Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Yardımda Sonuncu Kredide Birinciyiz

19 Mayıs Pazartesi 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Yardımda Sonuncu Kredide Birinciyiz

Karar, Yardımda Sonuncu Kredide Birinciyiz. 15 aydır kapalı olan esnaf, 5 bin TL hibe için ‘Helalleşme teklifinden iyi ama bu ancak bir aylık kira parası’ dedi. Toplam desteğin, yerel seçimde harcanan ihtiyat akçesinin 10’da biri bile etmediğinin altı çizildi. Pandemi de vatandaşına faizli kredi verip borçlandırdığı için övünen Türkiye’nin buna karşılık en az yardım yapan ülkeler arasında olduğunu gösteren uluslararası raporlar da sorunlu tabloyu ortaya koydu.

Barış Gücü

Milat, Başkan Erdoğan’ın önerisi dünya gündeminde, BM ve İİT kararıyla Filistin’e barış gücü gönderilmesi gerektiğini ifade eden Uzmanlar: İsrail’e karşı tek gür ses Türkiye’den çıkıyor. sadece Türkiye çırpınıyor. Terör devleti İsrail’in Filistinlilere zulmü, Gazze’ye yönelik soykırımı sürüyor. Günlerdir dünyanın gözü önünde çoluk çocuk demeden masum sivilleri katleden İsrail’e Türkiye dışında BM, AB, Arap Birliği gibi kuruluşlardan tepki gösteren yok. 20 ilkenin devlet başkanı ile görüşen Başkan Erdoğan’ın, ‘Kudüs’ün 3 dinin temsilcilerince korunması’ teklifi gündem oldu.

Bu Anlaşma Feshedilmeli!

Milli Gazeteİsrail, Filistin ve Gazze’deki zulmünü, bilhassa Müslümanların en kutsal ayına ve bayrama denk getirmeyi sürdürüyor. ‘milyarlık İslam alemi, sivil toplum tepkileri ve resmi ağızdan kınamalar dışında somut ve gerçek adımlar beliyor. İslam İşbirliği Teşkilatı bile hala BMGK’dan medet umuyor. Bu konuda ne gibi yaptırımlar olabilir” sorusuna cevap hazır: Normalleşme anlaşmasını yırtıp atmak! Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayımlanan bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde İstanbul sözleşmesinden ayrılan Türkiye, İsrail’le normalleşme anlaşmasınıda feshederek beklenen somut adımlara öncü olmalı.

Suçlamalar ahlaki değil. Yardımda Sonuncu Kredide Birinciyiz

 

Milliyet, TBMM Başkanı Şentop, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, 1915 olaylarını soykırım olarak tanımayı hedefleyen karar tasarısının çeşitli ülke parlementolarında kabulünün siyasi ahlaksızlık olduğunu söyleyerek her defasında akademik belge ve bilgilerle bu iddiaların çürütüldüğünü ifade etti. Çözüm toprakta Toprak topraktan çok daha fazlasıdır. Sağlıklı bir dünya için sağlıklı topraklar şarttır. Ayaklarımızın altındaki toprak; bitkiler, hayvanlar ve mikropların dünyasıdır. Ancak, hayatta kalmamız onlara bağlıdır.

Kabin Sapığı

Posta, Denize girmek için Konyaaltı sahiline giden A.A (17) ve Y.H (17), kabinde üzerlerini değiştiriyordu. Bir Rus kadın turist, kızların bulunduğu kabinin altından cep telefonuyla görüntü çeken sapığı fark etti. Dışarı çıkan kızlara durumu anlattı. Adının Mustafa A. (38) olduğu belirlenen sapık kabinlerin yanında oturmuş pişkin pişkin sırıtıyordu.

Kurtarın Bizi!

Şok, Adana’da ev kirasını ödeyemeyen 4 çocuklu Şükran Ç.’yi (36) ev sahibi sokağa attı. Sahip çıkanı olmayan ve çocuklarıyla birlikte parkta yatıp kalkan çaresiz kadın, yetkililerden kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor. Şükran Ç. ”20 günden bu yana dışarıdayız Eşim cezaevinde ve 4 sene daha yatacak. kalacak yerimiz, yiyecek bir şeyimiz yok. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi. Ev sahibinin sokağa attığı Şükran anne, 4 çocuğuyla birlikte parkta yatıp kalkıyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522