Dolar 32,5853
Euro 34,8176
Altın 2.412,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

WhatsApp mayısa kadar geri adım attı

17 Ocak 2021 Pazar Gazete Özetleri

Başlıklar

WhatsApp mayısa kadar geri adım attı

Analiz, Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, son güncellemeyle ilgili kafa karışıklığı olduğunu belirterek, yeni hizmet şartlarını içeren güncelleme için verilen süreyi 15 Mayıs’a kadar ertelediğini duyurdu. WhatsApp mayısa kadar geri adım attı. WhatsApp tarafından yapılan açıklamada, kişisel görüşmelerin her zaman uçtan uca şifreleme ile korunduğu vurgulanarak, ne WhatsApp ne de Facebook’un özel mesajları göremediği kaydedildi, söz konusun güncellemeyle bunun değişmeyeceğine işaret edildi.

İşçi, memur, emekli haykırdı: Zam istiyoruz

Korkusuz, İktidarın kamu çalışanı ve emeklilere yaptığı 2021 zamları düşük kaldı. Enflasyon altında ezilen milyonlar hüsrana uğradı. Kamu çalışanlarına yapılan yüzde 3+3’lük zam, iktidara yakın sendikaları bile memnun etmedi. Meydanlarda pankartları açıldı, protesto gösterileri düzenlendi.

Takoz muhalefetle de mücadele ettik

Akşam, ”Envaiçeşit saldırıya uğradık, 80 senedir Türkiye’nin başına musallat olan takoz muhalefetle de mücadele ettik. Vatan yansa ateşinde ısınacak kadar gözü kararmış bu güruha rağmen Türkiye’ye, en başarılı 18 yılını yaşattık.

Aşı moral oldu

Aydınlık, Seferberlik karşılık buldu, üç günde 700 binden fazla sağlık çalışanını aşıladık. Sağlık çalışanları, artık hastaların yanında kendilerini daha rahat hissettiklerini belirtti ve ekledi: Bu motivasyonla daha iyi bir verim alacağız.

İflaslar tsunami gibi geliyor

Cumhuriyet, İcra dairelerindeki icra ve iflas dosyalarının sayısı 22 milyonu aştı. Pandemide işletmeler kapalı ancak günde 17 bin icra dosyası geliyor. Batık krediler nedeniyle 2021’de iflas dalgası bekleniyor. WhatsApp mayısa kadar geri adım attı. İşsiz sayısı da katlanarak artacak. Esnafın tek umudu, borç ötelenmesi ve faizsiz destek paketi.

Beyaz nimet kar

Diriliş Postası, Bir konunun haber olması için illaki İstanbul’da gerçeklemesi beklenir oldu. Anadolu’nun bir köşesinde deprem meydana gelse, ”İstanbul depremi tetikler mi?” şeklinde haberleştirilirken, Türkiye’nin gündeminde henüz kar haberleri yer almıyor. Haber konusu olsa da genellikle, ”Felaket, zahmet, ölüm” üçgeniyle zihinlere nakşedilen karın rahmet olduğu unutturuluyor.

Seçilmeyen seçmeli ders: Kürtçe

Doğruhaber, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012 yılında müfredata alınan seçmeli Kürtçe dersi büyük büyük heyecan uyandırmıştı. On binlerce öğrenci anadilini öğrenmek için bu dersi tercih ediyordu. Ancak son yıllarda öğretmen alımının yapılmaması ve okul yönetiminin engelleriyle öğrenciler, Kürtçe dersini seçse de dersi göremiyor.

İşsiz gençten intihar girişimi

Evrensel, Çanakkale’de yaşayan ve uzun süre iş bulamayan fırıncı ustası 28 yaşındaki Abdullah Kiriş isimli genç, ”Gece olunca yastığa kafamı koyduğumda kuracak bir hayalim kalmadı. Sabıkalı olduğum için nereye başvursam hep pislik gözüyle bakıldım” ifadelerinin yer aldığı bir not yazarak intihar girişiminde bulundu.

Paraya egemen olan iktidar

BirGün, 2018’den itibaren yeni olan, yürütmenin başının artık kamu yönetimini tam tekeline alması, Maliye Bakanlığı’na Hazine’yi de katarak paranın tam kontrolünün sağlanabileceği bir alan oluşturması ve başına da damadını getirmesiydi. Bununla da yetinmiyor, Ağustos 2016’da oluşturulmuş ama atıl kalmış Türkiye Varlık Fonu’nun yönetim yapısını 2018’de değiştiriyor, başkanlığına kendisini, vekilliğine de damadını getiriyordu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522