Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Virüs geziye çıktı

Başlıklar

Gazete Özetleri Virüs geziye çıktı

Korkusuz gazetesi ”Virüs geziye çıktı”. Bayramı tatil beldelerinde ya da memleketlerinde geçirmek isteyen İstanbullular, trafikte büyük yoğunluğa yol açtı. Tatilciler gittikleri yerlere virüs taşımasından endişe ediliyor. Türkiye’de testle belirlenen vaka sayısı 230 bine yaklaştı. İstanbul vakalarda yüzde 65’le birinci sırada. Hayalet taşıyıcıların sayısı ise yüz binlerde ifade ediliyor. Uzmanlar virüsün daha fazla yayılmaması için günlerdir ‘Bayramı evde geçirin’ uyarıları yapıyor. Ancak bu uyarılar virüste başı çeken İstanbullular’a etki etmedi. Binlerce vatandaş, bayram tatili için arife gününden yollara düştü. Seyahatler öyle yoğundu ki otoyollarda trafik kitlendi. Bu hareketliliğin virüs patlamasına yol açmasından korkuluyor.

Akşam gazetesi ”Biz de bayram yapalım”. Akşam Gazetesi Manşeti. Salgınla mücadelede gece gündüz çalışan hekimler ve hemşireler, vatandaşlardan bayramda tek bir şey istedi. Virüse karşı tedbirli olun ki biz de bayram yapabilelim. Sağlıkçılar koronavirüs vakaları sıfıra düştüğü gün bayram edecek, önlemleri artıralım. Vatandaş pandemiye değil, tedbirlere alışmalı. Sokaklardaki rehaveti anlayamıyoruz. Hastanelerde mücadele devam ediyor. Siz tedbirli olun ki biz de sevdiklerimize kavuşalım. 250 saat mesai yaptığımız günlerden geliyoruz… Bitirin virüsü bayram yapalım.

Analiz gazetesi ”Vatandaşa 26,5 milyarlık kaynak”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayramın Türk milleti ve tüm islam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz etti. Bu sene Kurban Bayramı’nın, koronavirüs salgınından dolayı hac farizasının sınırlı bir şekilde yapılacak olması nedeniyle mahzun bir şekilde yaşayacağını belirten Erdoğan, Türkiye olarak salgın dönemini dünyanın taktirini kazanan bir başarıyla yönettik dedi.

Cumhuriyet gazetesi

”İhalelerin efendisi”. Virüs geziye çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi’nin, 2018’de yaptığı birçok ihaleye yasaya aykırı biçimde ”pazarlık usulüyle” çıktığı belirlendi. Bu ihalelerin yaklaşık bedelinin ise toplam 222 milyon TL’den fazla olduğu ortaya çıktı.  AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Kömürcü’nün şirketlerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ihale aldığı ortaya çıktı. Bakanlığın, ”Çevrem Sensin” ve ”Sıfır Atık” eğitimleri için birçok ilde düzenlediği ve kömürcünün şirketlerinin aldığı ihalelerin toplam tutarı 4.8 milyon lirayı buluyor.

Diriliş Postası ”81 ilde sıkı bayram mesaisi”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferansla 81 il sağlık müdürüne, Kurban Bayramı boyunca, Kovid-19 hastalarının teşhis ve tedavisi başta olmak üzere tüm sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ve salgın yönetiminde gevşeme yaşanmaması konularında uyarılarda bulundu. Kalabalık oluşmaması gerektiğini ne dikkati çeken Bakan Koca, İl Hıfzısıhha Kurullarının bölgedeki duruma göre kendi tedbirlerini belirleyip uyguladığını hatırlattı ve bayram boyunca bu tedbirlere sıkı şekilde riayet edilmesi gerektiğini vurguladı.

Evrensel gazetesi ”Savaştan kaçtık burada vurulduk ağrımıza gidiyor”. Evrensel Gazetesi Manşet. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ‘Yabancı Öğrenciler Sınavı’na hazırlanan 5 Suriyeli genç, kurs çıkışında ırkçı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu hafıza kaybına uğrayan Enes Hassani’nin (17) abisi Ahmet Hassani gazetemize konuştu: ”Enes’in hayali mühendis olmak. Bir çocuğa bu kadar vurulur mu? Savaştan kaçıp geldik, burada da vurulduk. Aileler korkudan çocuklarını sokağa çıkarmıyor. Adalet istiyoruz.   Saldırıyı gazetemize değerlendiren Eğitim Sen Kırıkhan ilçe Temsilcisi Uğur Muş, ”Olayı duyunca şaşırmadım çünkü burada sık oluyor. Babası işini kaybeden çocuklar suçu Suriyelilere atıyor. Çünkü milletçi, ırkı politikalardan etkileniyorlar. Her şeyden önce eğitimlerin ırkçılık illetinden kurtulması, mülteci çocukların haklarını anlatması lazım. Mülteciler savaşın sorumlusu değil mağdurları” dedi.

BirGün gazetesi Virüs geziye çıktı

”Keyfi gözaltına pişkin savunma”. Virüs geziye çıktı. Ailesiyle gittiği restoranda arama yapan polisin kendisinden kimlik istemesi üzerine gerekçe soran Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’in gözaltına alınmasına tepki büyük. ”Biz devletiz” denilerek karakola götürülen Dönmez, polisler hakkında suç duyurusunda bulunda. Dönmez, ailesine fiziki müdahalede bulunduğunu ileri sürdü, sorumluların ve Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasını talep etti. Dönmez, yaşananlara dair videoyu gönderdiği Emniyet Müdürü’nün kendisine ‘Neden ortamı geriyorsunuz?” dediğini aktardı. Hatay Barosu’ndan Ezer, yurttaşların kimlik sormasının en doğal hakkı olduğunu söylerken destek için Hatay’a giden Antalya Baro Başkanı Balkan, Dönmez’in haklarını bilen herkesin göstereceği tavrı sergilediğini ifade etti. Adana Barosu Başkanı Küçük ise ”Böyle bir yetkileri yok” dedi.

Hürriyet gazetesi ”Ayasofya’nın Gizemi”. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nin çalışması Ayasofya’nın altındaki gizemi ortaya çıkarıyor. Yaklaşık 900 metrelik tünellerin 3 boyutlu haritası çıkarıldı. Ayasofya’nın röntgenini çeken bilim insanları, daha önce hiç girilmeyen yerlere girmeyi başardı. Çalışmayı yürüten ekipte yer alan öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Fırat Diker, ”İşin sihirini bozmak istemiyorum. Sempozyumda paylaşacağız. Bugüne kadar burası nasıl fark edilmemiş diyebileceğimiz çok büyük mekanlar var” dedi.

Karar gazetesi ”Sen devlet değilsin memur bey”. Karar Gazetesi Manşet. Hatay’da bu olayı konuşuyor. Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, ailesiyle yemek yediği sırada kimlik isteyen polislere ‘Dayanağınız nedir?’ sorusunu yöneltti. Tartışma sırasında polis amiri ‘Devlet biziz’ ifadesini kullandı. Zorla gözaltına alınan Dönmez geceyi karakolda geçirdi. Olaya hukukçulardan, siyasetten tepki yağdı. Emniyet Gelen Müdürlüğü ise uygulamayı savunan bir açıklama yayımladı. Bazı gruplar da sosyal medyada ”polisimizin yanındayız’ diye etiket açtı.

Milat gazetesi Virüs geziye çıktı

”Zafere kadar”. Virüs geziye çıktı. Başkan Erdoğan, ”Irak ve Suriye’den Libya’ya uzanan geniş bir alanda süren egemenlik mücadelemizi, Ayasofya örneğinde olduğu gibi zaferle neticelendirmekte kararlıyız” dedi. Salgınla mücadelede ”TAMAM” diye ifade ettikleri ”temizlik, maske ve mesafe” ilkelerine azami dikkat edilmesi isteyen Erdoğan, ”Salgınla, milletimizin her bir ferdine destek olmaya özel önem verdik” dedi.

Milliyet gazetesi ”Sosyal medya ab’de nasıl”. AB, sorunlu içerik olarak tarif ettiği içeriklerin kaldırılması ve kullanıcıların hesaplarının dondurulmasını ve iptal edilmesini isteyebiliyor. Bu platformların sorumlulukları arasında başta ırkçılık olmak üzere nefret suçu ve şiddeti teşvik eden, yalan haber yayan, insanları kışkırtan, din, dil, ırk, cinsel tercih ayrımcılığı yayan içerikleri kaldırmak bulunuyor. AB ülkeleri sosyal medyada Avrupa Komisyonu yönetmeliğini alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522