Dolar 32,5359
Euro 34,8817
Altın 2.429,89
BİST 9.767,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Vergi borcu ödeyene kısıtlama yok

30 Nisan Cuma 2021 Gazete Özetleri

 

Başlıklar

Vergi borcu ödeyene kısıtlama yok

Analiz, Kurumlar Vergisi borcu ödemelerini yapmak üzere bankalara gidecek olanların belgelerini göstermeleri ve şirket ile ödeme yapılacak banka güzergahında kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Şehirlerarası seyahat izne tabi tutulurken, Kargo, lojistik, nakliye gibi faaliyetlerde bulunan, şoför, muavin, hostes gibi görevlilerin, yük ve yolcu taşımacılığı yapılan araçlarla şehirler arası seyahatleri için izin belgesi almaları şart olmayacak. Vergi borcu ödeyene kısıtlama yok.

Fırsatçılar zam yaptı

Korkusuz, Üç haftalık tam kapanma öncesi, vatandaş gıda ihtiyaçlarını temin etmek için çarşı ve pazara koştu. Talep fazla olunca bunu bahane bilen bazı satıcılar, fırsatı kaçırmadı ve gıda ve gıda ürünlerinin fiyatına dikkat çekici ayar yaptı. Halkın üç kuruşuna göz koyan bazı pazarcılar, meyve ve sebzeyi yüksek fiyatla tezgahına koydu. Etiketler en az 3-5 lira arttı. Pazar alışverişi yapan vatandaşlar, ”Fiyatlar almış başını gidiyor” diyerek bu duruma tepki gösterdi.

Hesapları 1 ay önce boşaltmışlar

Akşam, 16 milyon liralık hesabına ulaşamayan bir yatırımcı, 8 Mart’ta avukatıyla şirketin Muğla’daki merkezine giderek CEO İlker Baş ile görüşmek istedi, ancak tehdit edilince şirkete giremedi. Diyarbakır’da 300’den fazla kişi, toplam 300 milyon lira dolandırıldıkları iddiasıyla şikayette bulundu. Baş’ın gözaltına alınmadan hemen önce 51 bin ZRP transferi yaptığı anlaşıldı.

Hesap verecek değil soracak durumdayız

Anayurt, AVİM Başkanı Emekli Büyükelçi Alev Kılıç, Türkiye’nin Ermeni meselesindeki tutumunda hukuki ve tarihi olarak son derece haklı olduğunu, uluslararası kamuoyunda çekineceği ve korkması gerektiren bir durum olmadığını ifade etti. Kılıç, ”Türkiye’nin bu meselede savunmada kalmasına da gerek yoktur. Tam tersine Türkiye’nin bundan sonra hesap verecek değil, hesap soracak durumda olmasını işlersek, 1915 olayları konusunda daha da rahat ederiz” dedi. Vergi borcu ödeyene kısıtlama yok.

Yerleşik içtihat oluştu

Aydınlık, Perinçek, çeşitli ülkelerin parlamentoları ve devlet kurumlarının sözde Ermeni soykırımını tanıma kararları aldığı ve ders kitaplarında okutulduğunu hatırlattı. Bunların tarihi gerekçelerle bağdaşmadığını belirten Perinçek, ”Bunlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yerleşik içtihat haline gelmiş kararlarına, AİHM Kararları üzerine hukuk doktrininde oluşan görüş birliğine ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’nin ilan ettiği görüşe esastan aykırı” dedi.

Mücadele bayrağı bizim elimizde

Cumhuriyet, 1 Mayıs etkinlikleri, kapanma nedeniyle dün yapıldı. 1977’de katledilenler için Kazancı Yokuşu’nda yapılan anmada konuşan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, ”Onların mücadele bayrakları bizde” dedi. İzmir’de pankart açmak isteyen gruptan beş kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Ankara’da yapılan basın açıklamasının ardından dağılan gruba polis biber gazıyla müdahale etti, yaralananlar oldu.

5 milyar TL pandemi desteği

Diriliş Postası, Peş peşe müjdeler veren Erdoğan, ”Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacaklar.” dedi. Erdoğan, memur maaşlarının 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırılacağını ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 1100 liraya çıkartılan nakdi yeniden başlattıklarını duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522