Dolar 32,5576
Euro 34,8984
Altın 2.434,51
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Vatandaşa maske cezası AKP’ye kongre sefası

25 Mart Perşembe 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Vatandaşa maske cezası AKP’ye kongre sefası

Korkusuz, AKP’nin 7’nci Olağan Kongresi de tepki çeken il kongrelerini aratmadı. Vaka sayısının 26 bini bulduğu günün ertesi, partililer 81 ilden önceki gece otobüslerle yola çıktı. Pandemi ihlalleri daha yolda başladı. ‘Vur patlasın, çal oynasın’ yolculukta maskeler süs oldu. Dip dibe göbek atıldı. AKP’lilerin sosyal medyaya düşen yolculuk görüntüleri tepki çekerken, kongrenin gerçekleştiği Ankara Kapalı Spor Salonu’nda da benzer görüntüler oluştu. Vatandaşa maske cezası AKP’ye kongre sefası.

Yüzüne söyledim S-400 aldık, bitti

Akşam, ”S-400’leri aldığımızı ve bu işin bittiği söyledik” diyen Çavuşoğlu, ”Sonraki süreçte ihtiyaçlarımızı müttefiklerimizden karşılamak için olumlu tutum içinde olduğumuzu da belirttik” diye konuştu. Blinken ile Türkiye ya da ABD’de geniş kapsamlı bir toplantı konusunda mutabık kaldıklarını dile getiren Çavuşoğlu, Afganistan Konferansı’nın da nisanda Türkiye’de yapılabileceğini kaydetti.

Vatandaşa çağrı yaptı

Analiz, Bir süre önce açıkladığımız ekonomideki reform programımızın politikalarımı ve takvimini ilan ettik’ diyen Erdoğan, ”Şimdi artık vakit, daha çok çalışma, üretme, gaza basma, hedeflerimize yürüme vaktidir” diye konuştu. Vatandaşlara çağrı yapan Erdoğan, ”Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum” dedi.

En az dört aylık su var

Anayurt, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Ankara’daki barajlarda şu anda su sıkıntısı bulunmadığını ve barajların doluluk oranının yüzde 10,5 mertebesinde olduğu bildirdi. Ankara’da barajlarda şehrin 4 aylık ihtiyacını karşılayacak su bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, ”Mayıs ayıyla birlikte kar erimelerinin başlaması, barajlarımıza su girişlerinin hızlanması öngörülürken dolulukta alakalı bir sıkıntı beklenmemektedir” ifadelerine yer verildi. Vatandaşa maske cezası AKP’ye kongre sefası.

Önceliklerimiz güvenlik ve üretim

Aydınlık, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara’da yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik konusunun öncelikli olduğunu, terörle mücadelenin süreceğini belirtti ve Diyarbakır Anneleri’ni ziyarete gideceğini söyledi. Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu vurgulayan Erdoğan, ”Şimdi daha çok üretme vaktidir” dedi. İstanbul Sözleşmesi’nden kültürümüze aykırı olduğu için çıkıldığını vurgulayan Erdoğan, yeni anayasa çağrısını yineledi.

İştirakler yandaşa emanet

Cumhuriyet, Eski Bakan Faruk Özlü’nün başkanı olduğu AKP’li Düzce Belediyesi’ne bağlı iştirak şirketlerin genel kurulunda yönetici koltuklarının liyakat sahibi yerine AKP’li isimlere teslim edilmesi dikkat çekti. Yolsuzluk yapan yöneticiyi, ”Siyasi komploya kurban gitti” diye koruyan Özlü, makam şoförünün Ulaşım AŞ’de görevlendirilmesini de ”Neresi yanlış? adamın mesleği bu” sözleriyle savundu.

2071 vurgusu

Diriliş Postası, Erdoğan’ın açıkladığı manifestoda kararlılık cümleleri dikkat çekti. Erdoğan, ”Elindekilere sahip çıkmakla yetinmeyen, yeni küresel düzende hak ettiği yeri alma kararlılığı 2023 hedefleriyle, 2053 vizyonuyla, 2071 idealiyle gösteren bir Türkiye var. Her gün karşımıza yeni dayatmalarla çıkmaları, bizi yolumuzdan döndüremedi, ahdediyorum yine döndüremeyecektir.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522