Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Yeni normal eski düzen

7 Mart Pazar 2021 Bursa Gazete Özetleri

Başlıklar

Yeni normal eski düzen

Bursa Haber, Yıldırım Belediyesi olarak normalleşme süreci için tüm tedbirleri aldıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ”Yıldırım olarak koronavirüs ile mücadelemizde ciddi bir yol kat ettik. Bursa olarak düşük riskli gruptayız. Ancak rehavete kapılıp tedbiri elden bırakmayalım. Bu başarı hepimizin göstermiş olduğu sabrın neticesi. Yeni normal eski düzen. Bunun için biraz daha sabır göstererek bu illeti hayatımızdan bertaraf edebiliriz. Hep birlikte mücadeleye devam” ifadelerini kullandı.

Marmara kaynıyor

Bursa Hakimiyet, Marmara Bölgesi’nin risk altında olduğunu belirten Görür, ”Büyükçekmece-Küçükçekmece arası heyelanların olduğu yerler. Buralar şu anda bile kayma hareketi heyelanlara dönüşecektir. Depremle birlikte burada ciddi yıkımlar meydana gelecektir” dedi.

3 büyük ilde yükseldi

Bursa Hayat, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısını paylaştı. Buna göre Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul’da 11,57, Ankara’da 54,83 ve İzmir’de 66,47 olarak paylaştı. Bursa’nın haftalık vaka sayısı ise 100 bin kişide 58.55 olurken, geçen haftaki vaka sayısı 49,78 olarak bildirmişti. Yaşanan artışın Bursa’nın orta riskli iller arasındaki yerini değiştirip değiştirmeyeceği hafta içinde belli olacak.

Sizlerin de desteğini bekliyoruz

Bursa Sancak, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bursalılara seslenen Yavuz yılmaz, kontrollü normalleşmeyle birlikte uzun bir aradan sonra hafta sonu kısıtlamalarının illerinde kaldırıldığını anımsattı. Ancak vaka sayılarının artmaya başladığını belirten Yavuz yılmaz, şunları kaydetti: ”Rehavete kapılırsak bu sayıların daha da artması kaçınılmaz olacaktır. Yeni normal eski düzen. Tam anlamıyla normalleşmeye geçmek için kontrollü normalleşme sürecini başarıyla atlatmamız gerekir.

Denizde ruhsat çetesi çöktü

Bursa Şehir, Bursa’da trol avcılığı sırasında yakalanan bir kişinin evrak kayıtlarındaki usulsüzlüğün farkına varılması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, vergi ve harçları ödememek için liman başkanlıklarında gemi kontrol memurlarına da rüşvet vererek eski deniz taşıtlarına ait ruhsatları yeni imal ettikleri teknelere geçirdikleri iddia edilen şebeke çökertildi.

Vatanımızı koruyoruz

Kent, Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı’na canlı bağlantı yoluyla Vahdettin Köşkü’nden katılan Cumhurbaşkanı Receo Tayyip Erdoğan, milletin ve Kıbrıs Türklerinin Doğu Akdeniz’deki haklarının gasp edilmeye çalışıldığını vurgulayarak buna benzer pek çok hukuksuzluğa, gizli ve açık yaptırımlara maruz kalındığını belirtti. Ayrıca Erdoğan, sayısız çifte standarda rağmen menfaatleri koruma kararlılığından asla taviz vermediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522