Dolar 32,5576
Euro 34,8984
Altın 2.434,51
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Vatandaş iktidarın destekleri için ne diyor

26 Mayıs Çarşamba 2021 Gazete Özetlerig

Başlıklar

Vatandaş iktidarın destekleri için ne diyor

Korkusuz, Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren vatandaş sahipsiz bırakılmaktan şikayetçi. Adana’da CHP’li Müzeyyen Şevkin’e dert yanan bir nalbur, ”Aldığımız desteği faiziyle geri ödemekte zorlanıyoruz. Destek dediğin faizsiz olmalı. Mutfakta tenceremiz kaynamıyor” dedi. Acıdere’de bakkal dükkanı işleten bir kadın ise iki adet borç defterini göstererek, ”Herkes borç içinde yüzüyor. Halkın alım gücü azaldı. Parası olmadığı için 2-3 liralık alışveriş için dahi kredi kartı kullanan insanlarımız var. Vatandaş iktidarın destekleri için ne diyor.

Nuh’un Gemisi’ne 2 milyon gen girdi

Akşam, Tarım Bakanı Pakdemirli, Türkiye’de 4 bini endemik toplam 12 bin bitki türü bulunduğunu belirtti, biyolojik çeşitlilik projesini anlattı: ”12 bin 141’i bitki, 1263’ü hayvan olmak üzere toplam 13 bin 404 türün tespiti yapıldı. Nuh’un Gemisi Veritabanı’na 1.9 milyondan fazla veri girildi.

Türkiye dünya ile yarışacak

Analiz, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, ”Çok değil, 5-10 sene içinde dünya ile yarışacak, lider olacak nice girişimler çıkacak ülkemizden. Birileri istemese de… Öğrenilmiş çaresizlik bitecek. Bu kervan yürüyecek” ifadelerini kullandı. Bayraktar, Twitter hesabında, kendisine yönelik ”Zor olan neydi?” sorularına ilişkin yaptığı açıklamada, ”Her dönüm noktasında akla hayale gelmeyecek entrikalar, heyezanlar, hor görmeler ve iftiralarla boğuşmaktı” dedi.

Sektörel güven inşaat hariç geriledi

Analiz, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan sektörel güven endeksi verileri, hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde düşerken inşaat sektöründe yükseldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi mayıs ayında nisan ayına göre hizmet sektöründe yüzde 1,1 ve perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 3 arttı. Vatandaş iktidarın destekleri için ne diyor.

Davutoğlu, HDP ile Anayasa yapabiliriz dedi

Aydınlık, Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Başkanı ve Başkan olduğu dönemde, 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında ”Biz HDP ile Anayasa yapabiliriz” dedi. Bir toplantıda Davutoğlu’nun dengesi kayboldu, ”Hepinizin odalarında neler konuştuğunu biliyorum” diye konuştu. Seçimden sonra büyük mücadele başladı. Amaç Erdoğan’ı etkisizleştirmek, onu külliyede enterne edip, hareketsiz halde bırakmak, ABD’nin Avrupa üzerinden uyguladığı politikayı Türkiye’de hakim kılmaktı.

Türk ikizlerin Covid vurgunu

Cumhuriyet, ABD’nin San Franciso kentinde, ikiz kardeşler Sezer Özkan ve Eser Özkay, Covid-19 yardım fonlarından yalan beyan ve sahtecilikte 2 milyon doların üzerinde para aldıkları gerekçesiyle yargılanıyor. Mahkemede suçlamaları kabul eden iki kardeş, 30 yıl hapis ve bir milyon dolar para cezası ile karşı karşıya.

Kendileri kaybediyor

Diriliş Postası, Batı’nın ‘özgürlüklerin ortadan kalktığı bir yerde refahın da uzun süre varlığını sürdüremeyeceği gerçeğine’ sırtını döndüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan Batılı ülkelerin bu tavrıyla aslında İslam’a değil kendi geleceklerine düşmanlık ettiğini söyledi. İslamofobi Sempozyumu’na katılan Erdoğan şöyle konuştu: ”Daha düne kadar ‘marjinal’ kabul edilen kimi ırkçı akımların artık siyasetin merkezine yerleşmeleri, Batı’nın içine düştüğü bataklıktan kurtulmak yerine derine gömülmeyi tercih ettiğinin işaretidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522