Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Vatandaşa borç değil destek verin

Başlıklar

Vatandaşa borç değil destek verin

SözcüVatandaşa borç değil destek verin. Türkiye’nin de üyesi olduğu Ekonomik İşbirliği ve kalkınma Örgütü (OECD), halka kredi yerine yardım verilmeli diye rapor düzenledi. Hükümet pandemide yoksullaşan halka yardım yaptığını iddia ederken OECD tersini gösteren rapor hazırladı. Raporda, ”Pandemiden kaynaklanan gelir kayıpları krediyle sürdürülemez. Devlet, kredi yerine doğrudan mali destek vermeli. Gerekli mali kaynak bulunmaktadır” denildi.

Türkiye’nin zayıflığından yararlanacak

Cumhuriyet40 yıllık diplomasi tecrübem bana şunu söylüyor. Görüşeceğiniz insanın birçok eksikliği varsa ondan tepe tepe yararlanırsınız. İçinde bulunduğu bu durum nedeniyle Türkiye’nin bu zayıflığından ABD’nin yararlanmaması mümkün değildir, pek tabi isteyecektir. Bu iktidarın çökme arifesinde olduğunu da hesaba katarak ”Kendiliğinden çöksün, biz bir şey yapmayalım” diye de düşünebilirler.

Kadın ve çocuklar tedavi görüyordu

Sabah, Çok vahşi bir saldırıydı. Füze ve top atışlarında hayatını  kaybedenlerin sayısı 18’e yükseldi. 30 da yaralı vardı. Çok sayıda personellerimiz şehit oldu. Hastanemizde sadece kadın ve çocuklar tedavi görüyordu. Bu masumları hedef aldılar. Yaralıları kurtarmak için ameliyatlar sürüyor.

ABD ile yeni dönem mesajı 

Türkiye, Cumhurbaşkanı, Brüksel’deki NATO zirvesi öncesi net mesajlar verdi. ”Biden ile görüşme:  İkili ilişkileri masaya yatırmamız gerekiyor. Dedikodular oldu bunları geride bırakıp neler yapabiliriz konuşmalıyız. ”F-35 krizi: Türkiye ahdini yerine getirdiği halde sözleşmeye uymayan ABD var . ”Merkez Bankası: Ticarette tırmanışa geçtik. Türkiye’nin sıçraması oldu. Döviz rezervinde geldiğimiz seviye 100 milyar dolara ulaştı.

Futbol hayatı tehlikede

Yeni Şafak, Finlandiya maçında kalp krizi geçirerek yere yığılan Danimarkalı futbolcu Eriksen’in futbol hayatı riske girdi. Doktorlara göre kalp anomalisine sahip oyuncunun futboldan uzak durması gerek. Danimarka Futbol Federasyonu, Eriksen için ”Durumu  stabil ileri tetkikler için hastanede kalmaya devam edecek” bilgisini verdi.

750 milyon suskunluğu

Karar, Suç örgütü lideri Sedat Peker’in ortaya attığı Demirören, Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemedi iddiası gündem haline geldi. Ancak kamuoyunun bir haftadır açıklama beklediği konuda adım atılmadı. Ne hükümet kanadından  ne de konunun tarafından değerlendirme yapıldı. Dikkat çeken sessizlik ”83 milyonu ilgilendiren böylesine hassas bir konunun açıklığa kavuşturulması için daha ne bekleniyor” çağrılarına yok açtı.

Berlin PKK’nın provokatörlerine geçit vermedi

Akşam, Düsseldorf’tan Irak’ın kuzeyindeki PKK’lılara ‘canlı kalkan’ olmak için yola çıkan grubun uçuşuna izin verilmedi. Alman Die Welt gazetesi, grubun ”NATO müttefiki Türkiye ile ilişkilerin zarar görmemesi için engellendiği” yazıldı.

Konuşsana Tabipler Birliği

Akit, Terör örğütü PKK’ya yönelik yürütülen sınır ötesi operasyonlara karşı çıkarak teröristlerin sözcülüğüne soyunan Türk Tabipler Birliği’nin Afrin’deki terör saldırılarına sessiz kalması dikkat çekti. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ”TTB hiçbir zaman altında yaşadığı bu bayrağın yanında bulunmamıştır” diye tepki gösterdi. Yerle bir edildiler. Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522