelişen ülke piyasalarından fon çıkışı hızlandı. Birçok ülke borsası 2021 kazançlarını silmek zorunda kaldı. ABD doları diğer ülke para birimleri ve emtia fiyatları karşısında değer kazanırken altının onsu kritik 1700 dolar sınırına indi. Gümüş fiyatları 29 dolar zirvesinden 25 dolara geriledi. Piyasa beklentisi dışında mesajlar veren Powell’ın açıklamalarından Türk Lirası varlıkları da olumsuz etkilendi.

STK’larla zemin buluyorlar

Aydınlık, Bölge kaynakları, İdlib’in teröristlerden temizlenmesini ABD’nin istemediğini ve sözde insani yardım kuruluşları aracılığıyla burada yapacağı kışkırtmalara zemin hazırladığını söyledi. Üzüm üzüme baka baka kararır/ Suriye’ye giden yardımların lojistiğinin Birleşmiş Milletler’e güvenlik danışmanlığı veren ABD’li şirketler üzerinden şekillendiğine dikkat çeken kaynaklar, örgütlerin finansmanının da örtülü bir şekilde ABD’den sağlandığını ifade etti.

Din, 4 alana bedel

Cumhuriyet, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tepki çeken 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin zamana yayılan takvim ve kontenjanlar sınıf öğretmenliğine yapılacak. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği kontenjanı ise 1805 oldu. Temel bilimler fizik, kimya, matematik ve biyoloji alanlarına ayrılan toplam kontenjanın 1834 olması dikkat çekti. Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, ”Alınacak Fazladan din öğretmeni ne yapılacak? Çocuklarımızın ihtiyacı fen bilimleri dersleri” dedi.

Bekle bizi ey Kudüs

Diriliş Postası, Allah’ın vaadi hak ve mutlaktır. Sen ki, mü’minlerin kalbisin ey Mescidi-i Aksa!.. Her biri Kudüs’ün o ihtişamlı 7 ayrı kapısından girecek olan İslam Orduları, damarlardan kalbe akan kan gibi sokaklarından akarak avlunda buluşup, secdeye kapanacaklar. Yeryüzünün doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine coğrafyası ne olursa olsun her bir mü’minin yüreğinde sabır sabır büyüyen, yumruk yumruk sertleşen, şehit şehit kenetlenen vadedilmiş bir zafersin sen ey Kudüs…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522