Dolar 32,3408
Euro 35,1103
Altın 2.238,47
BİST 8.783,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Yasağa gönül razı gelmedi

Başlıklar

Ayrıntılı Haber gazetesi Yasağa gönül razı gelmedi

”Maske ve eldivenleri çöp kumbarasına atalım”. Yasağa gönül razı gelmedi. Salgın döneminde insanların hayat biçiminin değiştiğini, evde daha fazla vakit geçirildiğini ve özellikle ambalajlı ürünlere ilginin arttığını belirten Yayalar, ”Ambalaj atık miktarının da artma eğilimine girdiği bu dönemde, bir yandan sağlığımızı korurken diğer yandan çevremizi ve ekonomimizi düşünmeliyiz. Ambalaj atıklarımızı evlerimizde uygun şekilde ayrı biriktirip, gelen belediye araçlarına verelim ya da mahallemizde yer alan çöp kumbaralarına atalım” dedi.

Anadolu gazetesi ”Vaka sayısında artış vardı”. Erdoğan mesajında ”Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs’ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Bunlardan biri de tüm Türkiye’De veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı. Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700’lere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu” dedi.

Dokuz sütun gazetesi ”Pazarlarda maske var sosyal mesafe yok”. Koronavirüs tedbirleri kapsamında normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte cadde ve sokaklar kalabalıklaştı. Semt pazarlarında da yoğunluk oluşurken, daha önce uygulanan kontroller de kaldırıldı. Alışveriş yapmak için semt pazarlarına gelenlerin maske zorunluluğuna uyduğu görülürken, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmediği gözlendi. Ayrıca, bazı vatandaşlar yasağa rağmen alacakları ürünleri kendi seçti.

Damga gazetesi ”Yasağa gönül razı gelmedi”. Erdoğan, 15 ilde ilan edilen hafta sonu sokağa çıkma yasağını iptal etmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: ”Geçtiğimiz haftaki sınırlamanın ardından bu yöntemi düşünmüyorduk. Bir ara 700’kere düşen vaka sayısı 1000’li rakama dayandı. Bunun üzerine sokağa çıkma kısıtlaması tedbirini gündemimize almak durumunda kaldık. bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı ilan edildi.

Günboyu gazetesi

”Ayasofya’ya formül aranıyor”. Yasağa gönül razı gelmedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 1934’te Danıştay kararıyla müze yapılan Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesi için talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan, ”Ayasofya cami olarak turistler tarafından ziyaret edilmeye devam edilebilir. Sultanahmet’te olduğu gibi. buna milletimiz karar vermeli” dedi. Erdoğan, kurmaylarına ”Ayasofya için bir çalışma yapın, değerlendirip konuşalım” talimatı verdi. Ayrıca, Ayasofya’da Fetih Süresi okunmasının tüm partilerden büyük ilgi gördüğü de değerlendirildi.

İstanbul gazetesi ”Normal İstanbul”. Kontrollü normal hayata geçişin ardından İstanbul’da son iş günü iş çıkışı trafik yoğunluğu yaşandı. Trafiğin yanı sıra toplu ulaşımda da yolcu kalabalığı oluştu. Cevizlibağ’da işten çıkan ve metrobüsü kullanmak isteyen vatandaşların sayısı her geçen dakika artıyor. Metrobüs istasyonuna giden çok sayıda vatandaş üst geçitte yoğunluk oluşturmaya başladı. Edirnekapı Şehitliği’nde ise çok sayıda vatandaş duraklarda otobüs ve dolmuş bekledi.

İstiklal gazetesi ”12 saatte ne değişti”. Erdoğan gece ilan edilen sokağa çıkma yasağını kaldırma kararını, şu ifadelere açıkladı: Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım.

İttifak gazetesi ”Milletvekilliği düşürülen CHP’li Berberoğlu cezaevine gönderildi. Mit’e ait yardım tırlarının durdurulmasına ilişkin davada 5 yıl 10 a hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay’ın onama ile infaz durdurma kararı üzerine 20 Ekim 2018’de tahliye edilen Enis Berberoğlu, milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından adli makamlarda yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Berberoğlu, cezasının kalan infazını Maltepe Ceza İnfaz Kurumun’da tamamlayacak.

Vatan gazetesi Yasağa gönül razı gelmedi

”YHT sefer sayısı 16’dan 20’ye çıkıyor”. Yasağa gönül razı gelmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs tedbirleri nedeniyle ara verilen Yüksek Hızlı Tren seferlerinin 28 Mayıs’ta Ankara-İstanbul seferi ile başladığını ve hatlarda günde 16 sefer yapıldığını söyledi. Karaismailoğlu, ”YHT hatlarının yarı kapasite ile çalışması nedeniyle vatandaşlarımızdan  gelen yoğun talep üzerine seferleri artırıyoruz. YHT seferi sayısını 16’dan 20’ye çıkartıyoruz” dedi.

Son-an gazetesi ”Ahmet Cin’den 2. Millet Bahçesi müjdesi”. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, seçim öncesi verilen tüm sözlerin takipçisi olduklarını belirterek, açıkladıkları projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Cin, ”Millet Bahçesi’nin ilk etabını devraldık. Pendik’imize hayırlı olsun, çok güzel bir yaşam alanı ilçemize kısa sürede kazandırıldı. İkinci etap çalışmaları da başlıyor ve kısa zamanda neticeleneceğini ümit ediyoruz. Pandemi sürecinden sonra halkımızın hizmetine açacağız” diye konuştu.

Son saat gazetesi ”Akar talimat verdi, o askerler hakkında inceleme başlatıldı”. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatı üzerine ilgili birlik komutanları tarafından, bir askere kıdemli diğer askerler tarafından yaptırılan hareketlerin yer aldığı görüntülere ilişkin inceleme başlatıldı. Söz konusu şahısların tespit edildiği, konuyla ilgili idari ve hukuki işlemin başlatıldığı öğrenildi.

Yeni çağrı gazetesi

”Sultanahmet Camii’nde Cuma namazı”. Yasağa gönül razı gelmedi. Sultanahmet Camii’nde 2. cuma namazı yüzlerce kişinin katılımıyla kılındı. Geçen hafta kılınan Cuma namazının ardından ikinci cuma namazı kılmak için vatandaşlar yine Sultanahmet Camii’ne akın etti. Geçen hafta Sultanahmet Camii’nin dışına taşan kalabalık ikinci haftada sadece Camii içerisinde ve avlusunda kıldı. Camiye gelen vatandaşların maske taktıkları ve seccadelerini yanında getirdikleri görüldü.

Yeni devir gazetesi ”Faiz belasına, kurtuluşmuş gibi sevk edilmesi üzücü”. Anadolu Gençlik Derneği’nin faizin bir kurtuluşmuş gibi gösterilmesini eleştiren açıklaması sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Anadolu Gençlik Derneği’nin ”Sizinle bir sosyal deney yapalım mu?” sorusuyla hazırladığı bir dakikalık video, çok sayıda hesap tarafından paylaşıldı. Bu paylaşımda faizin haram olduğu vurgusu yapıldı. Videoda siyah bir akrana 10 saniye bakılması ve bu süre içerisinde siyah ekrana” beyaz” denmesi istendi. 10 saniye geçtikten sonra siyah ekranın beyaz olmaması gibi, hakikatin de değiştirilemeyeceğini vurgulandı.

 

6 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522